Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, prosím o radu.. Kojím už 5měs. Poslední dobou se mi stává, že se mi mlíko tvoří jen v pravym prsu a levý je „prázdný“. je to i vidět, že to pravý prso je větší. Zkoušela jsem víc přikládat k levýmu, ale pravý mám pak tvrdý a bolí. Odstříkání mě bolí. To mám jedno prso nahřívat a druhý ledovat? ![]()
Doteď jsem střídala pravou a levou stranu a najednou tohle, jsem zmatená ![]()
Stalo se to někomu?
Já bych dávala z obou, první z toho prázdného a pak pro úlevu z druhého. Ještě mezi kojením dát pocucat z toho prázdného. To prázdné před kojením klidně nahřát a masírovat
Mě se tohle stalo ale až když sem malou začala odstavovat. V jednom prsu sem mlíko neměla a druhé bylo nalité jak balon..tak jsem odstříkávala ( ale mě to odstříkávání teda nebolelo). Tak dávej napřed z toho,,malého'' a pak aby se ti ulevilo z toho plného…jinak asi moc neporadím. A jakou máš odsávačku?
Mi tohle dela od zacatku. Obe predchoi dcery v pohode z obou a treti kojim prevazne z praveho, z leveho tak co treti den. Bohuzel se mi naliva jen to prave. Kojim takhle uz 10 mesiců. Prso je tak o cislo neli vic vetsi.Ale co nadelam ze.
@Martina 25 podědila jsem nějakou obyč. Ale zas investovat do toho moc nechci a vic odstříkám ručně.
Tak děkuju za rady ![]()
Jéje, já to pak vzdala a kojila jen z levého, z pravého jen občas, aby se neřeklo. A kupodivu mi to zůstalo i v druhém těhotenství, nejdříve se mi začaly opět nalévat obě, ale postupem času to přešlo zase na to jedno…první jsem kojila 15 měsíců, druhé 18 měsíců. Dnes vypadají obě prsa stejně
povisle…
@my_nickname a nezatvrdlo ti to prso, když tě to při odstříkávání bolí? To by pak chtělo nahřát před kojením teplou vodou, rozmasírovat a vždy poprvé kojit z toho tvrdého. Až by tě už to zatvrdnutí přešlo, tak častěji kojit z toho menšího, aby se tvořilo víc mléka. Taky s tím bojuju.
Předešlý syn pak už jedl jen z jednoho. Takže jsem si oddychla, když jsem ho dokojila.
Taky jsem to tak měla, vypadala jsem jak po amputaci jednoho prsa, mě se to uplně už nesrovnalo, jedno je prostě trošku menší, ale jen trošku… No a to jsem přikládala pořád k tomu prázdnýmu a nic, to plný jsem měla jak šutr, a mlíko z ňej nemizelo…tak nevím…
@sisi33 píše:
Mi tohle dela od zacatku. Obe predchoi dcery v pohode z obou a treti kojim prevazne z praveho, z leveho tak co treti den. Bohuzel se mi naliva jen to prave. Kojim takhle uz 10 mesiců. Prso je tak o cislo neli vic vetsi.Ale co nadelam ze.
tiez to tak mam..jak,,dohanas" objem v podprde, plavkach atd?
Ja to mam teda nalevo.. ![]()
Já preparovala prso ze všeho co bylo po ruce, fusekle, kapesníky a navrch dala vycpávku z halenky z ramene( ty starý z osmdesátých let ramenatý hadry) at to drží tvar..
To pravý prso mám tvrdý.. dávám ho jen na úlevu a pak dávám levý, ale z toho malý párkrát cucne a už řve, že tam nic není..
a mlíčko se v tom pravým tvoří strašně rychle.. ![]()
@my_nickname píše:
To pravý prso mám tvrdý.. dávám ho jen na úlevu a pak dávám levý, ale z toho malý párkrát cucne a už řve, že tam nic není..
a mlíčko se v tom pravým tvoří strašně rychle..
holt kojit z jednoho, druhý vycpat fuseklí a brzo kojení ukončit, at je máš pak stejný…jinak nevím…