Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@MadameBovary na neurologii řekli, že je hypertonická a odpovídá vývoji o dva měsíce staršímu dítěti, že takové děti nepotřebují tolik spát a jsou neklidné a často se budi. Že by ten spánek řešili jen v případě, kdyby nebyla tak šikovná a pozadu.. no takže tak
moc mě tam nepotěšili. Radši bych, kdyby byla trochu pomalejší a spala celou noc. Nedokážu si představit, že někdy bude spát celou noc. To není možný u ní prostě. Ale teda každých 20 min se teď nebudu, to musí být masakr. Tak se mi budila asi dva měsíce a pak vylezly dva zuby. Nebo při sebemenším něčem novém. l,je hrozně citlivá. No tak ještě 18 zubů a pak budu vypadat na padesát ![]()
@Pavlas.1991
Ahoj, jaký je u vás pokrok? Tak u nás se ty noce lepší a horší střídají. Někdy se budí jen 3× za noc a někdy je to každou hodinu. Změna času a růst zubů dala pěkně zabrat. Doufám v lepší noce ![]()
Ahoj, u nás se to také střídá. Změny času jsem se hrozně bála, ale „naštěstí“ byla od jedné do tří v noci vzhůru, takže vstala později a najely jsme na stejný režim, což mě dost překvapilo. Některé noci jsou horší, minulý týden katastrofa. Včera jsem ji na noc dala do teplého spacího pytle a ona spala celou noc, poprvé v životě!! No a myslíš, že jja spala? Budila jsem se několikrát za noc, jak jsem už rok zvyklá. Dala jsem ji do něj i dnes odpoledne a spala skoro dvě hodiny. Tak uvidíme co dnes. Kéž by to pomohlo.
Je opět podruhé nemocné. Budí se celou noc a vstává už ve 4h. Takže máme to staré peklo zpět. Jedeme už takhle přes týden.
Držím palce, aby vam ten teplý pytel fakt pomohl. My ho taky máme a nic ![]()
Ahoj Holky, snad mi odpovíte, žiji teď v tomto pekle. Spi 3×30 za den. Má 7.5 měsíce a právě od 3 mesicu je to noční můra. V noci budi se častěji než 1× za hodinu a pláče. Je kojena a dávám prso ale občas ani to ne zabírá. Vždycky je to horší s novou dovednosti. Před 2 týdny začala sedět a vstávat u opory…Padám na hubu, bolí mě hlava, a nejhorší je, že i malá je protivná a je poznat ze by spala. Ale max dá přes den 40 minut jako jeden celý spanek. Kam bych se s tím měla obrátit? Zuby ještě nejsou, a asi bolesti to není. Občas stačí ji pochovát v noci a spí dal. Na vyrvavani nemam koule a nechci. A uspavani je hrůza už od miminka. Je takový pocit ze proste neumí vypnout, žádné zpomalení. Pribira kilo a víc za měsíc, tak asi hladova není. POMOC a dekuji
@Valerka1994 Ahoj, prožívala jsem to samé. Nová dovednost a v noci ještě horší. Asi budeš mít také citlivé a dráždivé miminko. Do toho třeba lezou zuby, není to vidět, bolí to někde dole v dásni, Nová dovednost, nevyzrálost nervové soustavy.
Nám pomohla až Osteodynamika, paní našla blokádu krční páteře (většinou děti, které jsou citlivé, špatně usínají a spí právě těch 30 min, což je jedna fáze spánku a tím, že NS pracuje a je tam blokáda neumějí přejít do další fáze a vzbudí se), říká se tomu Kiss Syndrom. Mít ho nemusí, ale nějaká blokáda tam může být. Od první návštěvy lépe usínala, lépe spala, byla min plačtivá, celkové spokojenější. Určitě se objednej, cekacky jsou delší, stojí to asi 1000 Kč, ale věřím, že to pomůže. Paní ti řekne a pozná to hned po první návštěvě. Držím palce.
@Valerka1994 ještě pro upřesnění, pomohla nám Osteodynamika + bezlaktozova dieta a poté přechod na bezlaktozova UM. Byla po laktózy hrozně nafouklá a v noci ji to nedalo spát. Jakmile měla přes den něco s laktozou, byla zase špatná noc
@Pavlas.1991
Děkuji moc za odpověď.
Zkusím se objednat a snad to pomůže. Měla jsem taky podezření na alergii na bílkoviny kravského mléka (měla hleny ve stolici) ale testy nic nepotvrdili.
Já už so jen rekam, že je potřeba jen přežít ale trápí mě, že nemůžu ji pomoct s základní potřebnosti, spánkem a je pak unavená.
Jen jsem se chtěla ještě zeptat kdy se to zlepšilo? Rok, dva nebo ještě později?
Děkuji ještě jednou za odpověď
@Valerka1994 Zlepšilo se to po té Osteodynamice určitě. Ale ještě nebylo vyhráno. Prostě musí dozrát NS. Některé děti jsou prostě citlivé. Testy prokázat nic nemusí, je ještě malinká, u nás taky nic neprokazaly, ale prostě jsem zkusila vysadit laktózu a bylo lépe. Hodně nám taky pomohl Vitamin B v kapkách, ale ten se může až později (plakala hodně ze spaní a po první dávce hned přestala). Musí se prostě vydržet, ale věřte mi, že Osteodynamika může opravdu pomoct. Spát celou noc začala v roce a půl, do osmi měsíců, než jsme byly na Osteo uspávání horor, hodina i déle, aby spala přesně 30 minut, neustále byla unavená a protivná. Vzhůru v noci každých 10-15 minut, bylo to šílené, nechápu, jak jsem to mohla přežít, ale teď je opravdu lépe, budou ji za 4 měsíce tři a spí celou noc a přes den skoro tři hodiny, nechápu! 😁