Kojení-nalité jen jedno prso

1416
2.6.14 23:56

Kojení-nalité jen jedno prso

Ahoj, prosím o radu.. Kojím už 5měs. Poslední dobou se mi stává, že se mi mlíko tvoří jen v pravym prsu a levý je „prázdný“. je to i vidět, že to pravý prso je větší. Zkoušela jsem víc přikládat k levýmu, ale pravý mám pak tvrdý a bolí. Odstříkání mě bolí. To mám jedno prso nahřívat a druhý ledovat? :zed:
Doteď jsem střídala pravou a levou stranu a najednou tohle, jsem zmatená :nevim:
Stalo se to někomu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19976
3.6.14 01:00

Já bych dávala z obou, první z toho prázdného a pak pro úlevu z druhého. Ještě mezi kojením dát pocucat z toho prázdného. To prázdné před kojením klidně nahřát a masírovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
3.6.14 06:15

Mě se tohle stalo ale až když sem malou začala odstavovat. V jednom prsu sem mlíko neměla a druhé bylo nalité jak balon..tak jsem odstříkávala ( ale mě to odstříkávání teda nebolelo). Tak dávej napřed z toho,,malého'' a pak aby se ti ulevilo z toho plného…jinak asi moc neporadím. A jakou máš odsávačku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1164
3.6.14 08:05

Mi tohle dela od zacatku. Obe predchoi dcery v pohode z obou a treti kojim prevazne z praveho, z leveho tak co treti den. Bohuzel se mi naliva jen to prave. Kojim takhle uz 10 mesiců. Prso je tak o cislo neli vic vetsi.Ale co nadelam ze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
3.6.14 08:05

@Martina 25 podědila jsem nějakou obyč. Ale zas investovat do toho moc nechci a vic odstříkám ručně.

Tak děkuju za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
3.6.14 08:06

@sisi33 tak aspon nejsem sama :mrgreen: fakt to vypada smesne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
3.6.14 08:16

Jéje, já to pak vzdala a kojila jen z levého, z pravého jen občas, aby se neřeklo. A kupodivu mi to zůstalo i v druhém těhotenství, nejdříve se mi začaly opět nalévat obě, ale postupem času to přešlo zase na to jedno…první jsem kojila 15 měsíců, druhé 18 měsíců. Dnes vypadají obě prsa stejně :mrgreen: povisle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5598
3.6.14 08:18

@my_nickname a nezatvrdlo ti to prso, když tě to při odstříkávání bolí? To by pak chtělo nahřát před kojením teplou vodou, rozmasírovat a vždy poprvé kojit z toho tvrdého. Až by tě už to zatvrdnutí přešlo, tak častěji kojit z toho menšího, aby se tvořilo víc mléka. Taky s tím bojuju.
Předešlý syn pak už jedl jen z jednoho. Takže jsem si oddychla, když jsem ho dokojila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
587
3.6.14 08:30

Taky jsem to tak měla, vypadala jsem jak po amputaci jednoho prsa, mě se to uplně už nesrovnalo, jedno je prostě trošku menší, ale jen trošku… No a to jsem přikládala pořád k tomu prázdnýmu a nic, to plný jsem měla jak šutr, a mlíko z ňej nemizelo…tak nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
3.6.14 08:42
@sisi33 píše:
Mi tohle dela od zacatku. Obe predchoi dcery v pohode z obou a treti kojim prevazne z praveho, z leveho tak co treti den. Bohuzel se mi naliva jen to prave. Kojim takhle uz 10 mesiců. Prso je tak o cislo neli vic vetsi.Ale co nadelam ze.

tiez to tak mam..jak,,dohanas" objem v podprde, plavkach atd?
Ja to mam teda nalevo.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
587
3.6.14 08:50

Já preparovala prso ze všeho co bylo po ruce, fusekle, kapesníky a navrch dala vycpávku z halenky z ramene( ty starý z osmdesátých let ramenatý hadry) at to drží tvar..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
3.6.14 09:56

To pravý prso mám tvrdý.. dávám ho jen na úlevu a pak dávám levý, ale z toho malý párkrát cucne a už řve, že tam nic není..
a mlíčko se v tom pravým tvoří strašně rychle.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
587
3.6.14 11:26
@my_nickname píše:
To pravý prso mám tvrdý.. dávám ho jen na úlevu a pak dávám levý, ale z toho malý párkrát cucne a už řve, že tam nic není..
a mlíčko se v tom pravým tvoří strašně rychle.. :zed:

holt kojit z jednoho, druhý vycpat fuseklí a brzo kojení ukončit, at je máš pak stejný…jinak nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová