Kočka v bytě - máte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2247
9.2.12 20:50

Ahoj já taky zachránila kocourka a první 3 týdny jsem myslela, že ho zabiju ,vše zhazoval, pořád mňaukal, sekal nás a kousal a nejvíc v noci prostě hrůza potom se trochu uklidnil ,ale stejně pořád zlobil.Jinak je to obyčejná kočka ¨,ale má 7 kilo V pračce se točil jak křeček v kolotoči.žral kvítka, lezl po kuchynské lince, lezl do troby, mikrovlnky ledničky..žádnej kočkař se s tímhle nesetkal.Pak sem ho nechala vykastrovat a asi za půl roku se malinko zklidnil.Nechdí vůbec ven ted mu budou 3 roky a celkem se to s ním dá, když ho nechytne blbá.Už jen ožírá kvítka miluje Dracenu :) poslední 3 dny vstává o pul 6 a děla bordel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
13.2.12 11:24

Ahoja já mám doma dvě kočky (1 a 2 roky) a psa (11).Jsou to strašní draci a vlezou úplně všude.Taky nám vyhrabávají hlínu z květináčů, kradou houbičku ze dřezu apod.Když se začnou všichni tři honit po bytě tak je to jak stádo koní. :D Takže chlupy jsou všude.Ale co se chlupů a zápachu týče tak si myslím že když člověk pravidelně a poctivě uklízí že to není žádný problém nebo alespoň u nás to tak je. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
13.2.12 11:47
Bubu25 píše:
Meli jsme jeste nedavno v byte 120m2 tak Whiskas kocourka ale po roce jsme ho dali pryc protoze ty jeho vykaly hrozne smrdely a to mel nejlepsi wc a silikonovej kockolit :poblion: dostali jsme ho jako nevhodny dar - nechali jsme ho kastrovat to jo ale proste byl v tom byte citit nevim no :nevim:

tak to mi přijde podivný důvod promiň, náš má to hrudkující stelivo ale já stejně čistím záchodek po každém jeho použití celý, tudíž vyhazuju celý obsah záchodku ihned, hovína jdou ihned do záchodu ty fakt smrdí hrozně a čůrání mi nesmrdí ale stejně to čistým celé a to do pytle na balkoně, každý kdo k nám přijde tvrdí že by po čichu nepoznal že máme doma kočku.
jinak ale smrdí nekastrovaný kocour, ten prostě začíná pak vyměšovat podivný pach ale na to pomůže kastrace!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
13.2.12 11:49
Anonymní píše:
segrina tchyne ma v byte 12 kocek a vsude je jen smrad a chlupy-fuj :poblion:
12 koček tak to je mazec ale podle mě to není těma kočkama ale tou majitelkou, kolem kočky je práce tak to hold je, já mám jednoho kocoura a taky kolem něho lítám 2× denně vysávám, měním ihned záchodek atd. ale to hold musí majitel s tím počítat když si pořídí tolik koček že se nebude moct válet na gauči ale bude kolem nich práce pro udržení čistoty!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
13.2.12 11:51
martulkasloník píše:
Bubu25 píše:
Meli jsme jeste nedavno v byte 120m2 tak Whiskas kocourka ale po roce jsme ho dali pryc protoze ty jeho vykaly hrozne smrdely a to mel nejlepsi wc a silikonovej kockolit :poblion: dostali jsme ho jako nevhodny dar - nechali jsme ho kastrovat to jo ale proste byl v tom byte citit nevim no :nevim:
tak to mi přijde podivný důvod promiň, náš má to hrudkující stelivo ale já stejně čistím záchodek po každém jeho použití celý, tudíž vyhazuju celý obsah záchodku ihned, hovína jdou ihned do záchodu ty fakt smrdí hrozně a čůrání mi nesmrdí ale stejně to čistým celé a to do pytle na balkoně, každý kdo k nám přijde tvrdí že by po čichu nepoznal že máme doma kočku.
jinak ale smrdí nekastrovaný kocour, ten prostě začíná pak vyměšovat podivný pach ale na to pomůže kastrace!!

No, já to nechtěla komentovat :( Některým lidem bych nesvěřila ani rybičky :(
Jeden z našich kocourů, jak jsem již psala je totální trotl, stejně ho nedám, i když mne štve, jak mi zdevastoval část domu a že jsem musela ustoupit s kvítkama, která miluju. Jednou jsem se ho ujala a tak mám za něj dopytle zodpovědnost. Chlap mi dneska po nevhodném jídle smrdí jako cap, že bych dala pryč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
13.2.12 11:56
Ester13 píše:
martulkasloník píše:
Bubu25 píše:
No, já to nechtěla komentovat :( Některým lidem bych nesvěřila ani rybičky :(
Jeden z našich kocourů, jak jsem již psala je totální trotl, stejně ho nedám, i když mne štve, jak mi zdevastoval část domu a že jsem musela ustoupit s kvítkama, která miluju. Jednou jsem se ho ujala a tak mám za něj dopytle zodpovědnost. Chlap mi dneska po nevhodném jídle smrdí jako cap, že bych dala pryč?

no přesně tak, jasně že každé zvíře (ale to i dítě) kaká, čůrá atd. já nemám ani plíny od malé doma,jsou na balkoně, a když si pořizuju zvíře tak s tím počítám že budou doma chlupy atd. jak jsem psala mě kocour devastuje byt ale hold jsme s tím smíření že jednou ročně nechávám přečalounit židle protože si tam škrábe drápy a jeho škrábadla ho nezajímají, a jsem už i smířená s tím že vysávám 2× denně ale to bych možná stejně dělala protože mám doma dítě které je čuňátko :lol: a hold prostě musím lítat kolem toho záchodku, ale dá se to, náš kocour je už naučený že se vyčůrá/vykaká a sedí u toho a řve že to chce vyměnit :lol: :lol: takže já kolikrát ve 3 ráno vstávám a jdu měnit záchodek ale je to ta daň za zvířátko. a jestli zvíře smrdí nějak extra moc tak bych to řešila přes doktora, může mít nějaké špatné žlázy, má to od tchýně pes, smrdí nechutně ale lítají s ním k dr. a snaží se to řešit, dát zvíře pryč není řešení!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2197
14.3.12 09:58

Teda, dát kočku pryč, protože jí smrdí záchod, to snad ani nemohu komentovat. A proč mají pak lidé spojený smrad s kočkou. Kočka sama od sebe nesmrdí (pokud nepočítím nekastrovaného kocoura) a pokud smrdí byt, tak to není vinnou kočky, ale jejich majitelů. Máme v bytě kastrovaného kocoura a jediný smrádek je, když si dojde na velkou, což hned vyneseme. A pokud je kvalitní záchod a stelivo, tak za chvíli nesmrdí ani hovínko. Na druhou stranu, je lepší, když takový člověk dá kočku pryč do lepších rukou, protože tomu tvoru zjevně vůbec nerozumí a netoleruje ho, což kočka opravdu potřebuje. Kočky by se prostě neměly dávat jako nevyžádaný dárek, vlastně jakýkoliv živý tvor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
14.3.12 19:22

Eli to je pravda kočky nesmrdí, já říkám že jim voní kožíšek, to když přijdete k pejskařům cítíte to od dveří. přesně tak, smrdí kakání ale to hned čistím. taky mi přijde blbé když se někdo vymlouvá na smrad, má radši rovnou přiznat že jim kočka vadí, např. že nemůžou jen tak odjet na dovču nebo stojí moc peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2197
14.3.12 22:34

Pejskovi jsou totiž po určité době cítit anální žlázy, které se musí čistit, kočička nikoliv. Je pravda, že přítel vzal kocoura nedávno do práce a všichni se divili, že nesmrdí, ale naopak krásně voní jak miminko :-). Ono je zpíše problém, že si někdo pořizuje kočku na okrasu a to prostě nejde. Kočka je svá osobnost, je to živý tvor, který potřebuje péči, ale i jistou toleranci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
15.3.12 20:27

jj tchýnin pes má ty žlázy nemocné tak musí s tím chodit k dr. a mačká mu to či co ale je fakt že prostě pes smrdí vždycky, a ten tchýnin neskutečně :mrgreen: k nám přišla návštěva, jeli jsme pryč na rodinou sešlost, jindy nám hlídají kocoura naši ale ti jeli taky tak neměl kdo se o kocoura přes ten víkend postarat, tak jsem požádala kolegyni, nevím co si myslela jak to tu vypadá jak v doupěti nebo co, přišla a bylo na ní vidět že je překvapená že by nepoznala že tu je kočka, kromě záchodku který ale ani nešel vidět natož cítit. dokonce se ptali co máme za druh kočky že nesmrdí, prý si mysleli že je to jak pes a smrdí :mrgreen: kdyby pak kocour nepřišel se podívat do obyváku nepoznali by že máme kočku.

já myslím že je to ten důvod, že prostě kočka stojí prachy, a musí se jí trošku člověk věnovat,ale to je u všech zvířat teda pokud to není nějaký had nebo něco, prostě nemůžete už nikdy odjet jen tak ale musíte mít hlídání atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
4.11.12 22:44

Ahoj holky,
zničily vám toho doma kočky hodně, i když jste měly škrábadla? Na kolik vás měsíčně tak kočka vyjde? Kocour o, kterém jsem tady minulý rok psala bohužel zemřel. :,( Už to bude 5 měsíců a já se s tím nemůžu smířit. :( S mámou jsme si řekly, že už kočku nikdy, nikdo nenahradí Felixe.Ale…máma na chatě nakrmila cizí kočku, která se tam usadila a v září jsem našla ve křoví překvapení. :cert: 2 kočičí kluky a jednu holčičku. Stará ani kluci se moc nebavěj, ale kočička je :srdce:

Jenže táta je totální anti-kočkomil(teda na kocoura si potom zvykl, rozmazlil ho že jedl jenom drahý konzervy :roll: ),tvrdí, že kočka zase všechno zničí ALE náš kocour neměl škrábadlo, teda měl, ale táta ho 10 let „opravoval“ :roll: A na ty peníze se ptám, protože máma je bez práce, já na 4leté RD, tak jestli to z toho utáhnu. :oops: :lol: A nerada bych celý vánoce od táty poslouchala, že místo vděku, že u nich můžu se synem bydlet, domů tahám cizí kočku. :oops: :lol:
Díky moc :kytka:

• Citovat
  • Upravit
11565
4.11.12 22:51

No my máme kočky dvě. Škrábadla mají a jsou moc hodný, škrábou se jen tam. Vyjdou nás teda celkem draho, protože se rozmazlily a jedí jen drahý kapsičky (i když jim je dáváme teda jen na chuť, tak jednu denně pro obě dohromady na den - ale stejně, je to tak 13 až 16 korun). A sušenky máme taky celkem drahý, ale to je tím, že to jsou čistokrevný britky a jedna měla náběh na alergii (a samozřejmě nemůžeš dát drahý žrádlo jen jedný, že). U venkovních by to možná nebylo tak zlý.

Ale to teda pokud jde o peníze. I když teda si myslím, že se vždycky najdou, když se chce… Jinak si myslím, že je dobrý mít kočku, protože i pro dítě je to dobrá zkušenost - má zvířátko, ví, co obnáší péče, já když vidím, jak dceři září oči, když vidí kočičáky, tak to je fakt úžasný :) Čili já si myslím, že to jsou dobře vydaný peníze. Držím aplec na zpracovávání manžela ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
4.11.12 23:05

@karolina_a_betuska Děkuju za příspěvek. Syn zvířátka miluje. Když kocour umřel furt ho hledal. JInak máme ještě čivavu(kterou jsem taky dotáhla já :oops: ),ale to není ono. Já miluju tu kočičí povahu. :lol: Navíc tahle kočička se k němu hodně má, nechá se tahat, mazlit.

A kočka by byla přes zimu v Praze v bytě, a od jara do podzimu na chatě. Spolu se mnou a se synem. :)

A jenom tě opravím nezpracovávám manžela(toho nemám),ale vlastního tátu. :kytka: :lol:

• Citovat
  • Upravit
1171
4.11.12 23:26

Ahojky, já ti bohužel neřeknu na kolik jedna číča vyjde - my máme kočiček 5 v bytě 2kk :mrgreen: :mrgreen: Kupuju granule kvalitní, ale po 15kg pytlích z internetu - myslím že to je www.petdiscont.cz - vyjde to cca na 1000 - 1200, ale fakt tobě by to vystačilo ten pytel na rok MINIMÁLNĚ, takže investice celkem nulová a kočkolit se dá koupit taky za pár kaček, záleží na značce :think:
Teď mám synka necelý měsíc, takže ješt nevnímá chlapáče kolem sebe, ale už se moc těším, až si budou hrát, myslím, že je to pro dítě to nej a nej vyrůstat se zvířetem! A hlavně je to ta nej prevence alergií, jak prokázalo mnoho lékařských výzkumů :palec:
Takže jen do toho! Jo - vzpomněla jsem si - jak se začna kočička cca v jednom roce mnouskat, určitě dejte vykastrovst, zbytečně by se trápila - je je cca 1000-1500kč, záleží na veterináři. Ale to je výdaj jen jedenkrát za život a určitě stojí za to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
5.11.12 08:58

@Carolline1 5 koček a mimino 8o 8o :lol: Ty jo, jak to zvládáš-, :) Jak kočky přijaly miminko? Nebyly uražený? A to máš nějaký čistokrevný nebo pouliční směs? :))
Když byl syn mimino, tak kocour s ním spal v postýlce (u nožiček) kluk je odolnej, nemá ani rýmu… :) A já, když jsem byla malá jsem byla furt se zvířatama a nemám alergii ani astma nic. Docela mě po´bavilo, když byla moje sestřenice batolo a chtěla šahat na kočku, tak její děda na ní " nešahej na tu kočku, budeš mít alergii" 8o :lol: Holka na kočky nešahala, a teď v 10 letech na ně alergii opravdu má. :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný