Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já bych se kočky v bytě taky nebála. Odjakživa jsme měli doma psa. S manžou jsme si taky jednoho pořídili,ale když se zjistila alergie dcery na něj tak se hafík stěhoval k tchánovcům. Po čase když děti žadonily,že chtějí zvířátko,tak jsme pořídili koťátko,britskýho modrýho kluka. Ze začátku jsem se obávala alergie,ale ta se dodnes nedostavila a to máme kocoura pátým rokem. Teď máme ještě kočku mainskou mývalí bílou a jsou to dobří parťáci. Můžu to porovnat se psem a fakt ani ty dvě kočky nejsou tak náročné jako pes. Pokud si je člověk moc nerozežere tak to ani neleze do peněz.Z briťáka chlupů moc není nebo nejsou vidět,ale z kočky je to děs
Ale neměnila bych ani za nic.
hefilka píše:martulkasloník píše:Ty vol..... to prožere naše boxérka váha 25 kg a granule kupujeme kvalitní pro seniory velkých plemen:-)lucineeccka píše:martulkasloník píše:Nejmenuje se náhodou Felix?
my máme obyč kocoura mourovatýho,pouliční směska, od narození je doma. líná no chlupy doma jsou ale žádná hrůza, zato vše ostatní je masakr. je to debil, v noci nás budí, vříská, visí na záclonách, vyhrabává květináče, jakoukoliv kytku (kvetoucí) hned ožere, zničil už tolik věcí, škrábadla má dvě a nezájem, ničí čalounění, naštěstí dělám v nábytkové firmě tak mi to každý rok znovu přečalouní, prožere neskutečných peněz protože má své oblíbené značky kapsiček a jiné nevezme atd. ale zase musím říct že ho zbožňuju natolik že mi to všechno je fuk a vrátit čas tak si ho pořídím zaseNám kocour taky žere jenom pár značek, samozřejmě těch nejdražích
![]()
ne oliver ale je to dost podobné:-)) náš chce jen whiskas nebo gourmet
počítala jsem že náš miláček měsíčně prožere tak 15 stoveksamozřejmě že má jen své oblíbené příchutě a nesmí to být konzerva , jen kapsičky, o granulích ani nemluvím, to má rád jen jednu značku, přesně jak píšeš tu nejdražší
![]()
manža říká že kocour žere líp jak on, protože manžovi koupím na véču obyč paštiku majku a rohlíky ale kocourek si za večer sežere paštičky za 50 kč
no on sežere denně 4-5 kapsiček a jelikož stojí kolem 35-40 kč krát počet dnů v měsíci a kde jsou gratule a jiné tak to tu částku udělá ![]()
martulkasloník píše:hefilka píše:no on sežere denně 4-5 kapsiček a jelikož stojí kolem 35-40 kč krát počet dnů v měsíci a kde jsou gratule a jiné tak to tu částku udělámartulkasloník píše:Ty vol..... to prožere naše boxérka váha 25 kg a granule kupujeme kvalitní pro seniory velkých plemen:-)lucineeccka píše:martulkasloník píše:Nejmenuje se náhodou Felix?
my máme obyč kocoura mourovatýho,pouliční směska, od narození je doma. líná no chlupy doma jsou ale žádná hrůza, zato vše ostatní je masakr. je to debil, v noci nás budí, vříská, visí na záclonách, vyhrabává květináče, jakoukoliv kytku (kvetoucí) hned ožere, zničil už tolik věcí, škrábadla má dvě a nezájem, ničí čalounění, naštěstí dělám v nábytkové firmě tak mi to každý rok znovu přečalouní, prožere neskutečných peněz protože má své oblíbené značky kapsiček a jiné nevezme atd. ale zase musím říct že ho zbožňuju natolik že mi to všechno je fuk a vrátit čas tak si ho pořídím zaseNám kocour taky žere jenom pár značek, samozřejmě těch nejdražích
![]()
počítala jsem že náš miláček měsíčně prožere tak 15 stoveksamozřejmě že má jen své oblíbené příchutě a nesmí to být konzerva , jen kapsičky, o granulích ani nemluvím, to má rád jen jednu značku, přesně jak píšeš tu nejdražší
![]()
manža říká že kocour žere líp jak on, protože manžovi koupím na véču obyč paštiku majku a rohlíky ale kocourek si za večer sežere paštičky za 50 kč
To ta kočka má tak rychlé trávení, nebo čičik připomíná velikostí dogu? ![]()
JanaK88 píše:martulkasloník píše:To ta kočka má tak rychlé trávení, nebo čičik připomíná velikostí dogu?hefilka píše:no on sežere denně 4-5 kapsiček a jelikož stojí kolem 35-40 kč krát počet dnů v měsíci a kde jsou gratule a jiné tak to tu částku udělámartulkasloník píše:Ty vol..... to prožere naše boxérka váha 25 kg a granule kupujeme kvalitní pro seniory velkých plemen:-)lucineeccka píše:martulkasloník píše:Nejmenuje se náhodou Felix?
