Kolegyně v práci - kamarádky?

849
6.1.24 14:56

Kolegyně v práci - kamarádky?

.

Příspěvek upraven 23.06.24 v 21:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34473
6.1.24 15:02

Ano, některé kolegyně se staly mými kamarádkami. Celkově máme partu skvělou a vídáme se i mimo práci, ale 3 jsou mi hodně blízké. Samozřejmě to tak není se všemi, ale celkově s kolegyněmi nemám žádný problém. Občas se objeví některá, která se pokusí všechno rozes.rat nebo si myslí, že ji výkal nesmrdí, ale nikdy tam dlouho nevydržela nebo je to samotný voják v poli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
6.1.24 15:04

Povede se málokdy, že kolegyně je taky kamarádka. Většinou jde o dočasný vztah. Přestane být kolegyní, přestane být kamarádkou. Spojuje je společná práce. Obecně platí, čím míň toho v práci o člověku vědí, tím líp pro něj. Do právě chodíme pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
6.1.24 15:16

Velmi vyjímečně je mi nějaká kolegyně bližší, ale rozhodně si nedělám z kolegyní vyslovené blízké kamarádky, většinou to nedělá dobrotu.
Snažím se v práci nesvěřovat s osobními věcmi, ale jen takovým způsobem, abych nebyla brána za studený čumák, takže občas mluvím o nějaké návštěvě něčeho zajímavého a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24717
6.1.24 15:19

My jsme v kolektivu všichni kamarádi. Rozhodně máme mezi sebou dost blízký vztah. Ale nás je všeho všude deset, tak to není tak těžké. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
6.1.24 15:22

Držíme spolu, jsme blízcí kamarádi, svěřujeme se se vším, jsme parta, některé beru už tak nějak jako rodinu, bratry. Podotýkám, že mám převážně mužský kolektiv a jsem žena ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
6.1.24 15:29

Přišlo by mi poněkud zvláštní si od někoho, kdo je mi sympatický, držet odstup jen proto, že to je kolegyně z práce a v práci se nemají lidi družit. Bylo by mi úplně jedno, kde jsem toho člověka potkala. Beru to jako všude jinde.
A přátelské vztahy v práci jsem vždy měla, někdo zůstal, někdo ne.
Ale já jsem taková extrémně družná. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
6.1.24 15:30
@TeriiTerii píše:
Zdravím Vás,
založila jsem tohle téma víceméně za zvědavosti. Berete kolegyně v práci i jako své kamarádky? Oddělujete svůj osobní život, svěřujete se, nebo si spíše držíte odstup?
Pracovala jsem v různých kolektivech a pokaždé to bylo úplně jiný přístup. Někde, kde jsem se s osobním životem nesvěřovala, tak jsem byla odsouzena, pomluvena a prohlášena za ufona. Jinde jsem se byla sdílnější a hned toho bylo využito. Teď si dávám pozor a pouze odpovídám, když se někdo zeptá, jinak mlčím, nebo se ze slušnosti zeptám já. Jak je to u Vás? Řešíte nebo neřešíte kolegyně?
Díky za Vaše názory :kytka:

Já to mám tak napůl. Práce je pro mě práce, mám rodinu, málo času, naprosto nesnáším nějaké společné hospody, výjezdy po práci apod. Fakt, jen ta představa, že místo klidu domova sedím s kolegy v hospodě a z 90 % jsou to lidi, který vidět nepotřebuju, až skončím, už je nikdy neuvidím, všechno to plkání o ničem…brrr.

Ale taky je fakt, že v každé práci jsem si našla jednu až dvě kolegyně, se kterýma se vídáme doteď, už i deset let. A jsou to hezká přátelství.

Jinak běžným kolegům, ne-kamarádům, sděluju jen hodně nepodstatné věci. Rychle jsem se naučila, jak perfektně funguje v každé práci drbárna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2671
6.1.24 15:40

Já poměrně striktně odděluju pracovní a soukromý život. Většině kolegyň musím někdy zadávat úkoly a nemám dobrou zkušenost s tím, když vznikne nějaký bližší vztah. Málokdo umí zachovat profesionalitu, pokud je s někým zároveň kamarád, a nedělá to v týmu dobrotu. Dost lidí to potom zkouší různě zneužívat a hrát na city přes ty osobní informace. Za mě jsou to lidi, co jsem si sama nevybrala, nemám je prověřené… navíc jsem viděla, jak „férově“ se potom tihle kamarádi zachovali k jedné mé bývalé kolegyni, když došlo na lámání chleba, a tak si držím od té doby odstup, nikdy nevíš, co proti tobě druhý zneužije, když má možnost ti vylézt po zádech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.24 15:45
@TeriiTerii píše:
Zdravím Vás,
založila jsem tohle téma víceméně za zvědavosti. Berete kolegyně v práci i jako své kamarádky? Oddělujete svůj osobní život, svěřujete se, nebo si spíše držíte odstup?
Pracovala jsem v různých kolektivech a pokaždé to bylo úplně jiný přístup. Někde, kde jsem se s osobním životem nesvěřovala, tak jsem byla odsouzena, pomluvena a prohlášena za ufona. Jinde jsem se byla sdílnější a hned toho bylo využito. Teď si dávám pozor a pouze odpovídám, když se někdo zeptá, jinak mlčím, nebo se ze slušnosti zeptám já. Jak je to u Vás? Řešíte nebo neřešíte kolegyně?
Díky za Vaše názory :kytka:

My trávíme v práci 10 hod. denně a je nás celkem i s šéfovou 5.
Takže by bylo hodně blbý, kdybychom se nedružili a nekomunikovali více, než jen pracovní témata.
Samo vedení se při pohovorech ptalo jak moc se sdružujeme i s cizími lidmi, protože jezdíme i do jiných poboček na výpomoc a nejde být studený čumák 10hod denn.
Mě by to bylo i dost blbý, bavit se jen o práci

• Citovat
  • Upravit
2399
6.1.24 16:21

Spíš to mám na levelu „formální kolegiální přátelství“ - jdete na kafe, na pivo, někdy do fitka, galerie, koupák, občas společné dovolené (myšleno 1+1 rodina :mrgreen: ), občasná výpomoc doma (třeba když kolega montuje nábytek), odvoz domů, dárky k narozkám + jo, to ano. Ale pravé přátelství to není, jako že bychom se nějak svěřovali a plakali si na ramenou, to fakt ne. :think: Prostě normální povrchní prosociální vztahy, asi jako se sousedy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4496
6.1.24 17:03

V práci je nás hodně. Ráda si s ostatními povídám, ale přijde mi, že se tam nevyskytl někdo s kým bych měla nějaký bližší vztah nebo bych se chtěla stýkat i mimo práci. Také se nesvěřuji s více osobními věcmi a chci si zachovat soukromí. Je to jedna velká drbárna. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
6.1.24 17:45

V prvni praci jsem si nasla opravdu plno blizkych lidi, zapadla jsem tam jak puzzlik, byla jsem tam 10 let, ale to propojeni bylo okamzite, ne az casem. Vidame se dodnes a oboustranne (se vsemi) velmi vrele setkani. Dalsi zamestnani studene psi cumaky, nesnasela jsem tu praci a nesedla si s nikym, sami divni lidi - takovi vycuranci :oops: a cim dyl tam clovek byl, tim byl horsi. Vydrzela jsem tam dost dlouho, penize byly fajn, jinak des… No a ted delam primo v praci, kde pracovalo velke mnozstvi mne blizkych lidi, takze nastup byl opet vrely, vetsina mych kamaradek jsou mymi kolegynemi a miluju svou praci a svoje kolegyne a kolegy. Bez nadsazky. Mam ale stesti a vim to. A vazim si toho. Nasla jsem si tam i nove kamaradky. Ja to neumim - fungovat v praci kde nemam blizke lidi. Potrebuji to. Travim tam snad vetsinu casu a zivota-musim se tam citit dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
6.1.24 17:54
@Tomie píše:
Spíš to mám na levelu „formální kolegiální přátelství“ - jdete na kafe, na pivo, někdy do fitka, galerie, koupák, občas společné dovolené (myšleno 1+1 rodina :mrgreen: ), občasná výpomoc doma (třeba když kolega montuje nábytek), odvoz domů, dárky k narozkám + jo, to ano. Ale pravé přátelství to není, jako že bychom se nějak svěřovali a plakali si na ramenou, to fakt ne. :think: Prostě normální povrchní prosociální vztahy, asi jako se sousedy…

Tak se sousedy udrzuji vztahy na NULE a to zcela zamerne. Krom sousedu odnaproti, kterym je pres 80 a tem co muzu tak pomuzu. Jinak ne. Mam bohuzel dost neprijemne zkusenosti. Ve dvou ruznych domech kde jsme bydleli se ze sousedek / kamaradek vyklubaly velmi vycurane pijavice, ale deti byly male, ono se to druzilo… dnes mam deti velke a zabouchnu dvere od bytu a nazdar. Ani nevim jak se sousedi jmenujou :lol: u schranek prohodim par obecnych vet a slus! ;) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
7.1.24 01:00

Jako introvert si kamarády v práci víceméně nedělám. Popovídám si s každým, ale nic příliš osobního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí