Kolik máte rezervu u hypotéky

Anonymní
19.11.12 17:51

Kolik máte rezervu u hypotéky

Ahoj,
jen tak ze zvědavosti - kolik máte rezervu, máte-li hypotéku. A jste na to některá sama?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
771
19.11.12 17:57

Ahoj
My máme roční příjem partnera, já jsem momentálně na mateřské a tak musíme mít větší rezervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.12 17:58

Sama na to nejsem, ale v současné době máme k hypotéce 700tis v dluhopisech + 200tis. stavebko + 150tis životko. Až dojde fixace, tak to chceme splatit.

• Citovat
  • Upravit
7576
19.11.12 18:01

Ekonomické pravidlo říká, že rezerva by měla činit minimálně tolik, aby z toho člověk (nebo rodina) dokázal plnohodnotně žít, tedy se všemi výdaji, na které je zvyklý, půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82janka
19.11.12 18:06

@Háta_x hezké pravidlo, ale celkem nemožné… aspon v mém případě. Má rezerva je minimální, ale snažím se to napravit, ale bohužel to nejde tak rychle :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.11.12 18:09

Tak nám se taký nedaří vytvořit rezervu pokud nějaká je tak se vráží do IVF pokusů než mi vyhasnou vaječníky. Ted se budeme snažit našetřit na poslední pokus.

• Citovat
  • Upravit
5130
19.11.12 18:10

My máme na to, abychom cca 3/4 roku platili hypo z rezervy, ale to je zoufale málo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
19.11.12 18:11

Snazime se mit vzdy rezervu minimalne na 6 mesicu vyziti bez omezovani. Nehlede na hypoteku.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.11.12 18:11

Měli jsme rezervu podle toho „pravidla“, prostě na půl roku. Ale rozhodli jsme se, že splatíme hypotéku předčasně, tudíž jsme na nule v rezervách, ale zase každý měsíc o pár tisíc máme navíc, a z toho začneme po vánocích odkládát do rezerv na které našáháme. (Plus teda máme rezervy na stavebních spořeních).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.11.12 18:19

Popravdě máme tak na měsíc žití :( je to sakra málo, ale bohužel z 8 tisíc po zaplacení všeho se toho moc našetřit nedá… a to nejsme nároční, nekupujeme hlouposti, nechodíme ve značkovém atd. atd. je sice hezké mít na půl roku našetřeno, ale jíst musíme

• Citovat
  • Upravit
Uju
6750
19.11.12 18:25

Máme na to abychom platily 20 měsíců splátku hypotéky(teda úvěru ze stavebka), živobytí a jiné splátky do toho nepočítám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.12 18:26

Tak bohužel, naše rezerva je teď opravdu téměř nulová, protože jsme z ní ubírali na běžné nákupy (můj má teď nižší plat než při výpočtech ohledně hypotéky kvůli horší situaci ve firmě). ale teď se to zlepšuje, tak snad začneme zase rezervu tvořit

• Citovat
  • Upravit
5545
19.11.12 18:33

Meli jsme rezervu pul roku ale bohuzel jsme ji museli pouzit a ted uz mame jen 2 mesice. Bohuzel v nejblizsi dobe nehrozi to zase dorovnat :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.12 18:39

Bohužel naše rezerva není žádný, a kdyby se něco stalo nemáme nic… chci se snažit to trochu změnit a z mateřské dávat něco na stranu, ale s jedním dítětem a druhém na cestě… v této době… strašně mě to mrzí a docela mě to trápí..

• Citovat
  • Upravit
17014
19.11.12 18:44

My máme určitě tak na 9 měsíců rezervy, nepočítám různá spoření… Ale my na tuto rezervu prostě nesaháme, za žádných okolností…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel