Kojím, ale ubíjí mě to

Napsat příspěvek
Velikost písma:
696
28.1.14 21:03

@krmar ted jak kdy, z toho parkrat potahne (uz sleduju cas, jestli to je aspon 2min)a zacne zurit a z toho se prisaje a hned pusti a jeci.ale doted jsem se uklidmovaka tim, ze pribira, tak ze sf i za tak kratkou dobu naji.ale ted uz fakt netaha ani minutu v kuse.teda odpoledni objev-v leze pije. Jiwmak vecer pul hrnicku kase a dokojeni a krasne usnul, konecne bez rvani.tak uvidime, jaka bude noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
28.1.14 23:48

@žampionka ještě mě napada spurt. Bývá ve 3 a 6ti týdnech a ve 3 a 6ti měsících, ale je to přibližné. Teda pokud to trvá jen několik dní. U kluka to vůbec neznám, u dcery jsme prošly 2, nakonec jsem tu chodila pro rady jak ukončit kojení před druhým rokem :mrgreen:.

Držím ti pěsti, ať je to brzy dobré, ale pokud by se nezadařilo, určitě se nic hroznýho nestane, když přejdete na UM, nebo to třeba zvládnete alespoň částečné kojení, třeba v noci kojit a ráno a večer zkusit UM.

A ještě dodám, že pro mě bylo velkým šokem, když jsem zjistila, že imunologové schvalují plné kojení do toho půl roku, ale potom už dost rychle ukončovat. I můj alergolog se mě na každé kontrole ptal, jestli ještě kojím a podotkl vždy, to už docela dlouho ne? Když jsem se ptala proč, tak říkal, že on není dětský a tak do toho tak nevidí, jen to pochytil na seminářích a prý proto, aby si dítě tvořilo vlastní protilátky. A už kdysi (tak 5 let zpátky) mi náhodně jedna paní říkala, že imunolog, u kterého se léčila dcera vyloženě manželce řekl do půl roku a končíš. I moje obvodní lékařka na to koukala jak blázen, ale co, holt nové studie :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
29.1.14 07:18

@žampionka no, mi to právě přijde, že je to klasický dudlíkář, nemusí být závislý, ale prostě neumí přecházet ty styly sání a proto se u kojení vzteká a kroutí :-(. Ideál by byl, kdyby se Ti povedlo mu dudlík vzít a místo toho přikládat na prso, riziko takového toho nervního chování na prsu by kleslo na teoretickou rovinu. U nedudlíkujících miminek se s tím prakticky nesetkávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
29.1.14 07:25

@krmar jo, jenže autory těchto studií jsou většinou zaměstnanci firem, které vyrábějí dětskou výživu a jsou jimi placeni… Jsou to účelově dělané ministudie, které ani nemají výpovědní hodnotu. Dítě si protilátky tvoří, je doba, kdy je snížená imunita, od 6 do 10 měsíců, kdy je potřeba, aby tohle období bylo překryto právě pomocí mateřského mléka, pak se může zdravě nastartovat tělo k plné tvorbě svých protilátek. Dle mého názoru po roce se jedná kromě kvalitní výživy v kojení hlavně o to psyché, o to, že miminko je s matkou spoutané kojením, může tak samo pomalu objevovat svět a má se stále kam vrátit a s matkou být pořád v intimním kontaktu. Mimochodem, mě do ukončení kojení tlačí neuroložka, mám nemocnou páteř a pořád má připomínky, jak jsem nezodpovědná ke svému tělu, že ho oslabuji atd… Kdybych nekojila, tak bych podle ní mohla všechny léky, odkývu, pomyslím si své a jdu domů :-). Lékaři o kojení boužel neví zhola nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
29.1.14 08:17

@Lili5 výpovědní hodnotu nemají ani statistiky o kojených děckách, já a mnoho mých kamarádek nekojiček bylo napsáno jako plněkojící a stejně tak děcka označeny jako kojené ač nikdy nebyli!!! proč? je třeba mít tabulky že, takže já nekojící jsem šla z porodnice jako kojící a mala dva týdny napsána jako kojenec:-)) miluju statistiky :mrgreen: jak je to doopravdy neezjistí člověk ale já za sebe řřeknu že neteř kojená 2 roky je v prd.li se zdravím, astma, atop, alergie, je brácha je jako řípa a kojený byl asi jen pár měsíců myslím že fakt jen do toho půl roku. možná náhoda možná ne. já četla tyhle studie. dle nich pokud jsou zdraví rodiče tzn. žádné alergie nic tak opravdu se delším kojením může zvýšit riziko alergií až o 40%, pokud jsou rodiče alergici tak se naopak doporučuje kojit dál že by to mohlo o 30% snižit riziko. takže to není jednoznačně kojíš tak bude děcko zdravé/nemocné. ale já jedu dle sebe a proto kojit nechci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
29.1.14 08:37

@martulkasloník však ano, já koukám do historie, tam je to jasné, prostě kojit je přirozené, normální, krásné - tak prostě kojím. Má dcera má taky napsané, že je plně kojená při propuštění z porodnice, přitom jsem ji v porodnici ani jednou nekojila… doma jsme to zvládly, po šílených bojích, ale prostě si v porodce moc fandili. A takové to „zdravý-nezdravý“ - na to se přiznám, že kašlu, hovořit o malých dětech, že jsou fit je těžce zavádějící. Mám tři děti kojené, tři děti nekojené (osvojené), z těhotenství na pervitinu, těžce nedonošené, diagnostikovaný imunodeficit, u jedné jako „těžký“ - a neznáme rýmy, kašle, bronchitidy, vůbec nic. Jsou všichni zdraví, všichni otužilí, sportujeme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
29.1.14 12:18

@Lili5 tý jo a kdo o tom kojení teda ví, když ne llékaři? Chápu, že odborný lékař v jiném směru asi nepátrá po účincích mateřského mléka, ale zrovna iminologové po tom teda určitě pátrají. Do mateřského mléka se totiž dostává i to špatné, čehož v dnešní době asi není málo, takže proto - taky si myslím, že mají vlastní studie, určitě se neotáčejí na studiích firem na výrobu UM.

Já jsem opravdu pro kojení, ale pokud jsou k tomu dobré podmínky. Jestliže to maminku nervuje nebo dokonce stresuje, nic dobrého tomu dítku stejně nedává. A nepodceňovala bych ani to, že někdo kojení vzdá rovou v porodnici z důvodu bolesti nebo strachu, Je sice pravda, že v porodnici to nebolí málokterou, ale každá máme jinou schopnost tu bolest snést nebo vydržet. Navíc tot rozhodnutí je vždycky na mamince pro její dítě, tak nevidím důvod, proč by jí to měl někdo ještě dost často netaktním až hnusným způsobem omílat (teď nemyslím tebe), ale fakt se dneska na ženskou, která nechce nebo i nemůže kojit (sama se tím i trápí, když se ptá po diskuzích) vrhají jak harpije.

Omlouvám se zakl., za odklonění tématu.

A máš pravdu s tou fixací, Karolínka je závislák až na půdu a musím přiznat, je to vzájemné a taky si myslím, že to kojení na tom má velký podíl. Fíla byl teda taky kojený poměrně dlouho do 9ti měsíců, pak už nechtěl. Ale já jsem /kromě spurtů u Kájuli/ neměla s kojením nikdy problém, fakt upříměn obdivuju ženský, který tomu dávají všechno (odstříkávají a krmí nebo dokrmují mateřským mlékem, snaží se kojení udržet), ale neodsuzuju ty, které na to tu trpělivost nebo i čas nemají, dovedu si představit jak moc to musí vyčerpávat, ještě když je doma další malé dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
29.1.14 12:25

@krmar mě se taky spousta lidí ptala, proč nekojím přijatou - nejmladší holčičku, s tím se musí člověk poprat a smířit sám, musíš vědět proč jsi odstavila, pak ti nějaký útok nevadí, protože víš, proč jsi se tak rozhodla. Ale musí být s tím člověk smířený, neosočovat kvůli tomu kojící maminky atd. Pak vzniká jen zlo na obě strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
29.1.14 16:33

@Lili5 to asi čumněli jaká byla odpověď viď? Jo máš pravdu, člověk se musí předem obrnit. Ale proč, co je komu do toho jaký máš důvod k tomu, co děláš? Chápu třeba rodinu, která to myslí dobře, ale takové rejpalky mě štvou, i když se mě osobně to třeba netýká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
29.1.14 17:09

@krmar já tím, že jsem laktační poradkyně, jsem na ráně, rozkojovala jsem se pro první přijaté dítko po 4,5 letech nekojení, ale prostě podruhé jsem nechtěla, takže jsem v klidu odrážela útoky, že holt teď se mi nechce :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
29.1.14 21:01
@martulkasloník píše:
hele tak jako nevím, za měsíc budu rodit a kojit nechci, jsem na 99,99% rozhodnutá, už to mám nahlášené i doktorce tak se ptám, mám jít rychle ještě na potrat nebo dát malou k adopci aby neměla matku mrchu která nechce kojit? argumenty jak prase ti řeknu, takže je lepší nějaká borka která na děcko sere, chlastá, hulí ale vytahuje kozu než ta co nekojí ale jinak se stará? já nekojila, holka co ležela se mnou v porodnici ta kojila jak na olympiádě a výsledek ten že jí po roce děcko unavilo a utekla od chlapa i děcka. k děcku se nic moc nezná, sem tam pošle nějakou kačku sem tam přijede se na něho na 10 minut podívat ale jinak to má u prdelky, já nekojila a malou mám stále doma, 4 letou, vysmátou zdravou, trošku držkatou, to asi tím že nebyla kojená :mrgreen: :mrgreen:

jeee krásný, hezká odpověd, taky mě ta jeji odpověd nazdvedla. Počkej, nedávno jsem se dozvěděla tady pod jednim deničkem, že žensky, který koji jsou většinou ty co nemají na UM. :roll: :zed: Tak ta mě nas.rala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
30.1.14 13:48

@Niqitka JOO to jsem už taky četla, to jsou někdy názory jak víno co? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
30.1.14 15:03

Souhlasim, nekdy se nestacim divit, sice to nesouvisi s kojenim, ale ja jsem si vyslechla nazor, ze nemam mit deti, protoze trpim nespavosti, kvuli kterym jsem brala AD, no fakt sila :mrgreen: bych se mela nad sebou zamyslet :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová