Kojení a návštěva zubaře

Napsat příspěvek
Velikost písma:
pet p
11.5.21 12:40

@Fiducia Tak jasně, že přínos je, když ti to lokální anestetikum dají, když je to k tomu zákroku potřeba. O tom se tady přece ale vůbec nebavíme. Bavíme se o tom, že se po aplikaci nemá několik hodin kojit, což ty zpochybňuješ - píšeš, že lokální anestezie nevadí, odkazuješ na web o kojení a na leták (který je jiný, než jsem dohledala já) a píšeš, že máš důvěru v doktora.
To, že hned kojíš, protože ti doktorka řekla, že můžeš a ty v ní máš důvěru, to je tvoje věc. Ale nepiš tady, že obecně lokální anestezie v kojení nijak nevadí a může se po ní hned kojit - protože to není pravda.

• Citovat
  • Upravit
35418
11.5.21 12:52

@pet p napíšu to klidně znovu ;) :lol: Podle mého stomatologa je to v pořádku, dle spc není nutné přerušit kojení. Hlas lidu na internetu říká totéž, stačí projít tuto diskuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
11.5.21 13:39

@Fiducia Ale dle spc se kojit několik hodin nemá. Řídila bych se spc z webu sukl.cz, kde mají aktuální verze.
Hlas lidí na internetu asi papouškuje dokola to, co četli na webu o kojení :-)
Akorát mi přijde tristní, že ani doktoři to často neví - ten můj taky nejdřív řekl, že v pohodě, že je to malá dávka a že je to jen lokálně a můžu kojit hned, ale když jsem se ho zeptala, jestli mi za to ručí, tak to pak zjišťoval a napsal mi mail, že nekojit několik hodin, tak abych s tím počítala. Jinak bych tohle nevěděla.

• Citovat
  • Upravit
35418
11.5.21 14:26

@pet p dle mého stomatologa kojit lze. Věřím prostě tomu, co říká lékařka která má vzdělání, zkušenosti, zná můj zdravotní stav.
Lékař se zaručí za svou práci. Zubař nebude zároveň pediatr. Tahle historka mi smrdí tím, že se kreje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
11.5.21 15:19

@Fiducia Vzhledem k tomu, že to odpovídá tomu, co píšou v příbalovém letáku (přímo té anestezie, kterou použil), tak si nemyslím, že by se kryl, ale že k tomu spíš přistoupil zodpovědně :-)
A můžu se zeptat - to takhle absolutně věříš jenom své zubařce nebo všem svým doktorům?

• Citovat
  • Upravit
35418
11.5.21 16:56

@pet p absolutně nevěřím nikomu :mrgreen: Ale věřím více lékařům, než jedné paní z emimina a příbalovým letákům.
K čemu ti ta informace je? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
11.5.21 17:32

@Fiducia K ničemu :-)

• Citovat
  • Upravit
35418
11.5.21 17:53

@pet p :mrgreen: hele, nejsi z Osvěty? Jestli jo, tak si počti, jak se holky staví ke kojení po anestezii. Ani celková není problém ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
11.5.21 21:03

@Fiducia Jaké Osvěty? Asi mi něco uniklo…

• Citovat
  • Upravit
35418
11.5.21 21:32

@pet p jen mě to napadlo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
12.5.21 07:47

@Fiducia A co to teda je?

• Citovat
  • Upravit
35418
12.5.21 12:08
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
12.5.21 12:52

@Fiducia Díky za odkaz, ale na té stránce jsem se toho moc nedozvěděla (i když jsem zběžně nakoukla do stanov). Ty s tou Osvětou máš nějakou zkušenost, že je znáš?

• Citovat
  • Upravit
35418
12.5.21 13:21

@pet p ano, mám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
13.5.21 07:51

@Callista Neptala ses svého zubaře, jak to vidí s lokální anestezií a kojením? Ať máme další názor doktora :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová