Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
zuziku ja slysela ze kdyz vypijes alkohol tak 40 procent velze do mlika!takze muj maly byl asi po silvestru pekne nameteny,chudak.
a jak je to s kávou? V těhu jsem nepila, ale co kojím, tak se jí neumím vzdát ![]()
Michi: kafe se taky smi v tehu tak myslim ze pri kojeni tez. Samo ze v omezenym mnozstvi, no myslim ze jedno kafe denne nic neznamena. Sany.
Ja jsem pila v tehotenstvi max 2 dcl vina ci jedno pivo, nejcasteji birrel radegast, ten mi vylozene chutna.
Dokonce, kdyz me prcek v noci hrozne bolestive kopal v 25 tt, tak mi doktor na noc doporucil Samsona cernou 13
a pravda, ze pak jsme se mohli oba vyspat. Stacily dva veceri se Samsonem a prcek si asi upravil rezim, nebo co.
Pri kojeni piju hodne cerne pivo - hlavne ze zacatku jsem mela vylozene potrebu po pivu. Lahev jsem vypijela cely den. Sklenicku vinka si taky dam.
Jenom tvrdemu alkoholu se vyhybam - taky citim, ze jsem ted na alkohol obecne citlivejsi… Tu sklenicku vina uz citim, coz se mi driv stavalo az tak po treti sklince
Já myslým,že trocha alkoholu neškodí,taky si dám ráda s chutí pivko.
Když se neopijem do němoty,tak to dítěti nemůže ublížit.Tvrdý alkohol to asi ne,stím bych byla raději opatrnější,ale v pivku jsou přece i vitamíny
I to vínko nemůže ublížit,když ho nevypijem hafo ![]()
Ahoj holky jsem ráda ,že jsem narazila na tuhle diskusi.Celé těhu jsem abstinovala a ani mě to moc nevadilo,ale jsem milovnice červeného vína a mám na něj teď už hroznou chuť.malé ale nejsou ještě ani tři týdny…mám s tou deckou počkat až po šestinedělí pro jistotu?nechci tomu pokládku nijak ublížit,jaký je váš názor?
já myslým že miminku neublížíš deckem vína,to my musely být spíš litry
Taky jsem si dala k večeři trošku vínka a malá byla ještě maličká.Takže v pohodě.A když jsem si nákou tu sklenku dala,tak pak jsem si udála čajík pro kojící maminky a je to ![]()
No jo holky,já bych si taky dala pivko,ale mám strach z těch bublinek,aby mi chuděrka malá neprděla jak blázen
.Dáváte si některá pivko i když máte prdíky?Zajímalo by mě jestli to má na ně vliv
,jinak na mlíko je to super ![]()
Valli píše:
zuziku ja slysela ze kdyz vypijes alkohol tak 40 procent velze do mlika!takze muj maly byl asi po silvestru pekne nameteny,chudak.
40%???
Já jsem zase četla, že ho v mlíku je stejná hladina jako v ostatních tělních tekutinách, např. v krvi, čili např. 1 promile. Přijde mi to i logičtější.
Občas jsem si dala, ale jak jsem nebyla zvyklá (2 těhu + 2 kojení = 4 roky
), tak jsem byla nametená i z birella, jsem měla pocit.
Samozřejmě žádné přehánění, malé pivo nebo decku vína.
Rozmary, bublinky z piva jsou jiné a na prdíky nejdou. Být tebou, tak to zkusím…
Ahoj, no já nevím, někde jsem četla, že malý miminka strašně dlouho ten alkohol odbourávají tak jsem to nechtěla riskovat a první deci vínka jsem si dala až když byly malému 3měsíce. Na druhé straně když mi začala růst osmička a nevěděla jsem co na bolest tak mi dr. povolila i ibuprofen (po nakojení) a to mi přijde ještě horší než deci vína ![]()
malá mívala prdíky dávaly jsme probiotické kapky,ale já osobně si myslým,že vliv to teda moc nemá ty bublinky,myslým že bez obav si můžeš pivko dát ![]()
Ja jsem si nikdy nedala v tehotenstvi a nybrz kdyz kojim, alkohol nesnasim protoze muj starej je alkohlik, birel taky nemusim ale cetla jsem, ze pry si muzes dat hned po kojeni sklenku ale pak musis par hodin pockat ja v tom nevidim smysl jedine, ze fakt nekdo nemuze bez toho byt pak si bude muset hlidat az ta sklenicka z nej vyprcha ![]()
Ahojky, dlouho jsem řešila stejný problém, když jsem otěhotněla letěli jsme do Tunisu a tam jsem každý ráno musela děsněj driják, ale potom už nic, až teď když se malá narodila sem měla často velkou chuť na vínko, určitě to mimču neublíží, ale doporučila bych ti dát si ho hned po kojení a po dvou hodinách odstříkat, protože to že se ten alkohol do mlíka nedostane pravda není, dostane se tam i když měnší množství, když by si ho neodstříkal mimčo bude dýl spát, a bude malátnější, když to vyzkoušíš sama uvidíš, ale já radši odstříkala a malá byla v pohodě ![]()
To si myslis Petro, ze byla v pohode nac se potom kontroluje hladina alkoholu i z krve. Ja jsem abstinent a tak k tomu dodam jen tolik, ze si nemyslim piti alkoholu i sebe mensi je pro toho kojeneho mrnouse prospesne a na vic mu tim snizujes inteligenci a nemluve o tom jaky ma alkohol vliv na glukozu proto by i cukrovkari nemeli pit a vy tomu vystavujete sve potomky to teda ziram!