Kojení, kojení, kojení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
928
27.8.16 21:33

Cítím to podobně. To nejduležitější už si odkojila. Zkus nabídnout UM, pokud si vezme, dávala bych. Za chvílit i stejně přejde na pevnou stravu a to mlíko už je opravdu jenom ze zvyku. Já to tedy řeším přes psychiatra a kojím dál. Ale malé se snažím dávat dostatek příkrmu a v noci s ní spí manžel v pokoji a kojí se jen 2×, takže se i občas trochu vyspím. Zkus také :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
27.8.16 21:42
@Anonymní píše:
Dobry vecer,
Jsem uz zoufala, jdu si pro radu, ale prosim anonym, jsou zde i osobni veci..Svou dcerku kojim uz cca 10M, rekli byste si, tak na co si stezuje? Ale ja mam posledni dobou dilema a nevim co delat. :,(
Mleko v porodnici se spustilo v hojnosti, mala sala, ikdyz ja mam plossi bradavky, tak se naucila a ok. Pak jsem byla hormonalne rozhozena, takze mliko bylo i nebylo, vse jsme prezili, jen si zpetne rikam, zda by pro me i ni nebylo lepsi UM..ted je ve fazi, kdy se pro ni kojeni stava takovou tou citovou zavislosti, kdy se nekdy vzbudi snad i 8× za noc, to mi zas tak nevadi, ale co mi vadi, je to, ze skrze kojeni jsem tak trochu pod tlakem. Vim, ze bych nemela nic delat jen kvuli okoli, ale kazdy mi porad rika, jak je skvely, ze kojim, ze um je k nicemu, ale nikdo nevidi ty problemy, kteryma jsme si prosly. Bojim se to utnout :( bojim se ze bude moc rvat a me pukne srdce, bojim se reakce okoli „co?!“ Ty uz nekojis, ale dyt to je nej atd.
Proste se bojim dat kojeni konec, dcera mi skoro nic neji, ted ji kojeni nevezmu, protoze rostou zub, pak zas, protoze bude rvat, a nakonec se bude dozadovat i ve 4letech!!
A, pak, nevim jestli je to sobectvi, ale jde i o me, chci uz se sebou neco zacit delat, nejdriv jsem po sekci cvicit nesmela, pak se mi z toho nedelalo dobre a celkove je to pri kojeni nezdrave ale d. Jenze ja pribrala 25kg, jsem vyzdimana, zacinam mit zdrav. Problemy, a kojenim jsem nezhubla ani. Gram! Chci byt zase sva, stihla, vyspala, ale chci pro dcerku to nejlepsi, chci byt dobra mama. Myslite ze sem? Ja uz ani nevim :/

uff teda máš můj velký obdiv, že jsi tohle vše vydržela. Jsem také po sekci, mlíka bylo hodně a po 4měsíci se to zhoršilo a já jen seděla doma a odsávala atd. No nervy. Pak jsem sáhla po UM (obrečela jsem to :roll: :lol: ) a teď je to měsíc co přikrmuji UM a jsem šťastná. Odpadl stres jestli budu mít mlíko atd však to asi znáš. No a jsem také po sekci a nabrala jsem přes 25kg a kojením také nehubnu - chápu Tě a říkám si, že možná ani nevydržím kojit tak dlouho jako Ty. Pokud máš zdravotní problémy, koukej i na sebe a hlavně kojila jsi přes to nejhlavnější období. Hlavní je spokojená a zdravá maminka :hug: :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
27.8.16 21:51

@saadet jednoznačně s tím souhlasím…deset měsíců je podle mne krásný…mně se takhle malý budil a odkdy jsme na lahvičce, budi se max dvakrát za noc…má 11 měsíců…nekojim měsíc…drž se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
27.8.16 22:45

Pokud to tak cítíš, nabídni flašku. Ono to nebude s tím odstavením tak horké…Já to utla na roce, taky už jsem nemohla a za 1)syn začal lépe jíst 2)začal spát celou noc 3)žádné scény neproběhly 4)já nabrala energii.
Věřím, že se ti taky uleví a nemusíš mít vůči dceři žádné výčitky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
27.8.16 22:48

Ahoj zakladatelko, presne jsi vystihla to co citim ja. tlak okoli a moje myslenky, ze kdyz uz jsem prekonali problemy tak proc prestat. (syn narozen predcasne). nedavno se me dokonce i tchan ptal jestli jeste kojim :roll: nyni ma syn 14 m a pres den mi kojeni vubec nevadi spis naopak, ale nocni kojeni me vytaci, protoze u toho syn hned usne a spi a stipe me a skrabe ze spani. verim tomu, ze na um by se tak casto nebudil jak na kojeni. taky mam strach, ze cim je starsi tim bude zavislejsi…ale pak si reknu: kamoska ma 18 mesicicniho a jeste koji tak ja taky vydrzim ne? :roll: :oops: ale neni to soutez! pristi tyden jedem na dovo a pak bych chtela pomalu odstavit, ale uz ted hledan vymluvy proc kojit dal :nevim: jinak synovi jsem koupila um a jednou dvakrat za tydne mu trochu uvarim at si pomalu zvyka a uplne si to vychutnava a dela mnam :mrgreen: radu nemam, ale chci abys vedela, ze v tom nejsi sama. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.8.16 08:34

Mate muj dik za podporu, asi opravdu budu muset prestat, protoze uz to nedavam, moje myslenky se toci jen kolem kojeni, dcera tak ani ve dne nechce moc jist a dozaduje se kojeni. Nejhorsi bude opravdu prestat, pak to asi obulim, a pak uz snad bude dobre. :hug:
Ja bych dvouletaka u pru uz snad ani nechtela, prijde mi to divne. Jedna nase tetka kojila vsechna decka pres dva roky, znama dva roky a ctvrt, nechapu.
Zkusim koupit um a nabidnout ji, kdyz jsem pred casem zkousela sunar, tak ho moc nechtela, tak vyzkousim jine.
Nejvic me vzdycky dorazi komentare zname, jak to mam faaajn, ze kojim, ze je to levne zdrave, nic nemusim delat, pritom ona to vzdala hned na zacatku a absolutne nevi, cim jsem si prosla, malo mlika, bradavky do krve a tak :zed:
No holk, nebudu tu tlachat zbytecnosti, musim zacit konat. Akorat mi dela problem rict dost! Proste to porad oddaluju-dnes ne, to jdeme k dr.,zitra ne, tojdeme tam, ted ne, rostou ji zuby atd. Achjo, kdybych vedela, ze odstaveni bude narocnejsi nez ty zacatky, tak bych ji tu flasku dala od zacatku, a byl by klid. A pokud budu mit druhe, tak mi verte, ze se budu hodne rozmyslet jestli kojit nebo ne. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.8.16 08:38

@Teresa.p no tchan, ktery nikdy nevychoval zadne decko se mi taky ze zacatku montoval do kojeni, pry ze to nema smysl, kdyz chce tak casto, at se s nekym poradim, a taky se vyptava jesti jeste porad kojim :cert:
A s tim skrabanim a stipanim to taky znam :hug:. Proste kdyby se kojila aspon v klidu, jenze u to ho dela psi kusy, a ja jsem akorat nervni, ze nepise poradne!
U nas by to ve dne slo odbourat lip, jednou jsem to uz stahla na 2× za den, ale za par dni jsem kojila opet snad 6× za den.

• Citovat
  • Upravit
12156
28.8.16 11:00

Holka vykasli se na to! Opravdu, jestli to ma pro tebe byt takovy nervy a reseni je to uplne na nic! Kup hipp, na ten mam osobne i z okoli dobre ohlasy a dej ji flasku a neres. Odkojila jsi to nejdulezitejsi a ver mi ze mala bude mnohem stastnejsi dite se spokojenou mamou nez s prsem v puse :kytka: drzim palce at to co nejdriv klapne a ty se mas lip, jde predevsim taky o tebe, nejen o prcka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4100
30.7.17 14:12

Ozivuji diskuzi, zacinam byt zoufala..
Dcera ma mesic a uz tak tyden bojujeme s kojenim. Vypije obe prsa a vetsinou to konci revem. Ke konci uz se pousti a zase se hladove prisava a pousti.. kojim z obou prsou a kdyz place po kojeni, davam ji odsate MM, vypije cca 50ml jeste po kojeni. Mela jsem pujcenou vahu, ale je to akorat stres, jednou vypije 80 a dobry, jindy 40 a do 15min rev, ruce v puse a zhltne odsate.. prvnich 14dni jsem aspon neco odsala a dala do mrazaku na horsi casy, ale zasoby uz dochazi a ja neodsaju temer nic uz (jak rucni NUK, tak el. dvoufazova Medela Symphony), tak 50ml za den a to mi prijde ze u te odsavacky sedim porad. Dle dr pribira dobre, ale ja to jeceni po kojeni nedavam uz.. nevim, jak tu laktaci zvysit, hodnd piju, vodu, kojici caje, cerne pivo jsem zkousela :oops:, homeopatika beru.. kojim dle spanku male -nekdy po hodine, hodine a pul, jindy po trech, obe prsa.. nenalevaji se mi (u syna jsem to citila, ted jsou lehke a „prazdne“). Uz nevim co - koupila jsem si jednorazove baleni nutrilonu a i kdyz to porad odkladam, tak vaham, zda ho nenasadit po kojeni (tech 50ml) jako dokrm. Na druhou stranu se bojim, abych to nepokazila uplne. Manzel je na nervy, ze je mala hladova a at ji nutrilon dam, ja se to porad snazim zachranit, ale nevim uz jak. Mate nekdo radu, jak tu laktaci zvysit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15544
30.7.17 14:16

Nech dítě o hladu ;) Hlavně ať máš super pocit, že kojíš :roll:

Dala bych UM okamžitě. Aspoň, že tvůj manžel má rozum…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12936
30.7.17 14:16

A jak jí to odsáté dáváš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
30.7.17 14:23

Devcata zakladatelka psala, ze mala pribira dobre. To nevypada na hlad, to vypada na bolavy bricho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4100
30.7.17 14:27

@Tarjei to nevim. S tim mi neprijde ze ma problem.. @Šmoulice ja to myslim dobre, kdyby mi dr rekla ze nepribira tak ji dam um hned, chtela bych tu laktaci zvysit, ale nevim jak - proto se ptam na rady.. @Sany80s davam lahvi, strikacku mi plivala - a prso chce stejne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
30.7.17 14:29
@Kolarkaa píše:
Ozivuji diskuzi, zacinam byt zoufala..
Dcera ma mesic a uz tak tyden bojujeme s kojenim. Vypije obe prsa a vetsinou to konci revem. Ke konci uz se pousti a zase se hladove prisava a pousti.. kojim z obou prsou a kdyz place po kojeni, davam ji odsate MM, vypije cca 50ml jeste po kojeni. Mela jsem pujcenou vahu, ale je to akorat stres, jednou vypije 80 a dobry, jindy 40 a do 15min rev, ruce v puse a zhltne odsate.. prvnich 14dni jsem aspon neco odsala a dala do mrazaku na horsi casy, ale zasoby uz dochazi a ja neodsaju temer nic uz (jak rucni NUK, tak el. dvoufazova Medela Symphony), tak 50ml za den a to mi prijde ze u te odsavacky sedim porad. Dle dr pribira dobre, ale ja to jeceni po kojeni nedavam uz.. nevim, jak tu laktaci zvysit, hodnd piju, vodu, kojici caje, cerne pivo jsem zkousela :oops:, homeopatika beru.. kojim dle spanku male -nekdy po hodine, hodine a pul, jindy po trech, obe prsa.. nenalevaji se mi (u syna jsem to citila, ted jsou lehke a „prazdne“). Uz nevim co - koupila jsem si jednorazove baleni nutrilonu a i kdyz to porad odkladam, tak vaham, zda ho nenasadit po kojeni (tech 50ml) jako dokrm. Na druhou stranu se bojim, abych to nepokazila uplne. Manzel je na nervy, ze je mala hladova a at ji nutrilon dam, ja se to porad snazim zachranit, ale nevim uz jak. Mate nekdo radu, jak tu laktaci zvysit?

Na tvém místě bych teda přikládala, chápu, že pocit, že „kojím“ je dneska hodně důležitý a hodně se to řeší. Ale dítě bych hladovět nenechala. Jsou případy, kdy takhle „kojené“ dítě skončilo na JIP.

Hlavně si nenech vymýt hlavu kojopropagandou, že málo mléka neexistuje. Když si zadáš do google Kojení našima očima - Fakultní nemocnice Brno, tak si můžeš přečíst případy, kdy zblblá matka prostě odmítala možnost, že má dítě málo mléka a málem to skončilo tragicky :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
30.7.17 14:30

@Kolarkaa pokud pribira tak proc rve?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie