Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
2 páry zimní, 1 kotníčkové jaro/podzim, botasky do školy, botasky na hřiště, balerínky, sandále, pantofle, do školy pantofle + boty na tělocvik, boty na volejbal do tělocvičny, holinky
2 holky 10 let a 4 roky, mladší tedy nemá boty na volejbal a do školky má bačkory.
Hodně bych neřekla, spíš je to jen základ. Můj syn je stejně starý a počet bot bude stejný. Jen tedy nemá dvoje zimní, ale jen jedny. Místo toho má jedny celoročky, které nosí i v mírně zimě +tedy jedny sněhule.
Dcera taky třetí třída:
1× vysoké zimní s membranou
1× podzimní kotníčkové, lehce vyteplené membrána
1× kožené celoroční
1× trekové keen
1× plátěné tenisky
1× sandale keen
1× sandale k sukni
do školy pantofle a tenisky na tělocvik. Doma boso. Joo ještě croksy k babičce.
Cena toto za poslední rok dokupy je 10tis. Vše vyjmenované, včetně těch školních.
zapomněla jsem na demar sněhule..,.. z těch se vytáhne vložka a budou gumáky
..takžeplus 500
nee další úprava ještě tenisky lewro za 750
… sakra… to je přes 11tis ročně… ufff…
Příspěvek upraven 24.04.25 v 21:03
@Anonymní píše: Více
a můžeš mi říct co je na tom tak citlivého že je to anonym?
Pro pětiletou dceru mám na rok asi hodně bot
Má pantofle 2×, bačkory do školky, speciální obuv na jeden sport, běžecké boty na druhý sport a na kolo, boty na zahradu, Barefoot celoročky 1400kč, gumáky 350kč, baleríny na občasné použití 150kč, slipstop, ty měla jako bačkory ve školce, ted jsme kupovali nové, ale ještě je vezme třeba do sokola…na zimu měla Barefoot za 1700kc a sněhule Mammut Demar…k moři ještě boty do vody…19m má poděděné pantofle a 2× Barefoot boty, občas vezme ještě třetí kotníčkové Barefoot ze zimy, ještě ji jsou…ještě jsem zapomněla na sandále, ty budeme teprve kupovat pro obě
Zimní měly dvě děti jeden pár (nejstarší jen do školy a nejmladší jen snehule) a prostřední dva páry (do školy i snehule), pak kazdej jedny celorocky, jedny sandale a jedny crocsy nebo nazouvaky na zahradu. Pak do školy přezůvky a tenisky na TV. Nejmladší jen papuce do školky. Z gumaku už vyrostli, možná někde budou jedny pro nejmladší.
jak píší ostatní, co je na tom tam intimního, že to píšeš anonymně? ![]()
botů tvůj syn má naprostý základ, žádné velké množství,
dcera má to samé, ještě k teniskám na chození do školy tenisky na hřiště, protože je každou chvíli zničí - hrajeme tam fotbal,
plus bačkory do ZUŠky, plus piškoty do gymnastiky, bačkory na doma má troje
ale to je „nechtěně“, jedny koupené, jedny si špatně objednala babička místo 39 objednala 36, a jedny jí dala kamarádka, když u ní přespávala,
teď zrovna má tenisky na ven rozbité, tak urychleně sháním nové
@Midaku píše: Více
a na kroužky děti nechodí? tam také potřebují buď tenisky nebo bačkory
Synovi je 14 let. Má jedny zimní, jedny trekové, jedny tenisky a na léto koupíme sandále. Ve škole by měl mít přezůvky (musím to ověřit
). A pak má dvoje sálové tenisky. Jedny na tělocvik ve škole a jedny na box. Ještě budu muset dokoupit Crocs k vodě.
Syn ma 4 roky a za rok prostrida (po jednom kusu) zimni, celorocni kozene, tenisky, sandale a ve skolce ma backory a holinky.
No, podobně. Krát 3, přehazuju boty vidlema. Jako ale kde bys to chtěla zkrouhnout? Kolikrát si ty boty zamáčí, navíc každé mají jiný účel. Nové zásadně nekupuji, jedeme barefoot, vše beru na Vinted za pár korun. Úplně nechápu, co to je za otázku. Přesně takhle se vždycky na jaře diví chlap, na co zas potřebují další boty. Tyjo tak asi nebudou v létě chodit v o číslo menších zimních. Nebo jak byste si to představovali? ![]()
@stinga chodí, ale zvláštní boty nepotřebují. Krouzly mají v DDM, které je propojené se školou, takže tam chodí v botách, co mají ve škole. Na rukodělné kroužek v prezuvkach, na sportovní kroužek v botách na TV.
Ale máme jinak plnou skříň podedenych bot, které jsou jako náhradní, pro případné nouze. Na běžné nošení to nejde, ale když je krize, tak jednou v nich jít můžou.
hele zakladatelko když ti to příjde hodně… tak co bys zrušila svému dítěti z tohoto??? jedny zimní? má tam kotníkové tenisky nízké tenisky… tak si hodíš korunou? a pak tam má holínky a sandále? To dcera má na jaro až podzim více a nic bych nerušila…ty boty je třeba střídat… ona má tenisky plátěné, lewro, keen, sandale keen, kožené celoročky… nic mi nepříjde navíc…různé teploty, sucho, déšt…
Zajímalo by mě, kolik párů bot mají vaše děti a kolik za ně zhruba ročně utratíte. Můj syn má:
Do školy má jedny bačkory a na TV jedny sálové boty a jedny cvičky. Přijde mi to docela hodně… Potřebuje dítě opravdu tolik druhů bot? Je mu 9 let a chodí do 3. třídy.