Kojení přes kloboučky

463
12.8.06 12:03

Kojení přes kloboučky

Ahojky.
Mám takový dotaz, jsme týden doma z porodnice, malá mi v porodnici rozkousala bradavky, tak jsem ji začala kojit přes kloboučky avent a to už se krásně naučila, i mlíčka má kolik potřebuje, akorát bych ji chtěla naučit na bradavku bez kloboučku a moc si nevím rady, jak to udělat, protože u toho dostává hrozný záchvaty vzteku, že jí to nejde a na klbouček se chytne hned.
Nemáte s tím někdo zkušenosti? Povedlo se vám přeučit dítě zase na bradavku?
Můžete mi prosí někdo poradit? Moc děkuju, ahoj Šárka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
553
12.8.06 12:56

Ahoj Saary - jéééé náš Janek je stejně „starý“ jako Klárka..
taky jsme měli problémy s rozkousanýma bradavkama, ale Janek zase naopak odmítal kloboučky… tak mi PA poradila takové ty plastové sběrače mlíka - měla jsem ještě navíc dost nalitá prsa (ačkoli jsem měla předtím tak Ačka) krom toho, že prso není tak moc napjaté a bradavky se pořád nešudlí o látku nebo kolečka, se taky pěkně vytvarují… a malý pije jakoby nic…můžu jen doporučit.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
12.8.06 13:17

Ahoj Hanele - teda to je super, že máme stejně starý dětičky :D

Teď jsem zkoušela Klárku v leže a přisála se bez kloboučků, tak snad se mi ještě podaří ji přeučit bez nich. Já tolik nalitý prsa nemám, myslím, že mlíčka je akorát, takže ani nemusím odstříkávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
12.8.06 14:50

Ahoj šárko.Sice mimo téma ale posílám ti SZ tak se mrkni.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
12.8.06 15:23

Já kojila přes kloboučky dvojčata. Hodně lidí i odborníků říká, že jak dítě přes klobouček, že se už přes bradavku nechytne. Kluk začal z bradavky ve 4 měsících, holka v půl roce. Kojila jsem 15 měsíců.
Chce to občas zkusit bradavku mimču do pusy dát, ale je už hodně na něm zda se chytne či ne. Hlavně že je mlíko!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
12.8.06 17:17

Ahoj SAARY měla jsem stejný problém jako ty a cca od třetího měsíce už kojíme bez kloboučků. Tak občas zkus přiložit bez kloboučku,třeba ke konci koja a uvidíš :P
Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
13.8.06 08:50

Ahoj holky. Moc děkuju za rady, malý kloboučky nevadí, akorát mě to trochu psychicky deptá, tak se asi musím zklidnit…

No snad se chytne i na bradavku, musím tomu dát čas, nejhorší je pořád ty kloboučky vyvářet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
13.8.06 13:22

Já kojila přes klobouky asi 3 týdny, malá se chytla " bez " docela v pohodě. Pak jsem to ještě střídala kůli popraskání bradavek . JInak se " bez " chytla velmi dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
14.8.06 08:54

Ahoj Saary,
naše Elen se opět chytla „bez“ ve dvou měsících, to byla úleva :D
A na vyváření jsem se vykašlala. Vždycky jsem kloboučky jen umyla jarem a opláchla horkou vodou. Malé to nijak neublížilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
14.8.06 09:04

Ahoj, my s porodnice taky přišli s klouboučkama. Už tam nám říkali, že stačí umýt v horké vodě, vyvařit jen na poprvé.
Každopádně malého jsem přeučila na bradavku ve dvou měsících (kocour mi oba kloboučky roztrhal a já sehnala jen jiné, tak jsem si řekla, že než malého přeučovat na jiný klobouček, radši ho naučím na bradavku). Známá (se stejným problémem) mi poradila, že mám celý dvorec jakoby zmáčkout k sobě a malému nacpat všechno do pusinky. Bylo to sice divné, ale za jedno dvě kojení už nebyl problém.

Tak ať se daří.
Komka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
14.8.06 16:06

Holky, to jste mě fakticky uklidnili, už to nějak zkouším a v leže to většinou aspoň jednou za den vyjde, mimčo je ještě malinký, tak to nechci lámat přes koleno, ale snad ji to teda taky do konce šestinedělí naučím a budu schopná vyrazit aspoň ven, teď musím korzovat jenom kolem baráku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.8.16 15:10

Maminky mate nějaký dobrý tip jak odbourat kloboucky?? Mala ma 3 měsíce…a nechyta se bez nich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
7.8.16 22:24

@Markéta Siky Nám se povedlo odbourat až ve čtyřech měsících. Najednou se začal chytat sám. Nejdřív to stihl dřív, než jsem nasadila klobouček a chytil se jen na chvíli, pak to udělal víckrát a najednou to šlo. V době, kdy už se kojí vědomě a chápe, odkud to teče. Zkus ještě vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí