Kocourek nebo kočička?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3284
21.12.12 21:59

Máme taky kocoura, kastrovanýho, už od koťátka jsme vše probírali a doktorem, na kastraci nám doporučil 7. měsíc věku. mě to přišlo docela brzo, ale kocour vše dobře ustál, nikde nám neznačkuje, jediné s čím máme problém jsou nemoci močového ústrojí, kocour má spešl dietu, a od té doby je klid, jestli to je brzkou kastrací netuším..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
21.12.12 22:02

Šalvějko my kupujem granule přímo pro kastráty, mají je upravené pro ledviny.

Jinak ohledně značkování je důležitý udělat to ne moc brzy, aby bylo to močový ústrojí už zralý, ale ne zase pozdě, protože jak začne značkovat může očůrávat i potom, a těžko se to prej odnaučujou. Jestli ej to pravda netuším, my dávali kasrovat v roce necelým a neznačkuje ani neznačkoval

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2028
21.12.12 22:02

@market.s.87 Tak to je mi líto :hug:. Já taky každý svoje zvíře musela hned nahradit. Prostě bych to nevydržela. Ale je fakt, že jsem vždycky pořídila jiný. Křečka jsem nahradila činčilou, činčilu želvou, želvu kočkou… :mrgreen:. Je to nejlepší náplast. Ale jak už tady někdo psal, tak pozor na rasu. Minulé Vánoce jsme mámě pořídili britku a ta když sleze z knihovny, tak je to zázrak :mrgreen:. Je to takovej hajzlík :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
21.12.12 22:03

@Pipet hihi co vis? :D ze do roka by teda znackovat nemel? a pak by sel stejne na kastraci. a v kolika je kocka dospela??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15201
21.12.12 22:04

Kocourkové značkují kolem roka a pozná se to předem, že mu začne zapáchat moč v záchodku, jakoby čpět…našeho sem kastrovala v deseti měsících, už mu trošku čpěla moč, veterinář řikal, že by tak do dvou měsíců začal značkovat a tomu sme se hlavně chtěli vyvarovat, máme ho jen doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
21.12.12 22:06

@meringa no segra je hodne na zvirata, min. rok v lete nam umrel bernak, ted prisla o kocku. cincilu uz mela ale ta ji nak nevzala. je to jen obyc kocourek, od naky pani z vesnice, ono sehnat ted maly kote da makacku. je to krasnej mouracek ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2028
21.12.12 22:10

@market.s.87 Radost určitě udělá :D. já bych byla štěstím bez sebe za leguána, ale ten pod stromečkem nebude :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3284
21.12.12 22:12

@loka
no my jsme ze začátku kupovali whiskas a friskies, pak jsme se poučili, a začali jsme kupovat kvalitnější, stále bylo vše v pohodě, ale pak jsem začala nacházet kolem jeho záchodku krvavé kapičky, začal čůrat mimo záchod, ještě teď mi jdou slzy do očí, když si představím jak musel trpět, byl celej zkroucenej a naříkal, na veterině se přišlo na zánět močových cest a struvity, což jsou kamínky v moči, při průchodu močovou trubicí to je prý dost bolestivé, no dal nám dietu asi na měsíc, antibiotika, a něco mu píchnul rovnou. po měsíci oukej, začali jsme pak používat ještě o něco lepší granule pro kastráty, ale problém byl do několika měsíců zpět a bylo to ještě horší, to už pak ani nespal, kňoural celou noc, čůral i po posteli, žrát se mu moc nchtělo, hned ráno s ním manžel jel zas na veterinu, znovu ten samý nález, znovu jsme tam nechali asi 1000 kč za všechny ty léky a spešl granule musí mít doživotně. naštěstí je už opravdu klid, teď kupujeme pouze tyhle http://eshop.rpvet.cz/…kureci-10kg/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
21.12.12 22:13

@meringa hihi tak to ja tyhle potvory nemusim :mrgreen: no ja jsem zvedava jestli u nas ty dva dny kocourek zvladne, malej mu asi da co proto :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
21.12.12 22:14

Jooo tak tohle jsou hoodně dobrý granule!!! cena teda taky :zed:
my kupujem proplan, taky nic levnýho, naštěstí zatím bez problému. kapsičky kupujem teda normální, jen granule speciální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2028
21.12.12 22:15

@market.s.87 Aby sis ho nakonec nenechala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
21.12.12 22:20

Kastrovat se standardně může od 9 měsíců. Rozumnej doktor to dřív neudělá; kamarádka chtěla dřív a varlata ještě nebyla sestrouplá a kus jich tam kočičákovi zůstal. Podle mě se musí kastrovat i kočka, jinak mňouká a mrouská (my máme oboje a oboje kastrované). A zase kastrace kocoura je levnější, čili za mě je kocour lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3284
21.12.12 22:25

@loka joo cena je celkem vysoká, ale vlastně nic jiného dělat nemůžeme, a hlavně to vychází o mnoho levněji než všechna ta léčba na veterině. kupujeme vždycky pětikilové balení, na pár měsíců to vydrží, dřív dostával granule i kapsičky různých značek, teď dostává jen granule, kapsičku vyjímečně, ta od Hills stojí až 30 korun 8o a cenově to pak vychází docela nastejno :)
joo Proplan jsme dřív taky kupovali, dost mu chutnaly :) tak hlavně že je váš čičin v pořádku ;), naštěstí se tohle onemocnění netýká všech kastrovaných kocourů, prý je to kočka od kočky, některé jsou náchylnější, jiné to nikdy nepotká.
jdu chrnět, dobrou noc :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
21.12.12 22:43

Ty vado vubec mi nejde reagovat na prispevky :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
22.12.12 00:35

Já měla první kočičku, jenže mi přišla smutná, pořídila jsem k ní kocourka, pak dalšího a teď je kočka ředitelka zeměkoule a já, chlop, a kocouři poddaní :lol: ale neměnila bych. Kocouři jsou mazlivější ale :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný