Matrace - kokos, pohanka nebo ani jedno?

284
7.12.11 15:46

Kokos, pohanka nebo ani jedno?

Ahoj vsem!
Ráda bych znala Vas nazor na matrace pro novorozence a miminka.
Mate ozkoušenou nejakou, jste spokojene a poradite?
Objednali jsme postylku od Scarlett a potrebujeme jeste matraci.
Nabizeli nam kokos-molitan-kokos nebo pohanka-molitan-kokos, pripadne jen molitanove, na ty se vsak slecna vubec netvarila.
Osobne se mi víc libila k-m-k, protože obe strany byly hezky hladke a obal byl pratelny, kdezto pohanka byla umístena prave v obalu ve formě ctvercu, které vystupovaly a nebylo to tedy rovné, ale sama boulicka a taktéž bylo možné obal prát pouze v ruce. Cena stejná (cca 1000.-).
Take by mne zajímalo, zda se ta kokosová vlákna nebudou lámat a nevznika tak prach? O vyhodach pohanky jsem toho take moc nenasla. Matrace z IKEA pro deti se mi moc nelibily…ale treba ma nektera z Vas s nimi dobrou zkusenost (s jakou pripadne?).
Budu rada za Vas nazor…zatim v tomhle smeru mam prd zkusenosti…nase prvni mimi se ma narodit na prelomu ledna a unora, tak je pomalu cas nakupovat!
Dekuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3230
7.12.11 16:09

Rozhodně bych taky vyloučila ten samotný molitan :poblion: . Já mám pohanka-kokos, za pět měsíců se rozhodně žádný prach z kokosu neline. Málokdo asi odskoušel víc variant :nevim: , aby uměl posoudit, na které je to lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
7.12.11 16:13

Jsem za kokos,mám tam dvě vrstvy.Je to ta lepší matrace.

• Citovat
  • Upravit
13119

jenom do molitanu bych nešla. Měla jsem kokos - molitan - kokos - protože mi to přišlo měkčí než ta pohanka. Za celou dobu jsem ji neprala. Měla jsem nepropustnou podložku pod prostěradlo a tak nebyl důvod matraci ani prát. V mrazech v zimě jsem matraci jen nechávala venku přemrznout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31409

my máme doma pohanka molitan kokos, u rodičů kokos molitan kokos a přijde mi obojí stejné…pohanka nešustí (slyšela jsem, že někdo tuto zkušenost má), kokos taky nepráší. Opravdu mi to přijde stejné, tak kup, co chceš (my k té pohance přišli jak slepí k houslím, objednali jsme pouze kokos molitan a ve skladu to asi spletli a dorazila tahle).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
7.12.11 16:33

Děkuji vam. Tak to zatim vypada na muj kokos :) Jeste si pockam, co se jeste dovim, diky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
7.12.11 17:05

Měla jsem pro malýho matraci pohanka/molitan/kokos, spal na pohance, je to sice prošité do čtverců, ale žádné boule. Myslím, že s ní byl spokojený. :mrgreen: Jinak klidně můžeš koupit i obyčejnou molitanovou matraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
7.12.11 17:13

máme myslím kokos-molitan-kokos a spokojenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
7.12.11 18:03

Máme kokos - molitan - pohanka a vyhovuje nám. Nijak se nedrobí a nepráší. Pohanku jsme začli dávat, když malá špatně usínala, uklidňuje jí to šustění. Dokud byla maličká, tak jsme dávali kokos nahoru. Ale potah jsem ještě neprala, používáme chránič matrace s nepropustnou vrstvou a samozřejmě prostěradlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11408
7.12.11 18:03

mam tuhle ze studene peny a je paradni http://www.sleepcentrum.cz/…race-bambino ty kokosovy s molitanem jsou stejne skoro samy molitan jen kokosu je tam centimetr z kazde strany.. :think: ja teda investovala a zatim nelituju.. mam ji primo z toho obchodu a super :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30321
7.12.11 18:50

My jsme zrovna včera zkoumali matrace v obchodě a paní nám poradila tuto.
http://eshop.detskematrace.cz/…matrace.html
Byla na pohmat o hodně příjemnější než ta od Scarlettu, kde byl ten kokos přes povlak hodně cítit. Oni je na prodejně měli i za stejnou cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
7.12.11 20:25

tak já mám kokosovou, teda nevím, jestli je něco „vevnitř“, ale molitan rozhodně ne, spíš mám pocit, že je celokokosová, ale to fakt nevím. Určitě je kokos „nahoře“ i „dole“ :-) Pratelný potah, ale zatím jsem ho neprala ani jednou, mám na něm bambusový chránič matrace a peru jen ten. A matrace super. :palec: Je teda tvrdá, prckovi to nevadí a kokos nám byl kdysi doporučen coby nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11408
8.12.11 09:07
MaryClementine píše:
tak já mám kokosovou, teda nevím, jestli je něco „vevnitř“, ale molitan rozhodně ne, spíš mám pocit, že je celokokosová, ale to fakt nevím. Určitě je kokos „nahoře“ i „dole“ :-) Pratelný potah, ale zatím jsem ho neprala ani jednou, mám na něm bambusový chránič matrace a peru jen ten. A matrace super. :palec: Je teda tvrdá, prckovi to nevadí a kokos nám byl kdysi doporučen coby nejlepší.

kokos je urcite dobry, prave zalezi, jestli je z kazde strany jen 1,5cm jak tu kdosi hazel odkaz, nebo je celokokosova viz treba http://www.sleepcentrum.cz/…as-kids-coco .. potom taky jde videt rozdil v cene,no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
8.12.11 14:06
xreni píše:
MaryClementine píše:
kokos je urcite dobry, prave zalezi, jestli je z kazde strany jen 1,5cm jak tu kdosi hazel odkaz, nebo je celokokosova viz treba http://www.sleepcentrum.cz/…as-kids-coco .. potom taky jde videt rozdil v cene,no..

tak jsem to prozkoumala a je to celokokos :-) pamatuju se, ze byla dost draha, ale zase je to kvalita na nekolik let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
13.12.11 00:08

Mám též kokos molitan kokos a naprostá spokojenost.Není celokokosová,ale toho kokosu je tam dost víc než 1,5cm odhadla bych tak 4cm z každé strany minimálně.Na chalupu jsme koupili obyčejnou molitanovou.A taky naprostá spokojenost-nevidím v podstatě žádný rozdíl :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí