Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Dobré ráno. Vybíráme jméno pro holčičku a moc se mi líbí jméno Adéla. Jsem pro něj téměř rozhodnutá, jediné, co mě odrazuje je, že by to mělo být snad třetí nejčastěji dávané jméno. Já žádnou malou Adélku neznám, dcery přátel a rodiny mají jiná jména, a na hřišti jsou u nás samí kluci.
Takže otázka zní, kolik znáte Adélek, řekněme do pěti let věku.
Děkuji za odpovědi.
ja zadnou a je to krasne jméno
Mam okolo sebe dost Adelek, 3 dospělé, 1 školačku, 2 školkové.
Ja žádnou, sama jsem Adéla a tak před deseti lety se mi často stávalo, že jsem se otáčela každou chvíli na zavolání,, Adélko". Teď bych řekla, že ty holky už jsou větší a mezi těmi maličkými vedou jiná jména. Jinak já jsem se svým jménem spokojená ![]()
To je vtipný, jak má každý jiný vkus…Adela je pro mne snad to nejhnusnější jmeno.,úplně mi, bezdůvodně, vyvolává husí kůži. Mam to u Adély a Šárky..
Jinak jednu dospělou a jednu desetiletou. ![]()
Do pěti let žádnou. Když zapátrám po okolí, tak jen dvě druhostupňové a dvě dospělé. Neslýchám u malých dětí toto jméno, teď je tady nejčastější cokoliv od E.
Znám 4,ale velký rozptyl, jedna ze školky, jedna z kroužku, jedná z rodiny, kolegyne dcera.. Řekla bych, že obecně jsou jména na A oblíbená, takže nejen Adélka, ale i Anetka, Anička, Amálka se dost používají.. Každopádně je to krásné jméno ![]()
Jednu čtyřletou mame doma, a pak znam male Adelky asi dalsi tri.. My s tím nemame problem, ze je to caste jmeno.. V moji genaraci jsme byly taky čtyři Pavly ve tride a zadne trauma z toho nemam..
@JanaK8 píše:
To je vtipný, jak má každý jiný vkus…Adela je pro mne snad to nejhnusnější jmeno.,úplně mi, bezdůvodně, vyvolává husí kůži. Mam to u Adély a Šárky..
Jinak jednu dospělou a jednu desetiletou.
Taky nemám ráda jméno Adéla. Šárka ní nevadí, ale zase je to ta nemoc švestek.
@Anonymní píše:
Dobré ráno. Vybíráme jméno pro holčičku a moc se mi líbí jméno Adéla. Jsem pro něj téměř rozhodnutá, jediné, co mě odrazuje je, že by to mělo být snad třetí nejčastěji dávané jméno. Já žádnou malou Adélku neznám, dcery přátel a rodiny mají jiná jména, a na hřišti jsou u nás samí kluci.
Takže otázka zní, kolik znáte Adélek, řekněme do pěti let věku.
Děkuji za odpovědi.
Krásné jmeno
znám 1