![]()
![]()
dogu ne ale takového středního psa jo:-)) je hrozně velkej, tlustý ani moc není, manža říká že nás jednou sežere ![]()
****prosím o radu-musím kočičku dávat kastrovat? pokud ji nedám ,chová se v bytě když se mrouská jinak?díky moc
Holky jestli sháníte číču která má krásnou polodlouhou srst a skoro vůbec nepouští chlupy, doporučuju Sibiřskou kočku. Máme dvě - černou a bílou a jsou to naše lásky
sem tam se nějaký chloupek samozřejmě najde, ale fakt minimálně, navíc ve srovnání s krátkosrstými rasami se chlup nezabodne jako jehlička, ale je jemný a dá se sebrat rukou. Jsou to chytrá zvířata, chováním spíš jako pes než kočka
jen počítejte s větší velikostí, zvlášť u kocourů. Naše má skoro 6kg a to je to holka. Doma jsou strašně hodné a ani nevíme o tom že je máme. Není s nimi žádná starost jen nakrmit, pomazlit a vyčistit WC a skvěle se snáší s naším pejskem i s cizími lidmi/dětmi. Žerou jen granule (dávám kvalitnější) a nejsou nijak zmlsané.
S tím mrouskáním - jednu máme kastrovanou, druhou ne a ta se zrovna mrouská - jsem ráda, že nebydlíme v paneláku, protože dost hlasitě mňouká a dřív to dělala i v noci a to bylo trochu peklo, ale teď už je rozumná a nechá nás vyspat
bohužel je nemocná (cévní vaskulitida) a nechci riskovat další narkózu takže je nekastrovaná (předchozí operaci málem nepřežila, už to nechci znovu zažít!)
Jen malá rada až si pojedete pro koťátko, pořádně si ho prohlídněte jestli má čisté oči, zda nemá v uších stroupky, zda má čistou prdelku, prohlédněte srst jestli nemá blechy, podívejte se na bříško a taky chtějte pokud možno vidět oba rodiče. Pokud se vám nebude cokoliv zdát, koťátko si raději neberte. Ono je to sice těžké když se člověk na něj těší, ale pokud si chcete přivést zdravou bytovou kočičku, né všichni co nabízejí koťata jsou slušní chovatelé bohužel… Tak přeji hodně radosti z nového kamaráda Jana
hehe, moje mamka má v bytě 3+1 prosím pěkně 4 kočky
.. no hrozný kočičinec, ale my jsme holt kočkoví.. 2 britky a 2 ragdollky.. Přítel z toho má skoro hrůzu tam jít, on kočky nemá rád, v jejich rodině jsou hodně na pejsky, jejich fenka je pro tchýni prostě ta nej a když nechá psa dcerám (když jedou k nám na návštěvu), tak smska zní: „Ahoj, jak se daří Frídě?? A co vy ostatní?“
![]()
HNA píše: ****prosím o radu-musím kočičku dávat kastrovat? pokud ji nedám ,chová se v bytě když se mrouská jinak?díky moc
Nevykastrovana kocka se i v byte chova jinak kdyz hara, prostredi na to nema vliv, proste ma chut a tak mrouska, mnouka - nektere hodne vytrvale a nahlas, ruzne se tre o vse mozne, vali se po zadech, je extra pritulna, vystrkuje prdel, nekdy se muze snazit dostat ven… kazda to ma jinak, ale temer vzdycky to poznas.
Zrovna řeším,zda si pořídit kočku nebo králíka.
Čtu různé diskuse,kde se dočítám, že jak kočky,tak králíci jsou poděsy a ničitelé
se picnu
.Bude jen morče a hotovo ![]()
manzel pozdravuje vaseho
mame kluky britaky 2 a pry toho vic vykakaji nez sezerou
zuzka
Ahoj, mám obyčejnou kočku evropskou, čili domácí. Líná jak pošuk, hlavně na jaře, když shazuje zimní srst, ale není to tak hrozný, dokud to nenajdete v jídle
Málokdy přijde, že se chce pomazlit. Ale to bude spíš tím, že ho s tím obtěžuju já a on už pak nemá potřebu (doufám) ![]()
My máme taky čičinu,kastrovaná zatím není. kdy se dává,až po prvním mrouskání,nebo jak? Celou dobu nic a najednou nám začala vyhrabávat velký květináč a dnes do té hlíny na zemi nakadila když jsme byli venku!!! ![]()
segrina tchyne ma v byte 12 kocek a vsude je jen smrad a chlupy-fuj ![]()
My máme dva kocourky, sice bydlím v domku s obr zahradou, ale ujali jsme se jich a jsou to kocouři domácí. Jeden je rozmazlený povaleč (a to by měl být teď v pubertě) a druhý je poděs. Vše zničí, shazuje, v noci lítá, vříská, seká nás
Kdybych toto věděla, nepořizuju si ho (no, kecám, pořídila, našel si nás). Mám 3 psy a ani jeden nám nikdy NIC nezničil, ani jako malé štěňátko, tenhle poděs
ani nepočítám. Chlap ho začíná nenávidět, i když se ho snažil rozmazlovat… Už jsem zrušila plno kytek, drobností, které jsem měla ráda…
Jenže jsem typ, že pokud už si nějaké zvíře pořídím, nedám ho, i když jsem tisíckrát vyřvávala, že ho vyhodím na mráz. Ven ho ale nepustím, před půlrokem nám soused zastřelil našeho venkovního kocoura, prý aby mu nenakryl jeho venkovní kočku
Tady jsou brána zvířata jako věc ![]()