kojení x spokojení dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8647
23.10.09 12:45

Já myslím,že to zvracení se stáním na váze moc nesouvisí.Spousta dětí má reflux,zvrací obloukem,ale přibývají normálně.A když ti takhle vysosla 120ml UM a byla spokojená,tak si myslím,že je to jasné :roll:
Já kojila necelé 3měsíce s dokrmem,a bylo to vážně trápení,pro obě :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
23.10.09 14:31

Chci tě taky podpořit. Měla jsem taky problémy s váhou, když jsem jen plně kojila ty dva až tři týdny po porodu, tak malý pořád hubnul, jeden týden zhubl 20g, další týden šel o 50g dolů a to jsem kojila už šestý den po porodu 100ml. Nakonec jsem taky skončila na UM, do čtyř měsíců jsem částečně kojila plus k tomu UM, od čtvrtého měsíce jsme zcela na UM. Malý už prso nechtěl, brečel u něj, resp. řval jak túr, trápili jsme se oba, tak jsem ještě chvilku odstříkávala a dávala mu MM z flašky a k tomu UM, pak když jsem zjistila, že odstříkám 30ml a malý pije 180ml, tak jsem to ukončila. Malý je spokojený na UM, spinká krásně celou noc. Já hlasuji pro spokojenou maminku a miminko. Když bych být Tebou viděla, že po UM je úplně spokojený a je to o hodně lepší, tak bych s kojením skončila. Toť můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
23.10.09 15:45

Tak já se taky přidávám k těm, co jim je přednější spokojený miminko a odpočatá maminka. Kojení je sice hezká věc, ale když to prostě nejde, tak to nejde. Laktační liga by nás sice asi ukřižovala, ale pokud pak bude mimčo klidné a spokojené, tak jsem pro se na kojení vykašlat a užívat si miminka jinak, než jen kojením, odkráváním a uklidňováním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
23.10.09 17:05

A ještě jedna věc mě napadla - častej argument pro kojení je blízkost vztahu mezi matkou a dítětem. Když malýho krmim flaškou, kouká mi u toho oddaně do očí a já mam pocit, že mně má prokouknutou, jak moc ho miluju. Když sem kojila, koukal „do prsa“ a já se musim přiznat, že mě to extranebavilo. Navíc flaškou si teď upevňuje vztah i tatínek, kterej je od přírody tak trochu „diskriminovanej“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
23.10.09 17:50

Souhlasím s Rézinkou, u nás si tatínek taky užívá krmení flaškou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
23.10.09 18:23

tak dneska zase malá zvracela po každém pití, docela hodně. Po koupání ji zkusím dám zase UM a uvidím, jestli to bude jako včera, že hned usne a nebude zvracet, tak to v sobotu zkonzultuju s doktorem a uvídím, jestli budem pokračovat v kojení nebo jestli budu dokrmovat častěji.
Nevíte jestli se dokrmuje jen jednou tak se uvádí, že dítě je stále plně kojeno nebo už je to kojení s dokrmem???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
23.10.09 18:31
derida píše:
Nevíte jestli se dokrmuje jen jednou tak se uvádí, že dítě je stále plně kojeno nebo už je to kojení s dokrmem???

Tobě jde o to,co ti doktor napíše do průkazky?? 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.10.09 19:13

Zvracenim, bolestmi, osklivymi stolicemi apod. se muze projevovat i intolerance laktozy. To jsme meli my. Takze jsem kojit musela prestat, protoze MM obsahuje hlavne laktozu. To ze nepribira je spatne, necekej az se zhubne, nejak to zkus vyresit s dr.

• Citovat
  • Upravit
992
23.10.09 19:40

Tak my jsme kojili a po každém kojení jsem malému ještě nabídla UM a vždy ještě něco vypil a byl spokojený. Když jsem přestala kojit, tak přestaly i prdíky a bolení bříška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
23.10.09 21:03

Befano jen mě to zájímá, malého jsem kojila 4 měsíce plně, tak bych jen chtěla vědět, když dávám jednu dávku UM, jestli je to ještě plné kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
23.10.09 22:35
derida píše:
Befano jen mě to zájímá, malého jsem kojila 4 měsíce plně, tak bych jen chtěla vědět, když dávám jednu dávku UM, jestli je to ještě plné kojení.

Tak plné kojení to asi už nebude. Ale na tom přece nezáleží, ne ? Hlavní je, jak je spokojená malá. Já tedy taky hlasuji pro spokojené miminko a nestresovanou maminku. Kojení je výborné a já nevím, co ještě, ale když je problém, je lepší se netrápit (a netrápi mimčo). … chjo, LL už mi asi chystá hranici :lol: nebo přinejmenším pranýř :lol: :wink: Ale vím, co říkám. Když si člověk projde tím stresem a trápením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí