Kolik příkrmu a přesnídávky?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Linda85 píše:
Maminky, mám skoro 5. měsíčního prcka. Od 4. měsíce hezky papá zeleninku. K tomu má ještě 120 ml a tak 60 g zeleninky. Chci už vynechat mlíčko a plně dávat zeleninku. Dneska jsme taky zkusili poprvé přesnídávku. Chci se zeptat, kolik vaše děti spapají zeleninky a přesnídávky v 5. měsících. Musím upřesnit, že malý má 8 kilo
(úprava:120 ml UM a pak 60 g zeleninky)
- Citovat
- Upravit
Ahoj, mému synovi dávám zeleninku od 5,5 měsíce, kdy mi od 3. dne jí 60g, ovšem teď je mu 7 měsíců a z těch 60g jsme se moc neposunuli - někdy 60, někdy 80… Jednou dal i 100… jsem z něj zoufalá. MUDr mi říkala, že dokud nesní 150, tak že ho mám dokojovat. Asi se zblázním, už jsem ho chtěla začít pomalu odstavovat, ale vzhledem k tomu, že ovoce nejí vůbec a zeleniny jak vrabeček, tak se mi to asi jen tak nepovede.. Kaši dostává večer a to sní většinou 100 a pak si ještě trochu nakojí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mohla dávat příkrmy až po půl roce. Ale přesnídávky jsem nedávala, všechno jsem si mixovala doma z čerstvého, necpala bych do mimča ty podivné přísady, které do toho přidávají, aby to šmakovalo.
Jinak co do množství, se toho u nás moc nesnědlo a byl u toho kravál. ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak zeleninku taky vařím. Ta kupovaná je blééé
! Přesnídávky mám nějaké koupené, ale taky chci vařit. No malej je na zelenině skoro měsíc, ale chci zkusit bez mlíka. Papá hezky, tak to zkusím zítra. 150 g je myslím ta malá sklenička, že? No, zlusím odvážit a uvidím ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj tak malá v poledne jí normálně větší skleničku 190g já vařím ob dva dny dávám to do skleničky od příkrmu občas už v polovině řve tak udělám mlíko na kojení. net jsem četla že plná dávka je 150-200 g větší jedlíci až 250g. Malá má 6 měsíců a asi 8kg ta sklenička jí stačí potom trochu čaje a vydrží asi 3 až 4 hodiny teď zkouším ovoce to dá tak 100g ani to ne moc jí to nejede.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nene, ta malá sklenička je 125g a ani tu mi nesní celou… Chjo, se máte, že vám tak hezky baští…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malej taky ze začátku snědl tak dvě lžičky než si zvykl a teť má osum měsíců a papká jedna radost. Musí si jen zvyknout. Některá dítka dřív jiná pozděj. Mléko se ale vynechávat nemá. Můj syn by podle doktorky měl vypít 150ml mlíka denně k normální stravě. Takže mléko snídáme a než jde spát dostane taky trochu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dajka16 No jo, jenze on si zvyka uz skoro 2 měsíce. Jeho hlavní složkou je pořád kojení. Bud mám doma nejedlika a nebo mu to málo stačí. Přijde mi, že s jídlem máme problém jen my, ostatní, i když si stěžují, tak jsou na tom pořád lépe ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LuckaaK taky mám doma nejedlíka (9.m, 8200g) Příkrmy od 5 měsíce + stále kojení… ovoce (v tom má míchlý i trochu jogurtu) sní kolem 120ml, masozelenina/těstoviny/kuskus/jáhly… max.100ml, kaše 150ml…dřív baštil 150-170ml…ale už 2 měsíce moc nechce papat…zoubky
má jich 8 a už mě z nich asi jebne ![]()
Taky kojím převážně v noci, přes den moc nechce…max. jednou přes den. Kaši mu dělám z MM, odstříkávám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja mam doma skoro 6mesíčni holku, a príkrmy dávame takhle ráno mlíko nebo jogurt, kolem 11hod davam zeleninu doma varím, kupovane nam nechutna,
pak dostane mlíko kolem 17hod prenídavku ovocnou nebo mliko podle toho zda sme doma a večer kaši,
Jern nechápu zda zakladatelka myslela uplne vynechat mlíko UM nebo kojení
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hana89 píše:
Ja mam doma skoro 6mesíčni holku, a príkrmy dávame takhle ráno mlíko nebo jogurt, kolem 11hod davam zeleninu doma varím, kupovane nam nechutna,pak dostane mlíko kolem 17hod prenídavku ovocnou nebo mliko podle toho zda sme doma a večer kaši,
Jern nechápu zda zakladatelka myslela uplne vynechat mlíko UM nebo kojení
Né, já myslela vynechat když dávám zeleninku a přesnídávku. Jinak jsme na UM.
- Citovat
- Upravit
@Linda85 píše:
Né, já myslela vynechat když dávám zeleninku a přesnídávku. Jinak jsme na UM.
Aha no ja to chtela taky a bylo mne na emimi rečeno že dítku musím davat UM, a ja davam nekdy jen 2× za den a že i to neni dobre tak ja nevím, ale když davam zeleninu, ovocí tak rozhodne vynechávam ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak holky diskuse presne pro mne ja mam doma kluka kolem 7,5kg a 4 Ledna mu bude 5 mesicu. Krmim ho zatim 5 x denne a to kolem 5.00 rano 150ml Um pak v 9.00 120ml UM pak v 13.00 prikrm uz cca 17.den obcas zbasti 60g obcas vic dnes treba zelenina s kralikem zbastil 125g bez problemu delam to tak ze pokud sni min jak 100g dodam UM pokud sto a vic necham ho vyhladoveta pak opat UM v 17.00 150ml a posledni davka je v 21.00 a to je cca 150–165ml UM. Myslite ze je to ok? A Hanna 89 ty teda krmis jenom 4× denne? Pokud jsem to spravne pochopila a ano od jakeho veku ditete? A taky se zeptam myslite ze delam blbost ze i kdyz mi sni jenom 100g prikrmu nedavam uz hned po tom UM prej by se to mnelo zacit takhle delat az kdyz mimi sni 150g a vice tak nevim. Dost se ted zacal vrtet a hybat tak treba az pujdem na dalsi kontrolu nebude mit poradny vahovy prirustek dik za rady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maminky, mám skoro 5. měsíčního prcka. Od 4. měsíce hezky papá zeleninku. K tomu má ještě 120 ml a tak 60 g zeleninky. Chci už vynechat mlíčko a plně dávat zeleninku. Dneska jsme taky zkusili poprvé přesnídávku. Chci se zeptat, kolik vaše děti spapají zeleninky a přesnídávky v 5. měsících. Musím upřesnit, že malý má 8 kilo