Kojení a výživa maminy

8151
11.2.13 18:12

kojení a výživa maminy

Chtěla jsem se zeptat jak řešíte deficit vitamínů a minerálů při plném kojení? Malému jsou necelé 4 měsíce a jsem doslova už vycucaná:O) trápí mě padání vlasů, praskání nehtů, zhoršený stav zubů, velké bolesti kloubů, svalové křeče atd. U prvního syna jsem tyto problémy měla taky, ale řekněme si narovinu, bylo mi dvacet a zvládala jsem to lépe, u dcery jsem nic takového nepozorovala, ale nebyla zdaleka tak velký jedlík jako kluci, teď už to začíná být neúnosné, v lékárně mi doporučili brát mamavit ale bez efektu, hlavně bolest kloubů je čím dál horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
47759
11.2.13 18:31

A nemáš ty bolesti kloubů z nevyspani :think: Mě stačilo se pořádně vyspat a přešlo to :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
11.2.13 18:33

Nemám pocit že bych byla nevyspalá, vstávám cca 2× za noc a přes den mám většinou možnost si lehnout a dospat se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
11.2.13 18:33

Ja to prave resim vitaminy, nemam teda mama vit, ale nejaky jiny pro tehotny a kojici. Obcas zobnu vitamin D ci zelezo.

me teda akorat dost padaj vlasy, ale na unave a kondici je dost znat, kdyz je jim nebo nejim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2406
11.2.13 18:35

Padání vlasů a zhořšení zubů nemá spojitost s kojením. V těhotenství vlasy nepadají, takže to začnou dohánět tak 3 měsíce po porodu. U zubů se naplno rozjedou tu problémy, co už byli. Takže na vlasy, nehty ti doporučí v lékárně vitamíny. Ale při kojení moc velká nabídka není. Mně osobně to nepomohlo. Na zuby jen zubař a důkladná péče :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
11.2.13 18:41

@Saman děkuji k zubaři jezdím posledních 14 dní snad obden:o) co se týče vitamínů právě má pocit že zbytečně kupuji drahé prep. a jsou k ničemu, tak to vypadá že nezbyde nic jiného než zatnout zuby a vydržet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2406
11.2.13 18:47

@anickadomnik Ono to určitě jednou přejde :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
11.2.13 18:50

@Saman prvního syna jsem kojila 26 měsíců, teď mám za sebou necelé 4 :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2406
11.2.13 18:56

@anickadomnik No, tak to si ještě počkáš :mrgreen: idkyž jak mi říkali doktoři, tak opravdu s kojením by to nemělo mít moc spojitost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
11.2.13 18:59

@Saman já jsem právě u toho prvního při a po kojení měla velké zdrav. problémy ale dr. říkali že z celkového vyčerpání po porodu atd., to dlouhé kojení tomu asi moc nepřidalo, ale určitě to nebyl jediný důvod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
11.2.13 19:18

Měla jsem podobné problémy jako popisuješ, hodně mi pomohlo postupné odstavování. syn je navíc nespavý, takže padám vyčerpáním a nedostatek minerálů cítím. kolem toho 4m mi padaly vlasy po hrstech, to je opravdu spíše hormonální věc, ale pomohl Bkomplex forte, železo jsem brala v přípravku Acidofolan a kupovat často semínka lněná, slunečnicová, dýňová, používat různé druhy olejů, jíst obiloviny, hlavně přidávat do jídla adzuki fazolky, ty posilují ledviny, které se vycucají těhotenstvím, kojením a navíc v zimě taky trpí. obecně dobře jíst, dělat masové vývary a spát. bolesti kloubů přešly, ale jinak teda válčím dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová