Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Kelsey píše:
My máme domácí kocoury. Jedna naše kočka je taky kleptomanka. Co unese v puse, tak zmizí. Třeba moje pinzeta. Ta se dosud ani nenašla. Nemůžeme najít její skrýš. A to na mytí země zvedáme kusové koberce. Nic pod nima není. Strašně ráda bere uchošťoury. Ty vždy utopí v jejich vodě. Gumičky a sponky do vlasů.
Gumičky naše kočka miluje. Ty musíme schovávat mimo dosah, jinak by dcera neměla nic…
Ty polomrtve mysi jsou klasika. Kocka od nasich ji takhle jednou nepozorovane vypustila ve verande a tata druhej den v praci resil, co ho to tak tlaci v polobotce - no a vypadla mu z ni ta mys🙈 Asi se tam schovala a pak chcipla, no. A uplne to same se stalo i babicce - ty zalezla do crocsek, ale nechcipla, takze kdyz tam strkala nohu, mys bajednou vystrelila ven. Z toho bych asi mela infarkt teda… Jo, jsou to darecci, ty nase kocicky ![]()
Kocour kdysi unesl králíčka. A pak mi načůral do bot, protože jsem ho vrátila 😤 🤦♀️
To byl vůbec kocour, šel za námi několik kilometrů a už zůstal. Chodili jsme pak spolu na procházky se psem ![]()
Kočka nechytala myši. Zato těch ještěrek, co ulovila ![]()
Ségra měla psa a ten jak mohl, tak se vydal na procházku. A nosil si suvenýry, nejčastěji kameny, ale taky třeba míč, nebo dětskou plínku
Nikdy nepřišly na to, kudy chodí, tak mu pořídili kocoura. A on ho bral na výlety do tlamy
![]()
Koček mi životem prošlo hodně, takže o zážitky není nouze. Jedna kočka kradla po okolí myši chycený do pastí a nosila je domů. Obešli jsme sousedy, aby si pastičky podepsali a my jsme je pak vraceli. Další kočka kradla černý tkaničky z bot a to hlavně návštěvám. Taky černý ponožky, ty si vždycky donesla pod stůl a tam je vraždila. Další kočka mi nosila snídaně do postele, ráno jsem měla na peřině připravenou myš, někdy i vrabce. Občas byl ten vrabec živej a seděl na garnyži. Náš současný kocour krade dětem Stikeezky z Lidlu, ukradne, rozžvejká a nechá být. Je po nich jak jatej. Druhej kocour zas gumičky do vlasů a pak si s něma hodiny hraje. Když jde česat holky, tak si chodím pro gumičky do jeho pelechu.
Že kočky nosí mrtvé myši je ještě ten lepší případ. Měla v baráku čtyři kočky a v kuchyni na lince si vesele poskakovala myška. Děda mi to tehdy přišel říct, že za mikrovlnkou je myš. Poklepala jsem si na čelo, že tady máme plno koček, tak to asi těžko. Ještě jsem mu chudákovi řekla, že to z chlastu vidí bílé myši.
Samozřejmě tam byla.
Gumičky se obecně v domácnosti záhadně ztrácejí, ještě ta představa kočky záškodníka. ![]()
@Janli Jj, gumičky jsou hit i u nás. A byli i „stykýzáci“, ale už mi nesměj domů - vyoperování posledního + následná péče stálo v lednu 10 tisíc. Kočkoun málem nepřežil.
Zlatý myši… Taky živý kos byl fajn, zvlášť když se schoval za klavír ![]()
U nás klasika. Živé myši, mrtvé myši, živí a mrtví ptáci. Naštěstí kočka po pár letech dostala rozum, ale stejně jsou kočičí dvířka pro jistotu navždy zavřená a domů vchází až po kontrole čumáku.
Děda mi ale vyprávěl, že tu bydlela kočka, co jim za války nosila domů koroptve a to prý byla teprve sranda. Báli, aby na ně někdo nepřišel a nebyl z toho průšvih, ale kočce to vysvětlit nešlo ![]()
@Anonymní píše:
Prosím anonym, protože to už by mě tu poznali všichni blízcí😅 🫣. Bydlíme naproti hřbitovu..nas kocour má préé při dusickach a vanocich..taha na verandu veškerý cinkrlatka a strop byl, když mi donesl stuhu “navždy v mem srdci”..už 5let se, při průchodu kolem hřbitova, kdy se sejdou místní drbny, ze nevíme, či ta kočka je 😂
Nene
![]()
@g.sandova píše:
@Silverine247 babiččin kocour kdysi dávno takhle nosil zardoušené malé králíčky od sousedů. Bohužel je vytahoval z kralikarny.
Jinak byl přej zlatej
Takže hračky dobrý
Ne ne ![]()
Díky všem.
Teda ty polomrtve zvířátka moc sranda nejsou, to jsem teda fakt ráda za cizí hračky. Ale koncept snídaně do postele je úžasný.
Jinak uchostoury u nás frčí taky, ještě když byl malý, naučil se si v koupelně krabičku sám otevřít a vybrakovat. Gumicku čeká až si sundam z hlavy (samozřejmě musí v koupelně u všeho asistovat) a už s ní běží pryč. Kde ty stovky gumicek jsou, netuším. Možná u sousedů. ![]()
Jinak téma není omezené na kočky… zajímaly by mě i veselé historky s jinýma zviratama. Třeba jak se žije s fretkou, co králík dokáže vyvadet, pejsci samozřejmě taky.
![]()
@Silverine247 píše:
Ne ne
Bohužel, odněkud přišel a zůstal a byl prý hroznej mazel, jen všechno lovil
@Silverine247 jinak náš kocour prokusuje fólie, desky, izolepu
Příspěvek upraven 14.04.23 v 10:50