Kojení, kojení, kojení

1900
19.10.11 16:17

Kojení, kojení, kojení

Prosím potřebovala bych poradit… Mám pocit, že nedělám nic jiného než kojím :cry:. Ze začátku jsme měli s kojením docela problém, malá v porodnici vůbec nechtěla sát, bylo to peklo, celý dny i noci řev a řev a řev, měla hlad, jak viděla prso měla úplně hysterák. Jednou už to vypadalo trochu nadějně s kloboučkem, ale jen jednou, pak zase nic. Nikdo si nás nevšímal a nikoho to nezajímalo. Až když jsme měli jít domů a zjistili že malá jen hubne místo aby přibýrala a nemůžou nás pustit domů tak se začali trochu zajímat, vždy se se mnou s malou pralo několik sestřiček, ale nic. Takže jsme šli z porodnice domů s tím, že jsem odsávala a dávala odsáté MM, nejdřív stříkačkou, pak v lahvičce. Takhle to bylo celkem skoro 4 týdny. Ale to už prostě mlíčko docházelo. Každý prso jsem ždímala hodinu a bylo toho míň a míň. Celý dny i noci jsem hodiny odsávala a hodiny to do ní cpala. Byla jsem už jako zombie a nemohla jsem, byla jsem tak hrozně nevyspalá a když už jsem měla chvilku brečela jsem nad tím. Ale pořád jsem to nechtěla vzdát. A malá pak najednou prso začala docela příjmat, s kloboučkem. Tak jsme začali kojit. A mlíčko se začalo zase asi tvořit víc. Stačilo. I když ze začátku jsem kojila úplně špatně, v leže, na lokti, malá na zádech, hlavičku zakloněnou. Tenkrát jsem nevěděla že je to úplně špatně, byla jsem šťastná a vděčná, že vůbec prostě kojíme. Pak jsem si při tom asi skřípla nějaký nerv. Měla jsem šílené bolesti a chodila na obstřiky. Kojení bylo naprosto šílené utrpení, někdy jsem se přitom nemohla ani hnout a prostě seděla jak z kamene a malou mi přidržoval u prsa přítel :oops:. Ale stejně jsem to dál nechtěla vzdát. Obhlídla jsem DVD o kojení a zjistila, že kojím ve špatné poloze pro sebe i malou. Začala jsem kojit v sedě, na židli, pod nohama stoličku, na nohou polštář a na něm malo, poloha - tanečníka. A tak kojíme do teď. Ale jde teď o to, že malé trvá kojení šíííííííleně dlouho! Kojíme přes den hodinu, i hodinu a půl :cry:, večer nejmíň 2 hodiny :cry:. A prostě celou tu dobu je malá fakt u prsa a saje a saje. Večer je pak ještě takovej cirkus, že u toho usne, dám jí do postýlky, tam řev, dám jí k prsu, párkrát zasaje usne, dám do postýlky, zase řev a pořád dokola. To dlouhé kojení není jen teď, není to tedy nějaký spurt. Je to tak vždycky. Jen je to snad delší a delší. Jak mám malou na kolenou a pod nohama tu stoličku tak už mi pak i dřevění nohy, bolí ta ruka kterou držím prso (mám docela velký), bolí zadek, no všechno. Prostě být tak dlouho v jednej poloze, děs. A mám pocit že prostě celý dny nedělám nic jinýho než kojím a kojím a kojím a kojím. V noci si ani nepamatuju kdy jsem se dostala do postele dřív než o půlnoci :cry:. Teď je to navíc kompikovanější tím, že přítel jezdí do práce hrozně brzy, vrací se pozdě (dojíždí daleko) a ještě pak chodí k veterináři s nemocným pejskem, prostě jsem tu s ní tak pořád sama a navíc jak mám pocit že furt jen kojím tak nic nestíháme, výplata na účtě už jakou dobu, vybraná není, a nakoupeno není a lednička i špajz jsou tak prázdný jako nikdy. Dnes jsem chtěla jet s malou nakoupit a pak jsme měli jít na náušničky. Jenže nejdřív jsem s ní zaspala, protože v noci jsem šla zase spát až v jednu (a to jsme fakt tak od osmi do půlnoci u kojení! občas přestávka že chvililinku usne a pak zase) a pak malá má horečku takže i když je jindy moc hodný miminko tak dneska řev a řev a řev ať dělám co dělám, uklidnila se jen u prsa. Takže prostě dneska řve nebo je u prsa. K jídlu tu už nic není, i když bych jako kojící jíst měla. Malá usnula před chvílí až když jsem dala čípek. Nejhorší je že já už prostě nevím co s tím kojením. Už z toho mám šílený nervy a každýho dalšího kojení se děsím, na jak dlouho to zas bude :cry:. Všude věčně chodíme pozdě nebo vůbec :cry:. Hrozně si vyčítám, že mě teď napadá po tom všem co jsme na začátku pro kojení udělali, jak snadné by bylo kdybych dala flašku. Vypila by jí a finíto. Takovou krásu si snad neumím už ani představit. Ale vím, že prostě když mlíčko je tak jí UM dát nedokážu a i kdybych náhodou dokázala, tak bych si to pak hrozně vyčítala. Ale už jsem z toho tak vydeptaná a nevyspalá, i s přítelem se teď pořád hádáme. Vím, že s tímhle mi on nepomůže, ale stejně mám pocit jakoby nás v tom nechával samotný a nezajímali jsme ho :cry:. Prostě nervy. Nevím fakt co s tím už :cry:.
Dělám něco špatně? Poradila by třeba laktační poradkyně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2895
19.10.11 16:25

