Může v dnešní době prosperovat dětský bazar?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Může v dnešní době prosperovat dětský bazar?
Ahoj maminy,
jsem po RD a nedaří se mi najít práce na ranní směnu a tak mě napadlo, jestli bych se mohla uživit například otevřením dětského bazárku.
Uvažovala jsem o městě Havířov, nebo OV, co myslíte dalo by se tímto uživit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
U nás se za poslední dva roky otevřelo a zase zavřelo tuším šest dětských bazarku. Takže to asi nebude žádná hitparáda. Funguje tu jen jeden, který ma napůl bazar a napůl nove věci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@valila píše:
Ahoj maminy,
jsem po RD a nedaří se mi najít práce na ranní směnu a tak mě napadlo, jestli bych se mohla uživit například otevřením dětského bazárku.
Uvažovala jsem o městě Havířov, nebo OV, co myslíte dalo by se tímto uživit?
Nevím, jak v OV, ale v Praze je vídám. Občas do nějakého zajdu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mohla. Záleží na tom, jak to budeš dělat. Ale nečekej žádné terno asi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na uživení asi ne, ale přivýdělek dobrý v případě, že nebudeš muset někde platit pronájem.
- Citovat
- Upravit
Známá ho měla, ale po půl roce to zabalila.Plno maminek říkalo, že jak si k tomu dá nějaká ta procenta k ceně navíc, tak ty ceny nejsou tak atraktivní. Navíc se jí téměř vedle otevřel obchodák a je tam Kik, Pepco, takže konkurence.
- Citovat
- Upravit
@Emimin7 píše:
Když už, tak hlavně přes internet.
To teda nevím. Na internetu jsou mrtě hardů. A s poštovným se to nevyplatí.
Já do obchůdků nechodím cíleně, ale když mi něco padne do oka, tak to beru. Nebo když potřebuju hadry na lítačku, kostým na karneval atd. Na netu to nehledám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja bych rekla, ze zasadni bude, kolik se plati v danem miste za pronajem, jak moc je to frekventovane misto (a to je klicove!) plus jaky ma zakl. mozny zdroj odevu
U nas je treba sekac dozvoz z Anglie, ale hezkych kousku je tam malo a jsouhned pryc. Zato hruza hadry jim tam lezi furt
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za mě se to určitě neuživí. Se podívej za kolik se ve výprodejích prodávají nové věci. V kiku ve výprodeji jsem teď nakoupila krásné věci letní ks za 25 kč (riflové kraťasy, riflové sukně, plátěné kalhoty atd.) to samé Pepco. V H&M ve výprodeji věci za 70 kč, Takko trička za 35 ks, F&F trička za 30 kč, bodýčka za 20 kč. Dcera chodí oblékaná vše nové, bazarové věci téměř nekupuji a vyjde mě to na pár korun. Většinou ještě prodám před FB dráž než jsem koupila, ale rozhodně bych se tím neuživila a chce to hodně času.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MartinaIrena píše:
Ja bych rekla, ze zasadni bude, kolik se plati v danem miste za pronajem, jak moc je to frekventovane misto (a to je klicove!) plus jaky ma zakl. mozny zdroj odevu
U nas je treba sekac dozvoz z Anglie, ale hezkych kousku je tam malo a jsouhned pryc. Zato hruza hadry jim tam lezi furt
To je pravda. Musí to být na místě, kolem kterého chodí hodně lidí. U metra, u zastávky, aby tam jen tak zaběhli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@elinka90 píše:
Za mě se to určitě neuživí. Se podívej za kolik se ve výprodejích prodávají nové věci. V kiku ve výprodeji jsem teď nakoupila krásné věci letní ks za 25 kč (riflové kraťasy, riflové sukně, plátěné kalhoty atd.) to samé Pepco. V H&M ve výprodeji věci za 70 kč, Takko trička za 35 ks, F&F trička za 30 kč, bodýčka za 20 kč. Dcera chodí oblékaná vše nové, bazarové věci téměř nekupuji a vyjde mě to na pár korun. Většinou ještě prodám před FB dráž než jsem koupila, ale rozhodně bych se tím neuživila a chce to hodně času.
Tak uživit se to uživí, normálně existují.
Ale musí mít štěstí. Na lokalitu, na zdroj a nějaký vejvar to taky nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@valila, jsem z Ovy, v okolí je cca 8 bazaru, 3 čistě dětské, 3 vykupuji věci, ostatní je dovoz, všechny fungují více než 1,5 roku…
záleží jaké věci budeš mít a jak drahé ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevím, u nás to moc nefunguje. Ono hlavně jestliže můžeš jít do Pepca a koupit tričko za 25, tak je pak nakupování v bazaru kde je jedno za stovku fakt o ničem. Osobně nechápu bazary kde jsou třeba nošené rychle za tři stovky. To bych si fakt nekoupila. Kvalita, nekvalita, dítě to obleče parkrát.
Hlavně to prodávají sami matky všude možně, takže já třeba nakupuju tak a mám to prostě levnější než u někoho kdo si k tomu dá marži aby vydělal. Osobně si myslím že tohle tě neuživí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že většina neuspěje, ale jako ve všem existují výjimky. Každopádně „kamenný“ obchod bych neotevírala, u nás každou chvilku někdo něco podobného otevře a pak rychle zavře. Pokud máte dům a máš třeba místnost, kde to můžeš skladovat, proč ne. Nafotíš, dáš na internet a čekáš, akorát nemusíš platit nájem. Stejně většina matek dneska když něco potřebuje i bazarového jde a hledá na internetu, protože málo která matka má má čas chodit 2krát týdně přehrabovat sekáč, když potřebuje zrovna nějaký konkrétní kus jako je třeba bunda v té dané velikosti. My máme ve střední městě asi tři úspěšné, dlouhotrvající second handy. Když někdo otevře něco nového většinou rychle skončí. Já uvažuji, že po druhém dítěti, pokud v rodině někdo další nebude mít dítě všechny nepotřebné věci vyfotím, dám na net a prostě po částech nebo po balíčcích to prodám a zbytek dám na charitu, ale jako věnovat se tomu, že bych kupovala ze svého balíky z anglie a modlila se co přijde a pak se modlila, aby se mi vrátila minimálně investice to jako ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit