Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak my máme v bytě 3+kk 3 kočky a myslím, že je to náš strop
Už ta třetí byla neplánovaná (nalezenec). Krmivo a stelivo nakupuju z větší části přes internet, granule kupuju superprémiové, kapsičky a konzervy občas koupím i obyčejné ze supermarketu, ale kromě toho nalezence jsou tak rozmlsaní, že mi jen tak něco nezbaští
Měsíčně mě vyjdou min. na 1500 Kč, ale spíš víc. Myslím tím jen krmivo a stelivo, nepočítám případnou návštěvu veterináře.
A taky jsem zvědavá, jak jednou přijmou miminko ![]()
Jo a rasa - všechny jsou to obyčejné kočky, jedna z nich je křížená s nějakou dlouhosrstou
Takže chlupů máme po bytě dost ![]()
Měla jsem kočičku 13 let (bohužel letos umřela
). Škrábadlo měla, ale je pravda, že když jsem měla látkovou sedačku, pěkně ji zničila
. Pak jsem koupila kůži a byl klid. Jinak to byl mazlíček
. Jídlo, záleží, co jí budeš dávat a jekej to bude jedlík. Ta moje tomu moc nedala, kupovala jsem jí maso, snědla cca 10-15dkg denně, takže max 20kč, měla nasypaný furt granule, ale pytel měla třeba na měsíc. cca 150kč a potom stelivo. Spotřebovali jsme měsíčně 10kg, kupovala jsem voňavý, to je dražší, cca 160kč. Takže celkem 1000kč měsíčně maximálně a to si myslím, že se měla dobře. Určitě se to dá i levněji. A za to pomazlení to stálo ![]()
Tak je rozhodnuto. Příští týden až mi přijde RP, tak kočka jede k veterináři a pak k nám domů
(táta to ještě neví)
Ahojky, taky se přidávám, doma máme kocourka a u holky zjistili, že má prý alergii, ale já na ní nepozoruju žádné příznaky, ze začátku brala léky, ale si myslím, že když nemá příznaky alergie, tak si myslím, že je to zbytečné její organismus zatěžovat
tak teď nebere nic, stejně bydlíme na dědině a holka by se jim nevyhla a taky si myslím, že nejlepší prevence je mít doma zvířátko a děcko neizolovat, bo to si myslím, že je největší chyba, vychovávat ho ve „vakuu“,pak přijde „ven“ a jsou problémy, kdysi jsem chovala bílé britky, teď mám doma kříženého chlupáče a co se týče výdajů, žádná hrůza, to bys v pohodě zvládla, taky nám občas chce škrábat gauč, ale stačí okřiknout, kočky nejsou hloupé, naučí se spustu věcí, akorát máme kožené židle a ty jsou poškrábané, hold, je třeba oběti, když chcem něco mít
a čekám mimi, měl by se narodit v lednu a to ještě máme kanáry, naštěstí psa nemáme, jinak by to byla zajímavá kombinace ![]()
Ahoj holky ![]()
My máme devítiměsíčního mainského mývalýho kocourka.Je jen doma v domě. Granule kupujeme BRIT přes internet, vyjde to mnohem levněji než v krámu. Ty má dosypané furt a každý třetí den má přemražené kuřecí nebo hovězí maso. Kapsičky ani konzervy mu nedáváme, páč po nich jsou cítit hovínka a takhle mu hovínka nesmrdí. Stelivo kupujem obyčejné z Penny.
Denně ho vyčesávám a každý třetí den luxuji, na chlupy sme si zvykli…
Nábytek nám vůbec neničí, bála sem se koberců a sedačky, kterou máme dva roky a nic…malé škrabadlo má v kuchyni a obrovské v obýváku, které mu manža vyráběl…jediné co zničil, že se v obýváku občas pověsil na závěs, ten miluje…jinak nic neničí
Já jsem dřív měla taky kočky, nejdřív Perského kocoura s PP na chov, potom Britské modré 2 sestry jsem si vzala. Už bych v životě doma kočku nechtěla. Všechno zničený. Pohovka, postel, o záclonách ani nemluvím. Škrabadlo samozřejmě měly, ale nechodily na něj, i když jsem na to dávala kozlíkový kapky. Prostě katastrofa. Kočičí záchod páchl po bytě i když jsem ho měnila denně. Prostě mi to vadilo. Nehledě na to, že jsou kočky nehorázný mrchy vychcaný. Zlatej pes. Musím říct, že po tom co jsem měla kočky doma ( a to mi dřív vůbec nevadily) je úplně nesnáším!
![]()
@Misuldy hm,no myslím si osobně, že je to o kočičí povaze, každá kočka má svou osobnost, některá je mrcha, ale jiná může být zlatíčko, ten náš kocour, ten miluje hlodat kable, ale po tom, co jsme je schovali, tak je to ok
jinak záclony nemáme, máme speciální folii na oknách, odpadl mi tak problém kočičí záliby šplhat po záclonách, nebo závěsech
jinak do všech pokojů nesmí, určitě ne do ložnice a dětského pokoje, dá se to naučit. Já nevím, ale já raději kočku, než psa, bo pes stojí víc, potřebuje více náklonnosti a věnovat se, kdežto kočka není až tak náročná, ale to je o zvyku, jak jsem měla psa, ten mi zničil podstatně víc věcí, než kocour, takže já osobně raději kočku ![]()
Ahoj ![]()
Já mám doma kočky 3, teda dvě kočky a jednoho kocourka. Mám je od kotátek a jsou to teda zlatíčka, nic nedrápou, záclony je teda absolutně nezajímají a záchudky mám doma 2 a jsou to ty kryté boudičky, takže ani nejsou cítit. Trvalo mi tedy dlouho než jsem kápla na správné stelivo, ale našla
Mají obrovské škrabadlo až do stropu a na tom se teda vyblbnou naprosto dokonale. Jsou teda všechny 3 vykastrované. A každý kdo přijde na návštěvu tak se diví a ptá se mě, jak to že tady nejsou vůbec cítit
ale je pravda že pořád uklízim
ale nedala bych je za nic na světě
![]()
Taky souhlasím, je to o povaze kočky. @Misuldy Ale vzhledem k tomu, že si měla 3 a všechny byly mrchy, řekla bych, že to taky vypovídá o tobě. Kočka nepotřebuje moc péče, není náročná, ale přesto potřebuje cítit zájem a lásku. Jsou to svérazné povahy, přesto e dají spoustu věcí naučit, ale musíš se jim prostě trochu věnovat. A že ti smrděl doma záchod, i kdyžs ho každej den vynášela? Tomu prostě nevěřím.
@lulu11 píše:
Taky souhlasím, je to o povaze kočky. @Misuldy Ale vzhledem k tomu, že si měla 3 a všechny byly mrchy, řekla bych, že to taky vypovídá o tobě. Kočka nepotřebuje moc péče, není náročná, ale přesto potřebuje cítit zájem a lásku. Jsou to svérazné povahy, přesto e dají spoustu věcí naučit, ale musíš se jim prostě trochu věnovat. A že ti smrděl doma záchod, i kdyžs ho každej den vynášela? Tomu prostě nevěřím.
Moje řeč
moje čičulíny jsou úžasně mazlivý a nechají si líbit skoro všechno, což známí taky nechápou… ale to je prostě tim, že my jsme je od malinka prostě muchlovali a olíbávali a furt byli na ruce a šišlali jsme na ně..a jsou to prostě mazlivý čičinky. A jsou to teda všechno nepapírový obyčejný čičiny
![]()
Přesně tak
je to o kočičí povaze, každá je jiná…
My máme záclony všude + v obýváku závěsy na dvou oknech, oblíbil si naštěsí pouze jeden, tak je to ještě OK, prostě občas přes nej přejede packou, nebo si s ním chvilku pohraje…
Dvě škrabadlo ho dostatečně zabaví + asi devět kočičích hraček
vyblbne se dost
Nejvíc na něm miluju jak dokáže být oddaný a vděčný, no je to prostě miláček…a to jeho vrnění, to je tak uklidnující ![]()
Když si chce hrát, tak mi nosí v čumáku hračky a já mu je házim (aportuje)
@Denis11 píše:
Moje řeč![]()
moje čičulíny jsou úžasně mazlivý a nechají si líbit skoro všechno, což známí taky nechápou… ale to je prostě tim, že my jsme je od malinka prostě muchlovali a olíbávali a furt byli na ruce a šišlali jsme na ně..a jsou to prostě mazlivý čičinky. A jsou to teda všechno nepapírový obyčejný čičiny
![]()
Tak aspon nejsem sama
taky na něj šišlám
no máme ho zatím jak miminko, to se nám bohužel delší dobu nedaří ![]()
Taky sme ho odmalinka tahali, mazlili…
A je úplně jedno jestli je obyčejná nebo papírová, miláčkové jsou všechny ![]()
My máme britku lila. Vykastrovanou, 3 letou. Brali jsme si jí před půl rokem od jedné paní co jí nemohla mít doma. Je úžasná. Mazlí se, ale je to taková dámička. Má svou hlavu
máme koženkovou sedačku a koberce a to že jí máme ani na jednom nepoznáte
záleží na povaze kočičky a tom, jak si ji na co naučíte. Kočky jsou chytré, ale mají svou hlavu, tudíž jim vše trvá dýl, než ji něco naučíte. A chlupy.. no.. pelichá, hlavně na jaře, když mění srst, ale dá se to. Vyčesat, pravidelně vysávat.