Já jsem měla ten samý problém v nemocnici. Začala jsem kojit ve 20:00 a usnula mi třeba až ve 3:00 a to jsme celý čas krmili, byla to hrůza. Já spocená a všechno, ona plakala celý čas… Podle mě to bylo tím, že jsem málo jedla, vůbec jsem neměla na jídlo chuť + jsem měla nakázanou dietu kvůli císaři (první den jsem nic nemohla jíst a druhý jsem mohla jen suchary) a nebo tím, že nemohla dobře to mlíčko odsát (mám velmi ploché bradavky), každopádně dva dny, co jsme přijeli z porodnice (a začaly používat kloboučky) se to zlepšilo, teď mi pije tak 20 - 30 min… Nejdřív mi ale kloboučky odmítala… :nevim: A piješ ten kojící čaj? Já piju ten od hippu (taky jsem ho začala pít, co jsme přijeli z porodky, takže to může být jedna z těch tří věcí)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
19.10.11 16:30

Ahojky,mněla jsem podobný problém jako ty,už od začátku malá nechtěla k prsu ,sestřičky my pomahali jak mohli ,zkoušela jsem kloboučky a nic.Tak po dvou měsích jsem se rozhodla to ani už nezkoušet,už od 2 dne po porodu jsem odstříkavala mléko,nejdřív jsem ho dávala stříkačkou a pak naučila na lahev.Tím ale jak malá nemohlá sát tak jsem postupně ztácela mléko a to jsem zkoušela často odstříkavat a i pít čaje pro těhotné a nic.Mléko jsem mněla tak do 4az5 měsíce a jelikož jsem ho mněla málo tak jsem musela dávat nutrilon.Mléko jsem pak přestala dávat a jsme jen na nutrilonu a ted i presnidavkach a normální výživě,dceru mám zdravou a jsem ráda že jsem jí aspon neco svého dala i kdyz malo,byla jsem jako ty vycerpana ,unavena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
19.10.11 16:32

Určitě zavolej nějaké laktační poradkyni, tohle není normální, nějaký problém tam bude, ale jaký to nevím. Držím palce, ona ti určitě poradí. Mrkni na stránky www.kojeni.net tam jsou super rady a určitě i kontakt na tu poradkyni co to píše. DRŽ SE A URČITĚ TO NEVZDÁVEJ!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
19.10.11 16:33

Hele ty asi chzces hodne kojit, ze? Ja jsem u prvniho taky desne chtela, delala jsem uplny silenosti, zkusila vsechno krome suplementoru - nakonjec jsem vzajemne muceni ukoncili z vice pricin v 4,5 mesici (nebudu se rozepisovat). Muzu rict, ze pak to byla parada. ne, ze by se nejak vyrazne zlepsil jeho vztah k jidlu nebo nocni buzeni, ale najednou odpadl matersky faktor, jeho nasyceni uz nezavidelo na me a jestli vyrobim mliko, nebo ne.
Tedka kojeni kladu nulovou prioritu.

Osobne to na me dela dojem, ze kdyz kojis hodinu a pul, tak asi nemas dost mlika - a mas nastesti tak hodne dite, ze se prazdneho prsa nepusti a nekrici.
Co si pujcit vahu a zvazit, kolik nakojis za 20 minut, 30, 50… mozna posledni hodinu uz kojis jenom 10% celkove davky, to by pak nemelo cenu. odpojila bych a vrazila bych dudlika. Jestli teda bere dudlika.

super laktacni poradna je www.kojeni.net - ted jsem ale koukala, ze je zpoplatnena 30 kc za dotaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
19.10.11 16:34

často je to špatnýma bradavkami nebo přikládání k prsu.Zkus laktacni poradkyni,kamarádka my jí poradila az kdyz jsem mlíko nemela,ale rozhodla jsem se ze az priste se my narodi miminko tak si ji necham pozvat primo do nemocnice at my pomuze.A nebo existuje suplement nektere maminky jsou stim spokojene jsou to takove hadicky s dadobou ktere pripevnis k bradavkam a dite pije jak tvoje mleko tak umele ..je to lepsi jak z lahve ci strikacce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
19.10.11 16:35

Jo, to mě taky napadlo, jestli třeba jen nežužlá ke konci to prso, zkus to s tím dudlíkem ke konci, dobrá rada. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17595
19.10.11 16:36

Já bych se na to kojení vybodla, ale to asi slyšet nechceš :nevim:
Rozkojit se mi nepodařilo, ještě do tohoto týdne jsem pravidelně odsávala MM a částečně dokrmovala.
Kojit je určitě super a pro mimi možná to nej, ale ne za každou cenu :think:
Taky by sis to miminko měla víc užívat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1900
19.10.11 16:57

Děkuji za odpovědi :wink:.
Mám ploché bradavky, takže kojíme jedině s kloboučkem.
Dudlík malá skoro vůbec nechce. Jó to už je výjmečně, když ho vezme, ale vždy je to jen na chviličku než zjistí že z něj nic neteče a letí :-?.
A kojící čaje jsem pila donedávna, Leros, Teekane, Babylove a ještě nějakej. Ale neměla jsem pocit že by to bylo k něčemu. Často teď i vaříme vývarové polévky které jsou na to prý dobré.
A taky jsem si někdy říkala jestli mlíčka není málo, když byla prsa měkká. Ale teď mám pocit že je to spíš lepší než dřív, po zmáčknutí vždy něco teče, někdy úplně vodotrysk, někdy prostě jen několik kapek. Když malej navíc zkusím klobouček někdy vzít tak v něm mlíčko je. Umeju ho, dám znovu, protože ona chce dokud to neukončí sama a hned tam mlíčko je znova. Tak já fakt nevím :nevim: :cry:.
Našla jsem tohle http://www.kojeni.cz/poradci.php tak přemýšlím jestli tedy seberu odvahu a zavolám někam…
Jinak malá je hrozně vytoužený miminko a snažím se si jí užívat co to jen jde :srdce:.
Kdyby to mlíčko nebylo, tak si prostě řeknu že se nedá nic dělat a nebudu nás trápit a klidně to UM dám, vyrostlo na něm spoustu dětí, i malý tatínek a je to zdravej chlap, (třeba i bez alergií a astma, který mám já a byla jsem kojená) ale když tam to mlíčko je… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17595
19.10.11 17:20

Zkus homeopatika ricinus communis 5CH - 3× denně 5 kuliček :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7811
19.10.11 20:20

Ahoj zakladatelko ja sem asi hrozná matka ale ja už bych to vzdala.Mylýho sem kojila do 3 měsícu a nedelala sem nic jineho než kojila a masirovala bříško mel prdíky byla sem nervozní zoufala a malej furt řval.A navíc tu moji podraženost anervozitu sem přenašela na něj nešlo to byla sem nevyspala vzdala sem to protože pak mě už řval hlady mlíko se mě netvořilo ani po homo :lol: ořvala sem to ale dala sem mu flašu malej byl spokojený a ja taky a navíc byl pak hodně klidnej.Zaleží na tobě ja bych to nevydržela .Kdybych byla v tve situaci a kojila byxch hodinu tak bych to vzdala :lol: asi sem fakt hrozna ale psychycky stav matky jde i na dítě :lol: hodně štestí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7811
19.10.11 20:22
s tebou souhlasím kojit jo al ne za každou cenu nekdy to nejde a navíc si miminka neužiješ seš vyčerpana a protivna i na mimi ale rozhodni se sama.Někdy to nejde a je lepší dat to UM
terulína píše:
Já bych se na to kojení vybodla, ale to asi slyšet nechceš :nevim:
Rozkojit se mi nepodařilo, ještě do tohoto týdne jsem pravidelně odsávala MM a částečně dokrmovala.
Kojit je určitě super a pro mimi možná to nej, ale ne za každou cenu :think:
Taky by sis to miminko měla víc užívat :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Loraine
20.10.11 09:45

Ahoj, já bych určitě volala poradkyni. Já měla to samý. Kojila jsem ze začátku s kloboučkama a přesně jak píšeš…fakt celý den. Naštestí chlapa s prvním synem jsem vyslala na chatu na týden, tak jsem nemusela vařit a starat se ještě o ně. Ráno od 8 do večera do 22 jsem seděla s dítětem u prsu, na záchod jsem chodila tím stylem, že jsem ho položila do kolébky a celou dobu slyšela jeho řev :nevim: :nevim: Myslela jsem, že je to nedostatek mléka a chtěla koupit váhu, ale doktorka i laktační poradkyně mě od toho odradily, to tě bude akorát stresovat. Na převážení po 14 dnech u doktorky malej přibíral, takže to bylo v pohodě. Měli jsme špatnou techniku , takže mu dlouho trvalo než vytáhl svoji dávku, navíc měl ještě málo síly, tak to taky dělalo svoje. Teď ho spíš musím k prsu nutit, najednou je u prsu jen 5-10 minut a už nechce , až je mi to u něj podezřelý. Takže bych určitě kontaktovala poradkyni, mně osobně pomohla dost, držím palce, ať to u vás dopadne ke spokojenosti obou :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Loraine
20.10.11 09:46

Jo, ještě bych taky zkusila naučit na dudu. My to nakonec taky museli zavést, i když jsem se dudu hrozně bránila a teď z toho nejsem zrovna nadšená, že dudá, ale je fakt, že to pomůže. Oni totiž taky tu bradavku používají místo dudu , aby se uspali

• Citovat
  • Upravit
1142
20.10.11 10:45

chápu, že chceš kojit co se dá, ale nelámala bych to přes koleno. Nejlepší pro mímo je spokojená mamka.
Co se týká kojení hodku a víc, měla jsem ten samý problém už v porodnici a tam mi řekli a potvrdila to i moje dětská mudra, že nejdýl má být u prsu 20 min, pak že už je to zbytečný a stejně nesaje pořádně. Takže doporučuju zkusit buď odstříkat kolik ti to dá za 20 min a nebo zkusit tu váhu. My jsme zjistili, že mám nakonec málo mlíka, malá byla schopná vytáhnout nejvíc 20ml a pak byl buď řev a nebo prostě jenom cumlala prso a usnula. Zkoušela jsem homeopatika, kojící čaje, hodně pít, odstříkávat atd a nic nepomohlo. Pozvala jsem si i laktační poradkyni, ta mi řekla že kojící technika je dobrá, malá je krásně přisátá, jenom je tam málo mlíka. A to přesto, že se mi prsa nalejvala, teklo mi z nich mlíko… atd.
Finále bylo, že jsem nasadila UM a lahvičku a malá je naprosto spokojený mimčo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová