Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Tapeta Zcela objektivne - ve smyslu, at si kazdy udela svuj nazor sam. Ja ten svuj nikomu nevnucuji.
Navic jste tu kolektivne ujistily zakladatelku, ze se vlastne nic nestalo, tak o co jde
![]()
Ted je otázka kouřila si v těhotenství? moje kamarádka čadila jak fabrika v těhotenství i po porodu i při kojení a má zdravou holčičku. Spíš bych to přikládala očkování to je teda pěkný hnus to očkování v rodině máme postiženou holčičku a je to z očkování do té doby než jí očkovali byla v pořádku.
@Anonymní píše:
Ted je otázka kouřila si v těhotenství? moje kamarádka čadila jak fabrika v těhotenství i po porodu i při kojení a má zdravou holčičku. Spíš bych to přikládala očkování to je teda pěkný hnus to očkování v rodině máme postiženou holčičku a je to z očkování do té doby než jí očkovali byla v pořádku.
to je bezva nápad, stresovat zakladatelku ještě víc, jakoby nestačily ty přednášky ![]()
Omlouvám se zakladatelko zapoměla jsem uvést že to nemuselo být z očkování její matka měla špatnou genetiku takže to nebylo jen o očkování hlavně se hod do klidu uvidíš že vše bude dobré ![]()
jinak :Miris23 dík za postřeh vůbec jsem si to neuvědomila
@Anonymní píše:
Ahoj holky, pisu anonymne, protoze se stydim za to, ale mam 5 mesicni dite a meli jsme ted s pritelem velke problemy, on se v nedeli odstehoval pryc a ja, prestoze kojim, jsem si po tech 5mesicich opet zapalila. A ne jen jedno, vecer, kdyz jsem dala dite spat, bylo to treba 6cigaret za sebou, a pak jeste dva dny obcas jedno po kojeni. Nemate nekdo zkusenost, ze by z cigaret mohlo mit miminko brichabol??uz kourit rozhodne nechci zase, byl to jen veliky psychicky napor ted tech par dni, ale malyho vcera a dnes hrozne bolelo brisko a mel zelenou stolici uplne, musela jsem nekolikrat rourkovat a vecer hrozne plakal, prestoze na to normalne skoro netrpi..jinak v pondeli jsme byli na ockovani a v utery mel cely den skoro 38teplotu, tak nevim jestli to muze byt od tech teplot nebo z toho..nevite nekdo??
Kliiid matko! ![]()
Podle me je nesmysl, aby ho brisko bolelo z par cigaret
to by me treba ani nenapadlo. Jinak co se tyce kojeni, tak pokud kourit nebudes nebo jen velmi vyjimecne, tak si myslim, ze se nemuze nic stat
pokud by to bylo pravidelne, tak radeji UM
.. Ja se snazila kojit - neslo to, takze z toho nervy a nemohla jsem si jeste ke vsemu zapalit :-/ takze mleko doslo temer okamzite, nasadilo se UM a ja si kourom vesele dal
vsichni spokojeni! ![]()
Už se stalo, tak to neřeš. pokud dál kouřit nebudeš, tak z toho mimčo určitě následky mít nebude
@ilyz já to měla taky tak, kojení mi nešlo, nervy z porodu a mlíka bylo míň a míň+plačící dcera. Chlap jak došel z práce dotáhl UM mě cigára a řekl běž si prosím tě zapálit nebo nám všem hrábne. Od té doby jsme taky v pohodě ![]()
Su @Bobsh
… Ja jsem rikala, ze kdyby naaahodou bylo jeste nekdy dalsi ditko, tak jdu do porodnice rovnou se sunarem ![]()
@ilyz no kdyby bylo druhý tak uvidím asi bych počkala jestli to půjde, jestli ne na zázrak nečekám a nasadím UM mnohem dřív.
Nemyslím, že by z pár cigaret dítě mohlo mít teplotu, takže to bude náhoda a sešlo se to s nemocí. Případně teplota i neklid dítěte je spíš reakce na stres, který kolem toho co se u vás dělo musel nutně být. Ty nejsi v pohodě, tvé dítě taky ne…
Samotné střevní potíže bych ještě po cigaretě u miminka (teoreticky) pochopila. Ale spíš by jedině nechtěl mléko, že by změnilo chuť jinak spíš nic.
Osobně si i myslím, že sem tam cigareta (když nepálíš krabku) i současné kojení je lepší než kdyby ses měla hroutit. Tedy Tvůj klid stojí i za ten prásk. Škodlivé látky přecházejí do MM jen částečně.
NO - takže podle mě potíže malého z cigaret nebyly.
JO aha tak ještě jednou a líp jsem si to přečetla. Tak jako zácpa a bolení bříška by mohlo klidně být i z očkování. Ale spíš bych to viděla spíš na ten stres. Nebo klidně na tu teplotu - malý na to trpívá, když se mu zvedne teplota, následuje kroucení s bříškem.
@chatwenna píše:
Ne, tim chteji odbornici na koureni.net rici, ze s peti cigaretami denne se organismus vyrovna tak, ze to nepoznamena dite.Kdyz budes dvacet let kourit pet cigaret denne, tvoje plice budou skoro ciste. Nase telo funguje totiz tak, ze skodliviny odbourava.
Neobhajuju koureni - jen vysvetluju.
to asi bude pravda - kouřila jsem 15 let - v průměru těch 5 cigaret denně - tedy já kouřila nárazově. Hospodě krabku jinak nic. No a pak jsem byla na vyšetření plic a tam mi říkali, vy jste určitě nekuřačka, že???
Kupodivu jak tam nic nebylo byl to pro mě impuls přestat. Jako, že když jsem si je ještě nezničila, tak jim pomůžu, aby čisté zůstaly
.