Kolegyně v práci krade
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Rozhodně bych nekličkovala a nenaznačovala, jen by se to obrátilo proti tobě. Prostě zajít za majitelem a otevřeně mu říct „Podívejte se, dostala jsem se do nepříjemné situace. Buď budu kolegiální, ale budu krýt trestný čin krádeže, nebo budu mít čisté svědomí, ale ohrozím tím i svoji práci tady a pravděpodobně o mně začnou kolovat různé věci. Rozhodla jsem se pro čisté svědomí, ale příjemně mi z toho není. Víte o tom, že ne každému návštěvníkovi se účtuje vstupné a kam ty peníze mizí? Kolegyně X si takto přilepšuje a já bych to podle ní měla dělat taky, ovšem nechci, protože stačí narazit na kontrolu z ČOI a průšvih budou mít úplně všichni. A teď mi poraďte, co dělat…“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janickaIII píše:
Nebo se nějak obklikou zeptej vedení- nějak na to zavést téma. Něco jako kdy se vstupné markuje atd. Ona to není legrace ani pro majitele kvůli EET. Mohli by z toho mít docela průšvih. Já jsem pro to to říct, ale nějak „nenápadně“ aby jim to docvaklo samo nebo aby se sami začali pídit. Držím palce, je to pěkně blbá situace.
to vstupné se do EET nepočítá
- Citovat
- Upravit
Ja bych to vedeni diskretne oznamila nekde v soukromi. Kolegyne pouziva tento trik a rada bych z toho byla vynechana. Muzou ji zacit sledovat nekoho nastrcit a overit si to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych kolegyni řekla, že mě dostala do blbé situace a že jestli toho nenechá, řeknu to na ni. Jestli se to nedá nijak zpětně zjistit, mlčela bych. Ale dělat bych s ní nechtěla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud jsi si jistá, že do toho nechceš jít s ní…
Řekla bych jí: Hele, Mařenko, budu dělat, že jsem to neslyšela, protože tě nechci jít rovnou nabonzovat. Ale účastnit se toho nehodlám a krýt tě také ne, takže to prosím dělej, až budeš mít směnu s někým jiným. Už se o tom přede mnou nikdy nezmiňuj a tenhle rozhovor jsme nikdy neměly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Řekla bych to jí, že s tím nehodlám mít nic společného, a že já se toho účastnit nebudu, ani to krýt
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní, jak tam jsi dlouho a jak je tam dlouho ta kolegyně??? Teoreticky by se taky mohlo jednat o test vedení jak ty se zachovas. Uznávám dost okaty a nedotazeny, ale takto bych to viděla i z druhé strany. Taky jsem si testovala nové lidi, i já jsem prošla co vím a co se mi šéf přiznal testem, ten to udělala tak, že dodneška si lámu hlavu co na mě nastrcil.
Jinak asi bych ase zachovala stejně jako @zrcadlo, to je totiž parádní řešení jak z toho pěkně vyklouznout se vztyčenou hlavou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud tam nejsou kamery, nebo nemáš důkaz, je to tvoje slovo proti jejímu. může to snadno obrátit proti tobě, zvlášť pokud je tam déle a s vedením si rozumí. Co bych dělala nevím, asi řekla, že ať se mnou nepočítá, ale nebonzovala bych. Možná bych se svěřila jinému kolegovi, kolegyni a poradila se, co dál.
- Citovat
- Upravit
@Sonarka píše:Čímž by docílila toho, že kolegové, kteří na to do této doby neměli koule, to začnou dělat taky, vedení se pak otevřeně zeptá „Věděla jste to?“, na což lhát nemá cenu (protože to kolegové po provalení zcela jistě řeknou, aby alespoň část viny přehodili na někoho jiného) a říct pravdu znamená v podstatě spolupodílení se na trestném činu.
Pokud tam nejsou kamery, nebo nemáš důkaz, je to tvoje slovo proti jejímu. může to snadno obrátit proti tobě, zvlášť pokud je tam déle a s vedením si rozumí. Co bych dělala nevím, asi řekla, že ať se mnou nepočítá, ale nebonzovala bych. Možná bych se svěřila jinému kolegovi, kolegyni a poradila se, co dál.
Já bych třeba přivírala oči a dělala, že to nevidím, v případech, kdy zaměstanec nenamarkuje vstup do herny svému příbuznému nebo dobré kamarádce (pokud by to nebylo 20 lidí denně). Ale brát si od cizích lidí peníze (přičemž ti lidé platí v dobré víře majiteli třeba za to, že hernu rozšíří, zmodernizuje apod.) už je silná káva.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BlaZenkaB píše:
Pokud jsi si jistá, že do toho nechceš jít s ní…Řekla bych jí: Hele, Mařenko, budu dělat, že jsem to neslyšela, protože tě nechci jít rovnou nabonzovat. Ale účastnit se toho nehodlám a krýt tě také ne, takže to prosím dělej, až budeš mít směnu s někým jiným. Už se o tom přede mnou nikdy nezmiňuj a tenhle rozhovor jsme nikdy neměly.
Ano, naprosto souhlasím. V praci jsem sama byla,,nucena” tuto taktiku použit. V podstatě je to trosku alibismus, ja nic ja muzikant, ale za několik let v dané praci se to proti me neobrátilo, naopak jsem byla se všemi za dobre a se všemi vc. vedení jsem vycházela.
- Citovat
- Upravit
Až to praskne, nikdo nebude brát zřetel, žes to ze strachu neřekla. Svezeš se se svou kolegyní a počítej s obviněním ze zpronevěry.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zrcadlo píše: Čímž by docílila toho, že kolegové, kteří na to do této doby neměli koule, to začnou dělat taky, vedení se pak otevřeně zeptá „Věděla jste to?“, na což lhát nemá cenu (protože to kolegové po provalení zcela jistě řeknou, aby alespoň část viny přehodili na někoho jiného) a říct pravdu znamená v podstatě spolupodílení se na trestném činu.
Já bych třeba přivírala oči a dělala, že to nevidím, v případech, kdy zaměstanec nenamarkuje vstup do herny svému příbuznému nebo dobré kamarádce (pokud by to nebylo 20 lidí denně). Ale brát si od cizích lidí peníze (přičemž ti lidé platí v dobré víře majiteli třeba za to, že hernu rozšíří, zmodernizuje apod.) už je silná káva.
Je to složitá situace a obrátit se to proti ní může jak v případě, že to řekne, tak i v případě, že to neřekne..záleží asi na tom, jaké je tam vedení, jaké mají vztahy a pod. jestli se s nimi dá rozumně domluvit, musí vědět ona. Těžko předvídat. Pokud bych měla k šéfovi blízko, řekla bych to, ale tohle je vždycky risk, nechtěla bych to řešit.
- Citovat
- Upravit