Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ja mam kocicky dve v 1+1, dokonce jsme k tomu zvladli i pet kotat k tomu dcerka a dobry, nabytek je nezajima, maj skrabadlo, se zachodkem problem neni, jen u chovne, kdyz se mrouska tak obcas neco poznackuje, ale to se da zvladnou ![]()
jo a kocicky mame ruskou modrou a obyc. nalezence a ten nalezenec lina teda na jare docela dost, ale staci cesat ![]()
ruska samo lina, ale zadny extrem, ma dvojitou strst, takze to linani je i mensi a jine… ![]()
jinak ruska je hodne ukecana, neni moc aktivni, dokaze prospat pulku dne a i v noci je klid ![]()
tak hodne stesti pri vyberu ![]()
loka píše:
V podstatě je podle mě kočka lepší než pes, jednak nesmrdí, a je poměrně berúdržbová![]()
Mám opačný názor, naše čuba, když se venku ušpiní, tak se olizuje tak dlouho, až je zase jak semíšek, zato naše čtyři kočky blijou, nechávají za sebou bobky, chlupy jsou úplně všude, a počůrávají vše, co se válí v jejich dosahu, všude se válí kočkolit nebo co mají zrovna v záchodě. Takže určitě není možné zobecňovat. Pouze můžeš čerpat z osobních zkušeností. (podle mě je pes stokrát čistotnější). A kočičinec mi teda smrdí víc, než co kdy naše čuba kdy vyprodukovala.
Pokud máš děti, počítej s tím, že budeš asi dost často uklízet.
caitlin píše:loka píše:
V podstatě je podle mě kočka lepší než pes, jednak nesmrdí, a je poměrně berúdržbová![]()
Mám opačný názor, naše čuba, když se venku ušpiní, tak se olizuje tak dlouho, až je zase jak semíšek, zato naše čtyři kočky blijou, nechávají za sebou bobky, chlupy jsou úplně všude, a počůrávají vše, co se válí v jejich dosahu, všude se válí kočkolit nebo co mají zrovna v záchodě. Takže určitě není možné zobecňovat. Pouze můžeš čerpat z osobních zkušeností. (podle mě je pes stokrát čistotnější). A kočičinec mi teda smrdí víc, než co kdy naše čuba kdy vyprodukovala.
Pokud máš děti, počítej s tím, že budeš asi dost často uklízet.
Uplne nesouhlasim, kocka muze byt prase atd. ale myslim, ze hodne zalezi na vrozene povaze a na tom jak ji clovek vychova, taky u dost kocek a kocouru pomuze kastrace. Vim jak moje teta byla kdysi v soku, kdyz ji nase kocka vyskocila na klin a nezatla ji u toho drapy do nohy… no delavala to, ale odnaucili jsme ji to ![]()
A mene narocna co do udrzby nez pes je rozhodne - nemusis s ni chodit ven - pro me obrovske plus. A doma akorat menit vodu, dosypat zradlo a jednou za den vycistit zachod. Me zabere cca 10 min. denne.
S tou výchovou… u nás to má rozdělené tak, že já jsem na mazlení a hlazení a manžel si s ní „opravdově hraje“, tj. hry „na škrábanou a kousanou“. Jak jsme si ji naučili… Když jdeme na veterinu, na mě kočka navzdory největšímu zoufalství NIKDY nevytáhne drápek, prostě na mě se nesmí, nenechala jsem si to líbit u kotěte a od té doby mám klid.
Co se týče čistotnosti, pokud můžu porovnat naši čistou bytovku a těch pár psů, co mi prošlo rukama… já myslím, na záchod přišla už naučená, to snad mají ta zvířata někde hluboko zakódovaná. Jak se chovají kočky, co můžou zároveň ven i dovnitř, nedovedu posoudit, ale čistá bytovka (kočka) si dává sakra záležet ![]()
doriang píše:
Uplne nesouhlasim,
Já jsem ale svůj postřeh nepsala s cílem vyvolat souhlas.
Ale pokud podle tebe lze obecně říct, že jsou kočky čistotná a nevímjaká zvířata, tak ty naše jsou tedy těžké výjimky. Já jsem u jejich výchovy nebyla a rozhodně už je vychovávat nehodlám (stačí mi ti moji dva všudybylové), takže jen respektuji jejich pobyt v našem domě. Bohužel mě neustálý úklid po nich stojí dost sil a nervů (za chvíli bude mladší kluk lézt a to zas bude řehole), a proto jsem reagovala na úvodní dotaz, jak moc dokáží otravovat. Svět prostě není jen černobílý…
Ahoj, já jsem si taky pořídila koťátko, před 4 měsíci. Máme britského modrého kocoura, protože do bytu to chce spíše kldinější rasu. Nejlepší jsou do bytu prý perské kočky ale tu jsem nechtěla kvůli dlouhé srsti a mají zvláštní čumáček
. Máme kocourka protože u něj je snašží kastarce, nemusí mu naříznout bříško a prý je to i levnější… Jinak jsme pořizovali pelíšek (stejně ale spí s náma v posteli nebo jinde), pak wc nejdřív menší nekrytý a ted máme velky a krytý, 3 misky na vodu , kapsičku a granulky, a pak hlavně škrabadlo. Různé hračky, náš ďáblík si vyhraje se všim, má rád i ty obyč. myčky ale má spoustu hraček s barevnými peříčky. Prý je lepší kupovat jednobraevné granule, my kupujem Purina one Junior a ty musíš tak do 4 měsíců vlhčit, je to lepší ![]()
Ahojte, taky máme briťáčka a je to naše šůša..je mazlivej jako blázen..přítel říká, že jsem to z něj udělala já tim svým šušňáním věčným
líná teda slušně..chlupy skoro všude..že je pomalu někdy nestíhám uklízet, ale neměnila bych..je poslušnej, poslouchá mě na slovo, všude mi asistuje, v krmení neni vybíravej a jak už někdo psal, tak že má bobek v záchodě mu taky vůbec neva.. ![]()
ted mi zrovna přede na klíně ![]()
A holky co jste dávali fotky, tak máte krááásné mazlíčky ![]()
KatBrit píše:
Ahoj, já jsem si taky pořídila koťátko, před 4 měsíci. Máme britského modrého kocoura, protože do bytu to chce spíše kldinější rasu.
Jestli tohle je klidnější rasa, tak už potom nevím, ta naše je klidnější jenom když spí, jinak je to děsný čertisko
Ale taky bych jí nikdy nedala ![]()
monuline píše:
Ahojte, taky máme briťáčka a je to naše šůša..je mazlivej jako blázen..přítel říká, že jsem to z něj udělala já tim svým šušňáním věčnýmlíná teda slušně..chlupy skoro všude..že je pomalu někdy nestíhám uklízet, ale neměnila bych..je poslušnej, poslouchá mě na slovo, všude mi asistuje, v krmení neni vybíravej a jak už někdo psal, tak že má bobek v záchodě mu taky vůbec neva..
ted mi zrovna přede na klíně
A holky co jste dávali fotky, tak máte krááásné mazlíčky
Díky, ona pózuje docela ráda, když chce
Jinak u nás je to s těma chlupama taky dost hrozný, nestíhám to vysávat a ještě když je bílá, tak jsou vidět na všem ![]()
Máme v bytě dvě kočky - rasa - kočka domácí
. Sára má delší chlupy a Monty je nalezenec a má hladkou srst. Jasně, že chlupy v bytě jsou, ale při pravidelném úklidu to není tak hrozné. Váleček na oblečení na odstranění chlupů máme, a jinak pokud někdo neví, že máme kočky,nepozná to. Mají dva kočičí záchody v kumbále za plentou, do jednoho chodí kadit, a do jednoho čůrat, měníme 1× za den, 1× za týden dezinfikuji. Taky kočky pravidelně vyčesávám a 1× za měsíc je koupu. Sára je zvyklá se po sprchování i fénovat
. Nábytek ani byt zdemolovaný nemáme, kočky ví, že nesmí na postel, na sedačku ani na stůl. Když nejsme doma, tak mají přístup do kuchyně a je jasné, že na stůl vlezou. Po záclonách nám nelezou, mají udělané docela veliké odpočívadlo se škrábadlem ![]()
my máme obyč kocoura mourovatýho,pouliční směska, od narození je doma. líná no chlupy doma jsou ale žádná hrůza, zato vše ostatní je masakr. je to debil, v noci nás budí, vříská, visí na záclonách, vyhrabává květináče, jakoukoliv kytku (kvetoucí) hned ožere, zničil už tolik věcí, škrábadla má dvě a nezájem, ničí čalounění, naštěstí dělám v nábytkové firmě tak mi to každý rok znovu přečalouní, prožere neskutečných peněz protože má své oblíbené značky kapsiček a jiné nevezme atd. ale zase musím říct že ho zbožňuju natolik že mi to všechno je fuk a vrátit čas tak si ho pořídím zase ![]()
martulkasloník píše:
my máme obyč kocoura mourovatýho,pouliční směska, od narození je doma. líná no chlupy doma jsou ale žádná hrůza, zato vše ostatní je masakr. je to debil, v noci nás budí, vříská, visí na záclonách, vyhrabává květináče, jakoukoliv kytku (kvetoucí) hned ožere, zničil už tolik věcí, škrábadla má dvě a nezájem, ničí čalounění, naštěstí dělám v nábytkové firmě tak mi to každý rok znovu přečalouní, prožere neskutečných peněz protože má své oblíbené značky kapsiček a jiné nevezme atd. ale zase musím říct že ho zbožňuju natolik že mi to všechno je fuk a vrátit čas tak si ho pořídím zase
Nejmenuje se náhodou Felix?
Nám kocour taky žere jenom pár značek, samozřejmě těch nejdražích
![]()
lucineeccka píše:martulkasloník píše:Nejmenuje se náhodou Felix?
my máme obyč kocoura mourovatýho,pouliční směska, od narození je doma. líná no chlupy doma jsou ale žádná hrůza, zato vše ostatní je masakr. je to debil, v noci nás budí, vříská, visí na záclonách, vyhrabává květináče, jakoukoliv kytku (kvetoucí) hned ožere, zničil už tolik věcí, škrábadla má dvě a nezájem, ničí čalounění, naštěstí dělám v nábytkové firmě tak mi to každý rok znovu přečalouní, prožere neskutečných peněz protože má své oblíbené značky kapsiček a jiné nevezme atd. ale zase musím říct že ho zbožňuju natolik že mi to všechno je fuk a vrátit čas tak si ho pořídím zaseNám kocour taky žere jenom pár značek, samozřejmě těch nejdražích
![]()
ne oliver ale je to dost podobné:-)) náš chce jen whiskas nebo gourmet
samozřejmě že má jen své oblíbené příchutě a nesmí to být konzerva , jen kapsičky, o granulích ani nemluvím, to má rád jen jednu značku, přesně jak píšeš tu nejdražší
![]()
manža říká že kocour žere líp jak on, protože manžovi koupím na véču obyč paštiku majku a rohlíky ale kocourek si za večer sežere paštičky za 50 kč ![]()
počítala jsem že náš miláček měsíčně prožere tak 15 stovek ![]()
to mě teda nikdy nenapadlo spočítat, kolik prožerou naše kočky. Kupujeme granule obyčejné - 10kg balení a cena je většinou do 500,–kč. Vydrží nám asi na 3 a půl měsíce. A mimo to dostávají kočky denně misku masa z konzervy - asi tak polévkovou lžíci - a taky nemusí žádnou značkovou. A to jim bohatě stačí - nemyslím, že jsou podviživené…je jich pěkný kusanec
Žádné lidské jídlo jim nedáváme
Tak když to sečtu, tak nás zase tak moc nestojí - jistě musí se počítat ještě kočkolit ![]()
martulkasloník píše:lucineeccka píše:martulkasloník píše:Nejmenuje se náhodou Felix?
my máme obyč kocoura mourovatýho,pouliční směska, od narození je doma. líná no chlupy doma jsou ale žádná hrůza, zato vše ostatní je masakr. je to debil, v noci nás budí, vříská, visí na záclonách, vyhrabává květináče, jakoukoliv kytku (kvetoucí) hned ožere, zničil už tolik věcí, škrábadla má dvě a nezájem, ničí čalounění, naštěstí dělám v nábytkové firmě tak mi to každý rok znovu přečalouní, prožere neskutečných peněz protože má své oblíbené značky kapsiček a jiné nevezme atd. ale zase musím říct že ho zbožňuju natolik že mi to všechno je fuk a vrátit čas tak si ho pořídím zaseNám kocour taky žere jenom pár značek, samozřejmě těch nejdražích
![]()
ne oliver ale je to dost podobné:-)) náš chce jen whiskas nebo gourmet
počítala jsem že náš miláček měsíčně prožere tak 15 stoveksamozřejmě že má jen své oblíbené příchutě a nesmí to být konzerva , jen kapsičky, o granulích ani nemluvím, to má rád jen jednu značku, přesně jak píšeš tu nejdražší
![]()
manža říká že kocour žere líp jak on, protože manžovi koupím na véču obyč paštiku majku a rohlíky ale kocourek si za večer sežere paštičky za 50 kč
Ty vol..... to prožere naše boxérka váha 25 kg a granule kupujeme kvalitní pro seniory velkých plemen:-)