Kočka v bytě - máte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
482
4.6.11 18:39

Kamarádka má chová Mainské Mývalí kočičky. Říkala mi, že chlupů je z nich je z nich docela dost, má 3chovné kočičky, kocoura nechce, protože pokud by prý nebyl kastrát, tak by všude značkoval. Škrabadla mají taky. Já jsem dřív tohle plemeno vůbec neznala, ale jsou opravdu nádherné a povahově milá zvířátka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
4.6.11 18:50

Ahojik, my máme taky britku modrou, taky dvouletou. pelichá docela hodně. Ale stím se musí počítat. Je to taky náš miláček. a jak píšeš má svá pravidla, taky všude nesmí. V posteli spí snáma. Teď čekáme miminko, tak jsem zvědavá, jak se k tomu postaví.:-), sice ji odsunu na druhé místo, ale stejně to bude náš miláček zlatý. Je to můj život :-). Mazlit se moc nechce. A když jsme v práci tak to taky prospí. Já jsem teď doma na neschopence a spí stejně furt. Na naši platí postrikovač, stačí ji ho jen ukázat a už pelaší pryč :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
4.6.11 20:07

Mame rezatou smesku - matka polovicni britka se spustila nekde na zahrade s kocourem :mrgreen:
Je to kocka, mela jednu nehodu co se zachoda tyce hned po prijezdu k nam do noveho, od te doby chodi poctive na zachod (udajne kocky mene znackuji teren - i kocouri nauceni na domaci zachod mnohdy znackuji, vetsinou kastrace pomuze).
Jinak je dobry mit nejake skrabadlo.
Ta nase zadny pelisek neprijala, proste si lehne kde chce a spi. Jinak chlupu pred kotaty tolik nebylo, ale ted co ma kotata lita to z ni silenym zpusobem - mame kartac a neustale vysavam.Tulit se chodi kdyz ona chce a nekdy umi byt i pekne otravna :mrgreen:
Ven chodi kdyz ji pustime a tahne za nama jak pes - kdyz jdem ven jde s nama, kdyz jdem dovnitr jde s nama :mrgreen:

Jinak nekdo se tu ptal na kotata - u nas urcite budou jeste dalsi, kastraci neplanujem :wink: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
4.6.11 20:58

Holky dík za odpovědi, ty chlupy asi nemá smysl řešit, jeden z psů mi líná hodně, takže i když češu, tak musím často vysávat. Takže kočičí už se v tom snad ztratí :think: Ale mám ještě jeden důležitý dotaz, co dělají vaše kočky v noci? Ségra měla kočku v bytě a byla poděs, přes den v pohodě, ale v noci řádila, pouštěla si míčky ze schodiště a zase je vynášela nahoru :mrgreen: (proto jsem se ptala na to otravování) Ale oni teda měli pidi byt, kde to hodně vadilo. A kde vůbec nocují vaše kočky, necháváte je volně po bytě nebo je zavíráte třebas do obýváku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68976
4.6.11 21:11

V noci? První půlku prochrní na kanapi v obýváku, pak se přesune k nám a dle teploty místnosti spí buď manželovi na břiše (zádech, boku) nebo se k nám zavrtá pod peřinu :-) Je naučená na budík 5:53, takže 5:52 začíná dělat virvál, kdeže je její snídaně. A to včetně víkendů, naštěstí nás hned po naplnění misky nechá zase dospat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
4.6.11 21:11

KVATAPKO nevím jak ostatní kočky, ale naše nocuje kde se jí zrovna chce :mrgreen:
A zavřít dveře v bytě? Tak to neexistuje, následuje nesnesitelné mňoukání u dveří, dokud se neotevřou…musí mít všude přístup :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
4.6.11 22:25

Kocour si občas najde zábavu, nějaké víčko od petky či jiný drobný předmět a nahání ho po podlaze :evil: Když už je to moc, tak ho jdu zpacifikovat.
Ale pak se uklidní a hnípe. Přístup nemá v noci do ložnic a koupelny, dřív nám škrabal na dveře, ale párkrát jsem na něj vylítla a bylo :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
4.6.11 22:32

naše kočky v noci spí! jsou aktivní až k ránu od 5 hodin, ale i když máme malý domek neruší to! jsou docela v pohodě…
a mainské jsou srdeční záležitost mého muže, ale nemám jí! jsou to krásné obří kočky..
u nás jsou kočky mazlivější! kocour se mazlit nechce nebo chvíli přijde ráno.. a pak už nic! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
4.6.11 22:38

Náš kocour je někdy v noci hodnej a někdy bych ho nejraději někam vyrazila. Asi 3 dny zpátky nocoval na balkóně - máma ho tam vyrazila. :lol: Nejhorší je, že i když v bytě zavřeme dveře tak on se všude dostane.Je chytrej a umí si je otevřít.
Jinak nesmí na jídelní stůl,na konferenční stolek a na lince má vyhrazené místo( - v rohu za kalendářem) a nesmí do postýlky.
Pelíšek má někdy ve skříni, někdy u mě v posteli, někdy na křesle,… :lol:

Z čeho vám kočky pijou? Ten náš nechce pít vůbec z misky. Pije z kohoutku v koupelně nebo teď z bazénku.

• Citovat
  • Upravit
lucineeccka
4.6.11 22:41
ugluk píše:
V noci? První půlku prochrní na kanapi v obýváku, pak se přesune k nám a dle teploty místnosti spí buď manželovi na břiše (zádech, boku) nebo se k nám zavrtá pod peřinu :-) Je naučená na budík 5:53, takže 5:52 začíná dělat virvál, kdeže je její snídaně. A to včetně víkendů, naštěstí nás hned po naplnění misky nechá zase dospat :-)

Haha, to taky známe. Teda spíš máma. V půl šestý to začne.Když máma nechce vstát, tak začne kočičí budíček.:))Takže máma stejně vstane dá mu konzervu a pak se kocour přijde mačkat.

• Citovat
  • Upravit
68976
4.6.11 22:51

Já vždycky vyšťouchnu manžela :oops: Teda, ve všední dny před šestou vstává normálně, já později, tak je jasný, že krmí on, ale většinou se mi to podaří i o víkendu :oops:
Vodu pije z misky. Akorát teď jsme měli perný týden po té operaci, kočka přestala totálně pít a prakticky nežrala, ale přitom byla děsně v pohodě, kotě kojila, že přibíralo závratným tempem, u vetky jsem byla dvakrát a pokaždé zkonstatovali, že není vůbec dehydratovaná… prostě obstojně týden žila ze vzduchu a ještě kojila. Na můj dotaz, jak dostat do kočky vodu, měly dvě nezávislé vetky jednoduchou odpověď - blbě! :-) Takže ředěný mlíčko (to dřív milovala), vařila jsem jí vývary… no prostě nic, nepila a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
5.6.11 18:03

Tak my máme britskou kočenu, a kolikrát je to fakt záhul. Největší zlatíčko je, když vedle mě chrní :mrgreen: Teď totiž každou chvíli mrouská :zed: ale začali jsme ji dopovat Bachovýma kapkama a mrouskání ustupuje, tak jsem zvědavá. Je to naše kočka Pitipačka, ale taky se ráda mazlí a některý noci v klidu prospí u mě, vedle polštáře. A návštěvám říkáme, ať nechoděj v černým, nebo odejdou bílí :mrgreen: Vysávat se musí holt častěji. Jinak je opravdu moc čistotná, nikdy nám nešla mimo záchod :palec: Je to moje zlatíčko :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
5.6.11 18:17

Ahojky,
tak my mame rocniho perskeho kocourka a je to nas milacek :srdce: Zezacatku se asi dvakrat vycural do perin, ale od te doby chodi jedine na zachod, nikdy nesel vedle. Nektere tu pisou, ze kocka ma v zachode jeden bobek a uz tam nejde, tak tomu nasemu je to uplne jedno. Ten by tam sel aj kdybysme ho treba tyden necistili :lol: Takze asi zalezi na konkretni kocce. Jinak s tou srsti je to celkem problem, ted se nam cely zakuckal (musim se priznat, ze tomu cesani sme moc nedali, on se s hrebenem vzdycky pere, takze to je tezko :nevim: ) a „odlizal“ si pulku chlupu z tela. Ale kdyz se bude od malicka cesat, tak nevidim problem. Tchyne ma britskou kocku a ta lina teda o dost vic nez ten nas chlupac :nevim:
Ze zacatku sme mu koupili malinke skrabadlo a pak zacal skrabat i gauc, ale od te doby co sme mu koupili obri skrabadlo az ke stropu tak na nic jineho nejde :lol:
Jinak je to velky mazel, rad si pospi, ale taky ma rad pozornost a kdyz ma hlad dava nam to vedet hlasitym mnoukanim :lol:
Ale kazda kocka je jina, kazda ma jinou osobnost, takze to nejde takhle posoudit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
5.6.11 19:31

noc Tak kotata i ta stara, kdyz jsme ji jako kote dostali byla v noci nejaktivnejsi. Celej den prochrapala a pak v noci chodila otravovat :lol: My teda zavirali dvere do loznice, byla tam s nama nejmladsi dcera (jsou s cicou stejne stary) a kocka ji budila jak prochazela pres postylku. Ale jen na noc, behem denniho spani jsem je klidne nechavala spat spolu :mrgreen: No a za nejaky mesic kocka zjistila, ze v noci s nama nic neni a otocila rezim, takze ted uz je to v pohode, proste v noci spi, jako my a aktivni je pres den. Ted teda v noci taky akcni, ale to je tema kotatama, nedaji ji pokoj, jak budou pryc vratime se k normalu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3730
5.6.11 19:44

Ahoj,taky máme britskou viskas kočku.Se záchodkem fakt problémnemá,když jsem jí ho uklízela,dala prázdný na místo a než jsem dnesla kočkolit tak se tam vyčurala :zed: .Takže te naší je to jedno,jen když je to její záchodek.No a kartáčování miluje,jak vidí,že držím kartáč tak už šílí radostí a u česání přede blahem a nastavuje se kde jí to vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný