Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Svistice píše:
@Janíčček A proč dokrmuješ? Malá nepřibírala? Jako plně kojená kakala jak?
Je možné, že ji UM ucpává.
asi to bude tím Nutrinolem
Ahoj maminy. Mám měsíční holčičku a po nakojení které trvá tak půl hodiny jí po zvážení občas dokrmuji nutrilonem.Ale mám pocit že láhev už odmítá. Jde mi o to že má za den vypít určité množství mléka ale aby jsme to daly musím to do ní cpát. Opravdu tolik vadí když toho vypije méně? Doktorka pořád trvdí že musí vypít normu a mě to stresuje. Malá nehubne čůrá kaká fontanelka dobrá. Děkuju za názory
@Lussyka Ale houno. Vykasli se na dokrm, pokud dite pribira, je spokojene, cura. Ty jis pokazde stejne nebo stejne jako kakamoska? Nejis. Některým doktorům by měli sebrat diplom.
Ja od opuštění porodnice nevim, kolik ni deti piji během kojení.
A je mi to fuk.
Mě pořád doktorka straší že malá nebude růst a podobně. Nejradši bych i tu váhu zahodila.Je fajn mít přehled kolik malá vypije ale pro mě je to pak stres kojit s tím že musíme dát aspoň 80ml aby jsme měli splněno
@Lussyka Prdlajs. Zahoď váhu a koj dle potřeby dítěte. Kolik pribira týdne?
@Lussyka píše:
Tak 300gramů určitě
Zahoď UM, pribira tezce nadstandartne a pokud ji budes umele vyzirat, akorat ji zadelas na obezitu a to, ze si nebude umet urcit, kdy uz ma dost. Paní doktorka kojení evidentně vůbec nerozumí. ![]()
@Lussyka Za hraniční se považuje 100-120 g/týdne do cca 4 měsíců. Pak už obvykle pribírají pomaleji. Kolik je průměr nevím. Syn pribíral 250, dcera 170, u obou byla dr. naprosto spokojena.
Já bych taky řekla, že přibýváte suprově. Každé dítko je jiné a pokud přibývá, nestagnuje nebo neubývá na váze, je spokojené, plenek počůraných má dost, tak bych se hodila do klidu. Každé dítko je jiné, má své růstové tempo. Většina těch růstových grafů vůbec nesedí na kojené dítko.
Jen pro orientaci - Tabulka váhového přírůstku kojenců v prvním roce:
Stáří kojence/Výška/Hmotnost
1. čtvrtletí/3 – 4 cm/ měsíc/700 g/měsíc
2. čtvrtletí/2 cm/ měsíc/500 – 600 g/měsíc
3. čtvrtletí/1 cm / měsíc/400 – 500 g/měsíc
4. čtvrtletí/1 cm / měsíc/300 – 400 g/měsíc