Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ani nevím, jestli chci radu nebo se jen vypsat.. Malý má pět měsíců a nějaký ten den a já marně čekám, kdy se u mě dostaví ten mnohými popisovaný blažený a krásný pocit, že kojím, namísto pocitů, „jen“ krmím své dítě, je to způsob, jak jej nakrmit. Jsem „štastná“, že kojím, že to jakž takž nějak jde (prvorozený kojen jen 2měsíce), taky jsme bojovali, taky jsme měli období.. ale kojím.. ale posledních pár dnů, týdnů, už mě věčně nespokojené mimčo, uplakané, věčně se pouštějící a přisávající se, rudé záchvaty vzteku a přitom dožadující se dalšího přiložení a napití se, spíše ubíjí.. PV 3670, v 6 týdnech 5080, ve třech měsících 6040 a ve 4,5m rovných 6800..takže bych řekla, že to je ok. Předevčírem večer jsem už nevydržela a dala jsem mu kaši od 4m, přesto že jsem chtěla začít zeleninou jako u prvního. Teď v sobě mydlím otázku, co dál. Začnu zeleninou na oběd, večer tu kaši, to nějakou dobu potrvá. Mně to vlastně ani nevadí, spíš jsem z toho, že to tak pořád je, unavená. Máto to některá stejně..?Nechci mu dát UM, když nějaké to mlíko mám, to mi přijde škoda, i když jsem teda, přiznám se, už o tom dost uvažovala.. Je to nějaký bojkot a bude to lepší nebo prostě už mám málo mlíka nebo já nevím..:( Promiňte za dlouhé psaní a děkuji všem, co dočetli až sem..
@Sibyla0 píše:
Tak přestaň, takhle by mě to taky nebavilo.
Taky tak… ![]()
Jeeejda děvče jak ja tě chápu, mam sedmiměsični, chtěla bych přestat pač v noci ji kojim třikrat čtyřikrat, nechce spat a taky jsem z toho hotova. Nejradši bych s tim třiskla, ale mala nechce flašku a taky je mi to lito.
Bude dobře, po přikrmech uvidiš
@žampionka myslím, že je to bojkot, to my jmse měli taky, časem se to srovnalo.
Hele, já si kojení užívám, jsem z těch, které to naplňuje a kojila bych klidně do 3 let… ALE, zuby v pr… a jak píšeš, taková celková únava, pocit vysátí… taky už jsem přemýšlela nad UM a to mám mlíka na rozdávání…
Možná je to tím, že mám druhé brzy po prvním, nevím…
Jsetli ti to hodně vadí, dej UM, základ má, udělal jsi dost a hnát toto přes koleno nemá smysl.
@Niqitka píše:
Jeeejda děvče jak ja tě chápu, mam sedmiměsični, chtěla bych přestat pač v noci ji kojim třikrat čtyřikrat, nechce spat a taky jsem z toho hotova. Nejradši bych s tim třiskla, ale mala nechce flašku a taky je mi to lito.Bude dobře, po přikrmech uvidiš
Mám to stejně… malá se kojí v noci už jen 4×, musím říct huráááá, po dlouhé době jsem na emiminu takhle v noci.
Já na noc nakojila v 7 večer a v 9 byla kaše aby spinkala malá celou noc.
@žampionka Přestala bych. Kluka jsem kojila tři měsíce, krásně přibíral, ale u kojení v podstatě pořád řval, napil se řekla bych že dost, ale chtěl pořád ještě, ovrátil se, řval, pak se zase přisál, zase řval… Děs. Trápení a na nic. Začla jsem přikrmovat Nutrilonem a tak spokojený miminko jsem doma celé tři měsíce neměla. Byl napapanej, spokojenej, usměvavej, v pohodě, najedl se a v klidu usnul a ne že jsem nakojila a pak ještě na desetrkát „dokojovala“ a přitom už asi nic, jen řval. Co jsem začla přikrmovat, tak po dvou dnech už k prsu vůbec nechtěl a chtěl jen flašku. Pořídila jsem odsavačku, suplementor, dělala psí kusy celej čtvrtej měsíc. A k ničemu, zbytečný trápení, stres, o ničem. Vyprdla jsem se na to, byl jen na UM a byl nejspokojenější a nejhodnější. Pokud nejsi šťastná, jsi uhoněná, unavená, otrávená… Za mě vyprdni se na kojení a užívej si spokojené napapané miminko na UM.
@žampionka upřímně, nesnáším kojení, pokud to tak cítíš, klidně přejdi na pravidelné příkrmy plus UM nebo odstříkané
@Sibyla0 Ale ŤUK ŤUK ŤUK… vidím světlo na konci tunelu, vypadá to, že bude Marťa už lepší. Dala jí zabra hexa a asi zuby… uvidíme.
Ja bych dala ty prikrmy - kasi a zeleninu a pokud by rval i tak, presla bych na UM, vzdyt 5 mesicu kojit je krasa, co by za to jini dali ![]()