Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Po 15 měsících po porodu mi doktor předepsal nějakou novou antikoncepci Nyssiela - mělo by to být asi jako Yaz nebo Yasminelle, taky se to bere 24+4. Obsahuje ale i estrogeny (sice malou dávku) a ty prý můžou způsobit zastavení tvorby mléka. Nerada bych tu naši lumpici ještě odstavila, kojíme ještě 4-5× denně, před každým spaním a 1× až 2× v noci.
Máte s tímto někdo zkušenosti? Berete klasickou HA (ne Cerazette nebo Azalii) a kojíte u toho?
Na co antikoncepci? to to nejde jinak, nebrala jsem ji cely zivot a zadny problem, chce to jen malinko kazne a sledovani.,jedno vim jiste nikdy bych nic takoveho nebrala pokud kojim dite…ikdyz je to holka, nedovedu si predstavit ze kojim a predavam klukovi hormony…zenske…nikomu, ikdyz to lekar neco nuti, ty to nemusis chtit…ja vim ze me tady nekdo roznese na kopytech, ale nazor nezmenim ![]()
Samozřejmě že doktor ví, že kojím. Nic mi nenutil, dost obsáhle mě informoval o způsobu užívání, o tom, že je tahle HA s velmi nízkou dávkou estrogenů a také o tom, že se malá část estrogenů může přenést do mléka. Uklidnil mě, že u holčiček to není extra závada a že po delší době kojení to už není s přenosem do mléka tak hrozné.
Mě ale zajímá ovlivnění množství mléka…
Souhlasím s @KackaDoup. Taky kojím a nikdy bych to do sebe nervala (já už ale ani až kojit přestanu). A jak mě můj dr. přemlouval ![]()
@eetkikinka píše:
Samozřejmě že doktor ví, že kojím. Nic mi nenutil, dost obsáhle mě informoval o způsobu užívání, o tom, že je tahle HA s velmi nízkou dávkou estrogenů a také o tom, že se malá část estrogenů může přenést do mléka. Uklidnil mě, že u holčiček to není extra závada a že po delší době kojení to už není s přenosem do mléka tak hrozné.Mě ale zajímá ovlivnění množství mléka…
ja rozumim, a bala bych se. Skusenost nemam takze ti nepomuzu…
@eetkikinka Omlouvám se že jsem OT, ale prostě dost zírám že někomu kojícímu byla předepsána normální HA. Moje dobrá kamarádka je gynekoložka a já jsem pochopila, že něco takového snad ani nelze.. Tak proto se tak divím.
Zatím ještě sháním informace.
V jednom zdroji píšou, že při kojení zůstává hladina estrogenů nízká jen asi prvních 7 měsíců (takže už je v těle mám a do mléka předávám?) Jinde zase že zahraniční studie dokládají, že pokud je množství estrogenů v jedné pilulce pod 30 mikrogramů, neovlivňuje to tvorbu mléka ani prostup nevhodných látek do něj.
Nechci to podcenit, doteď jsem brala Cerazette nebo Daisenette a doktor sám navrhl, že už bych mohla přejít na normální HA. Ta Nysiella je prý jeden z nejmodernějších přípravků a má i další účinky, které jsou pro mě teď výhodné - lepší kontrola váhy, omezení PMS…
@eetkikinka píše:
Zatím ještě sháním informace.
V jednom zdroji píšou, že při kojení zůstává hladina estrogenů nízká jen asi prvních 7 měsíců (takže už je v těle mám a do mléka předávám?) Jinde zase že zahraniční studie dokládají, že pokud je množství estrogenů v jedné pilulce pod 30 mikrogramů, neovlivňuje to tvorbu mléka ani prostup nevhodných látek do něj.Nechci to podcenit, doteď jsem brala Cerazette nebo Daisenette a doktor sám navrhl, že už bych mohla přejít na normální HA. Ta Nysiella je prý jeden z nejmodernějších přípravků a má i další účinky, které jsou pro mě teď výhodné - lepší kontrola váhy, omezení PMS…
Tak preci kdyz vsechno tak vis, tak na co se nas vlastne ptas, doktor ti to krasne vysvetlil…mas strach o mleko a tvrdis ze se nic nemuze stat..ja hormonum umelym neverim, a bala bych se, tobe doktor rekl ze nic se nemuze stat, tak delej co rika ![]()
pilulka je kouzelna a uzasna vec, takove vyhody.. ![]()
Ahoj, já brala HA při kojení, ale tu co se „smí“, jenže ta mi těžce nevyhovovala - jsem po ní dost špinila. tak jsem byla u dr a ta mi dala nuvaring, je to teda dražší, alebyla to jediná cesta ajk u toho kojit. s tím, že to působí lokálně (dává se do pochvy kroužek)a já jsem spokojená. jinak jsem to začla brát až když už jsem skoro nekojila. jinak nebyl důvod
MS nebyla a zbytek jsme uhlídali pomocí kondomů ![]()
@KackaDoup píše:
Tak preci kdyz vsechno tak vis, tak na co se nas vlastne ptas, doktor ti to krasne vysvetlil…mas strach o mleko a tvrdis ze se nic nemuze stat..ja hormonum umelym neverim,taky na kazdou zenu dany preparet muze pusobit jinak, a bala bych se, tobe doktor rekl ze nic se nemuze stat, tak delej co rika
pilulka je kouzelna a uzasna vec, takove vyhody..