Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
mám takový dotaz na maminky které musely přikrmovat, naše malá má reflux, docela hodně zvrací, některé dny jsou lepší jindy zvrací po každém kojení. Bohužel stojí na váze a nepřibírá, koupila jsem dnes UM antirefluxní a večer po koupání jsem jí ho dala. Nejdřív to nechtěla, ale pak vypila 120ml a okamžitě usnula, což vůbec neznám, protože po každém kojení zvracela a hodinu až dvě jí trvalo než zaspala. Ale ráda bych kojila dál, proto by mě zajímalo jak se to praktikuje, když mimčo nepřibírá a neodstaví se mi???? Koupila jsem jí i antirefluxní láhev, ale mám opravdu strach aby kojení nešlo do háje. Ráda bych zůstala jen u jednoho příkrmu, ale zase na druhou stranu, když jsem jí viděla jak je spokojená po UM, žádný řev, žádné pálení žáhy, tak opravdu nevím, co bude pro ni lepší. Budu vděčná za každou radu, docela se v tom plácám. Malá, když zvrací, tak mi přes den spí jen po 20minutách. Pokud máme lepší den bez blindění, tak spí krásně i tři hodiny v kuse.
Ahoj,
myslím, že se přidává do mateřského mléka Nutriton (protředek na zahuštění méka proti refluxu). Zkus se podívat na www.kojeni.net, tam jsou rady ohledně všech problémů s kojením. Fakt tam najdeš všechno.
Marty, já už mám vše nastudováno a nutriton nezabral, už jsem fakt zkoušela vše. Dostala jsem od doktora i Sirup proti zvracení a nic. Kdyby mi přibívala tak to neřeším, ale stojí na váze.
Nedávno jsem se bavila s tetou, měla oba kluky refluxové a doktorka jim poradila svatojánský chleba. Nevím už jak to dávali, asi nějak do MM? To už bych kecala, ale hodně jim to prý pomohlo…
Ten Nutriton také obsahuje svatojánský chleba, resp. píše se tam, že obsahuje vlákninu ze svatojánského chleba.
To je divný, že to nepomáhá.
A dělali vám i nějaké testy? Myslím z krve? Jestli zvrací jen po MM, a po UM ne, tak jestli není chyba ještě někde jinde?
Jestli ale nepřibírá, tak bych asi oželela kojení a přešla radši na UM.
Heli, aha, to jsem nevěděla, jo teď se dívám, když o tom hledám, že je to asi ve všech antirefluxových mlékách… Tak nic ![]()
Z osobní zkušenosti Ti nemůžu poradit, ale znám maminku, která takhle musela přejít na UM, ačkoli měla mléka dost, protože po kojení miminko vždycky hrozně křičelo a kroutilo se, příčinu se nepodařilo zjistit (bylo to třetí dítko).
Tak jsem chtěla jenom podpořit, že nekojení z Tebe horší mámu neudělá. Akorát je to drahé a člověku je to líto. Ale všecko pro spokojené miminko
. Ať je malé dobře.
Co ryzovy odvar pred jidlem? Nebo napolohovat hlavickou nahoru, ale na brisku, na zadech to pry nema efekt nic moc.
Měla jsem prvního taky blindíka a to šílenýho - jak popisuješ - stále řev, kroucení, blinkání vždy a všude. Ale on přibýval a to docela hodně… Kdybych věděla, že existuje nějaký neblinkací UM, přejdu na něj, ten půlrok kojení mi za ty nervy a nevyspání nestál. V půl roce jsme přešli na UM normální - sice dál zvracel, ale najednou byl spokojený a nebrečel pořád.
No nemam s tim moc zkusenosti, nase zvire moc blinkaci neni, ale co zkusit treba suplementor a dat do nej UM. Bude sat z prsu a zaroven to UM. Ale nevim, jestli to pomuze, kdyz bude pit s tim UM zaroven MM z prsu. Treba zkusit to prso predtim odsat, aby tam toho mlika nebylo moc… Moc drzim palce, at to zvladnete!
no tak my jsme taky hodně blinkací, ale malá na váze přibývá a tudíž i dr. říká že to nevadí a jednou to přejde, Jednu dobu taky hůř usínala. Teď už je dobrá, ale my jsme plně na UM. Jeslti je po UM spokojený tak bych asi MM oželela, kort když nepřibírá
Toť můj názor - spokojenost maminky i miminka je důležitější než tvoje mlíčko ![]()
můj příspěvek z tématu Někdo prostě nekojí…
Ahoj,
my sme s prckem (až na prvních pár dní v porodnici) neměli s kojením žádnej problém, mlíka akorát, malej přibíral, chutnalo mu, po pár týdnech se už zvládnul napchat za 5 minut. Bohužel má alergii na bílkovinu kravskýho mlíka a dost trpěl na bolení bříška, koliky, prdy, takže sem byla na nemléčný a nedráždivý dietě. Přiznám se, nenesla sem ty dietní omezení úplně dobře, miluju jídlo a jako bývalá anorektička/bulimička sem s tim měla problém. Ale říkala sem si, že hlavní je mlíko pro dítě a že to přetrpím. I ejhle, když byly malýmu 2 měsíce, probudila sem se s obrnou lícního nervu, což znamená, že sem měla ochrnutou půlku obličeje. Prostě žádnej pohyb, vypadala sem jak zrůda. Podle neuroložky to bylo z vyčerpání - císař, pak zánět dělohy a antibiotika, nevyspání, kojení, dieta, 2 dny na JIPce v Motole, když malej spadl tatínkovi z přebalováku. Tělo si prostě řeklo dost. Obrna se léčí kortikoidy a rehabilitací, ale kortikoidy s kojením dohromady nejdou. Kvůli masáži „kdo nekojí je špatná matka a bez MM je dítě chudák“ sem měla pocit, že to musím bez kortikoidů zvládnout. Ale nelepšilo se to, tak mě doktoři, rodiče i manžel přesvědčili, ať se na kojení vykašlu a ať se hlavně dám dohromady. První flašku malýmu sem obrečela, ale když sem viděla, jak mu chutná, bylo to snesitelný. Původně sem chtěla odstříkávat a pak se ke kojení vrátit, ale doktorka mi řekla, že takhle velký dítě už se nejspíš k prsu nevrátí. Malej baští Nutrilon Allergy Care, jí pravidelně (sám si to tak plánuje), v noci už se budí jenom jednou, bříško ho nebolí, prdíky odcházej, koliky nemá, a já se můžu na půl dne ztratit, být si chvíli sama a nechat hlídat tatínka. Je to sobecký? Možná, ale sem mnohem klidnější a spokojenější, tatínek je víc zapojenej, což ho baví, a prcek nám nádherně prospívá.
holky, děkuju moc za podporu. Já ji budu zatím zkoušet dát večer před spaním to UM a doufat, že bude chtít prso. Jen mě zaráží, že prostě někdy zvrací a někdy ne. V noci po prvním kojení zvracela, takže jsme hodinu a půl ji nosili na rukou než usnula, po druhém kojení nezvracela a usnula hned.
Jinak postýlku i kočárek má vyvýšený a nosíme ji ve svislé poloze. Bohužel to stejně nepomáhá
V sobotu přijde doktor a rozhodne co dál, byli jsme s ní na sonu a diagnostikovali jí mírnej reflux. Tak to nevím jak by zvracela kdyby měla silnej reflux, když ted vyblindí skoro vše co sní ![]()
Rézinko, tak to mě mrzí, že jste měli takové problémy. Můžu ti říct, že opravdu je u nás velká masáž ohledně kojení. Každý se mě dokola ptá a kojíš???? Už jsem na to alergická, co je komu do toho jestli kojím. Já žiju s manželem v Itálii a tady to vůbec neřeší, většina Italek kojí maximálně do tří měsíců. A od tří měsíců už stejně dávají na noc UM. Tady se spíš každý diví, že kojíš ![]()
Já myslím, že všechno nevyblindí, to by byla dehydratovaná - spavá, vpadnutá fontanela… Zkus si vylít lžičku vody do plíny, kolik toho je. Možná jí váha teď chvilku stagnuje, pak se zase v nabírání rozjede…