Kolik má vypít roční dítě tekutin?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Kolik má vypít roční dítě tekutin?
Achuj cholky, chci se optat malý je rok a porád dost vyžaduje kojení chtěla bych ji pomalu odstavit. Aspoň kdyby přes den se vynechalo kojení a jen pila vodu z hrníčku netekoucího. Nic jiného než vodu mi nehce, ale hrozně málo. Kolik má vypít tedy tekutin abych mohla byt vklidu že nebude dehydratovaná…děkuji
a popřípadně jak ji naučit vypít více ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Je ti plus/minus vaha (v kg) * 100ml, takze jestli vazi 9kg, tak 900ml
Naucit to moc nejde, musis za ni behat a porad nabizet ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@couch to je mi jasný…prso je prso…ale moc díky za vzorecek..
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem to chtěla napsat. Ale moje děti to nevypijou ani náhodou a to mám pocit, že pijou pěkně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. S tímhle mám taky problém. Malá má rok a nevypije teda vůbec, ale vůbec nic. Nutrilon jí dávám jen 1× na spaní a pak tak 1-2× v kočárku, vždy tak 210ml. Nechce vodu, čaj, sirupy..prostě nic! Když jsem se na to ptala doktora, protože mi to přišlo divný, tak říkal, že když jí polévky, atd.,že pít nepotřebuje. Nevypadá, že by jí to chybělo, ale stejně se mi to nějak nezdá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můj syn dá tak tři deci, ale sní hodně ovoce a polévek, k snídani kefír nebo jogurtové mléko lžičkou (pít to nechce, ale po lžičkách si dá). Neteř vypila v té době po odstavení sotva deci a byla zdravá, moč i krev v pořádku, rozhodně ne malátná a čůrala dost, tak to ani doktorka neřešila, s tím, že se rozpije později.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
UM se tam sami pocita
A prijde mi, ze to nevypije skoro zadny dite ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A není to jedno? To to do ní budeš cpát stříkačkou? V roce už jsem asi kojila jen ráno a večer, jedl normálně příkrmy, vody vypil asi tak 100 ml odhadem… A žije, nic mu není… Pokud má žízeň napije se, pokud ne, tak ne. Je nutný pořád všechno přepočítávat, tabulkovat a měřit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LayLi take by mne zajimali odpovedi, mam to same jako ty. Male je rok a kojim i 5-6 denne plus v noci. Pres den vypije tak 120ml vody/caje. Nevim kolik vytahne z prsa. Chtela bych take pomaly prestat kojit. Jenze vubec nechce UM. Odmita ho uz od 2 mesice a ja sexanazim alespon trochu ji ho nabizet. Proste ho nechce. Zkusila jsem vymenir flasky, hrnicky dudliky, mlika nic nepomohlo. Takze se bojim, kdybych prestala kohit, jak ji dodam tekutiny. Urcite by nevypila 900ml. Stale tedy cekam, jak se to samo vyvrbi a asi budu muset kojit dal.
- Citovat
- Upravit
@LayLi jestli ji pred a po kojenim nevazis, tak stejne nevis, kolik Ti pri kojeni vypije a kolik bys do ni mela jeste dostat z jinych zdroju.
Mozna ji to kojeni staci.
Resim uplne to same, mi mudr. rekla, at se ridim podle pocuranych plen, mel by pry pocurat 6 plen denne. Resila jsem to s ni na rocni prohlidce.
Nam trochu pomohlo obycejne brcko, to mu asi prijde zajimavejsi a vypije o neco vic.
Taky delame „na zdravi“, to ho celkem bavi a po kazdem prituknuti se napiju ja a rikam mu, ze on musi taky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AnastazieB ja neresim nejaky tabulky atd…pouze jsem se optala na nazory…nikdy jsem se neridila tabulkama ale kdybych mela dite na umele tak to asi tak neresim…ale jelikoz malou kojim a opravdu netusim kolik toho vypije tak se ptam kolik by mela…pzt kojit ji pres den minimalne 7× a v noci tez…tak se ptam na tekutiny abych vedela… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PID presne proto jsem se ptala na pomer tekutin pzt opravdu nevazim pred a po kazdym kojeni..tak ji chci proste pres den sebrat prso pzt me uz prijde trosku zavislacek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja obcas teda i zredim presnidavku trochou vody, abych do neho dostala vic tekutin. Varim casto polevky, to je dalsi tekutina, to ma nastesti rad. Je to s tim pitim proste boj, ach jo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit