Kde kupujete ovoce, zeleninu a jaké příkrmy vaříte v zimě?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Kde kupujete ovoce, zeleninu a jake příkrmy vařite v zime?
Ahoj maminky,
chci se zeptat ty, ktere si dělate domaci příkrmy kde nakupujete ovoce a zeleninu a co z toho vařite?
Dneska jsem byla v kauflandu a z ovoce tam měli jenom jablka a citrusove plody..
to mam davat pořad jenom jablka? ze zeliny mrkev, brambora… opravdu jsem se zděsila.. zeleninu ještě nějakou mraženou, ale ovoce?? jake davate?
Diky je nam 8 měsicu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@agulla nějakou zeleninu mám ze zahrady a jinak se snažím kupovat mraženou, pokud neseženu, tak nakupuju většinou přímo v obchodech s ovocem-zeleninou. Jablka mám svoje domácí, v létě jsem ještě dělala broskové přesnídávky, jinak kupuju většinou banány. Nic jiného většinou nedávám, čekám na sezónu, nemyslím si, že by malá nějak trpěla, hold ostatní ovoce ochutná později ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych to tak neřešila - jíst se má sezónní
Ta moje dřív jedla jenom jablka a hrušky, teď v roce vzala na milost banán, nemyslím, že tím nějak trpí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky máme 8m a ted přes zimu dávám z ovoce nastrouhané jablko nebo banán, jinak občas obměním za kupovanou přesnídávku (s jiným ovocem) nebo kombinuju s jogurtem, rozmačkanou sušenkou, zkrátka aby to neměl každý den stejný. A ze zeleniny dávám mrkev, bramboru, petržel, špenát (nadýmavou zeleninu zatím radši nedávám) a k tomu různé maso, občas přílohu těstoviny, rýži, krupici a jednou týdně žloutek. A jak píše @Verca1989, ostatní sezoní ovoce holt pozná dýl ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak mi máme zachvíli 7 měsíců a v Kauflandu kupuju jablka, banány, hrušky, avokádo, různé přesnídávky a jogurtíky od Nestlé pro malé děti, teď máme malinu 4ks za 67,– k obědu vaříme brambory, mrkev, brokolici, květák, rýži, kuskus, kukuřičnou krupici, těstoviny, pörek, hrášek, kukuřici, kuřecí a krůtí masíčko. Všechno si nakrájím / zeleninu na kousíčky maso taky a zamrazím. Pak z toho vařím. Kaufland máme 30km daleko, tak nakoupím do zásoby. Jinak co se týče příkrmů ze špenátu, tak ty kupuju. Špenát má dost dusičnanů proto tu kupovanou skleničku
Jinak recepty píši postupně podle toho co stíhám na top recepty http://www. toprecepty. cz/recept/30718-zelenina-s-krutim-masem-a-spagetami-/-od-6-mesice-// http://www. toprecepty. cz/recept/30719-kureci-maso-v-mrkvi-a-ryzi-/-od-6-mesice-// http://www. toprecepty. cz/recept/30717-zeleninove-pyre-s-masem-a-krupickou-/od-zacatku-6-mesice// ve vyhledávání TOP RECEPTŮ podle autora ALCAK BALOVA
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ovocne presnidavky domaci nevarim, davam Sunarek 100%ovoce.
Co se zeleniny tyce, tak mam neco zamrazene domaci, neco mrazene kupovane a neco kupuju u zelinare. Ale je jasne, ze pres zimu jsou prikrmy zavisle na nabidce a vetsinou na jedno brdo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Už tu padlo dost rad, tak já přidám - kupuj červenou řepu. Ta je levná, okolo 15 Kč/kg a moc dobrá např. s brambory. Ty jo, teď si nepamatuju, odkdy se má zavádět, jestli pro 8 měs. už ano nebo ne, to kdyžtak najdeš na netu v tabulkách. A bacha na to, mimčo bude mít červenou stolici, což ničemu nevadí, tak abys nezačala zbytečně plašit. ![]()
Jo a dětem ta „jednostrannost“ vůbec neva, ba naopak. Klidně bych během jednoho měsíce střídala třeba 3-4 druhy zeleniny (mrkev, řepa,
Příspěvek upraven 27.12.12 v 20:09
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
8 měsíců - červená čočka, kuskus, jáhly, pohanka, bulgur - zdravá výživa.
Jinak to, co jsem koupila kdekoli - čerstvou zeleninu, ( cuketa, mrkev, červená řepa, brambory, květák, brokolice, rajčata, ovoce- hrušky, banány, jakblka…) nebo jsem vařila z mražených směsí, nejlépe Nowaco.
V Kauflandu mají VŠECHNO tohle dostupné, já nevím, kde je problém? ![]()
Příspěvek upraven 27.12.12 v 19:47
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zatím čerpám z podzimních zásob - snažila jsem se něco zamrazit - něco nakoupeno na trhu, něco ze zahrádky (mrkev, petržel, celer, porek, brokolici, květák, broskve, rajčata, hrušky, borůvky a maliny) kupuju mražený hrášek, kukuřici, špenát. Brambory, jablka a trochu červené řepy je ještě u tchýně ve sklepě, tak si vždy jen pár dovezu. Ale až za chvíli dojde, tak budu asi kupovat mraženou. V Globusu mají Alnaturu (bio mražená zelenina), tak tu ev. v obchodech spíš naší než dováženou, ale uvidíme co se mi podaří sehnat. Jinak mražené ovoce po vařím (dělám si ob den přesnídávku s jablkem a něco k tomu), někdy dám jen jablko, banán nebo i ochutnat stroužek/dva mandarinky, nebo trošičku pomeranče. Reakce na to neměl a moc mu chutná. Taky když jím já zeleninu (okurku, papriku), tak jsem mu dala už po troškách ochutnat. Dost obměňuju přílohy - brambor, rýže, pohanka, jáhly, těstoviny z tvrdé pšenice, vločky, kuskus, červená čočka a i masa střídám - hlavně králík, krutí a hovězí, sem tam kuře, losos a už zkusil i kousek zvěřiny z mladého kusu
Když nedělám přesnídávku, tak dostává koupenou - Sunárek, Babylov.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 píše:
8 měsíců - červená čočka, kuskus, jáhly, pohanka, bulgur - zdravá výživa.
Jinak to, co jsem koupila kdekoli - čerstvou zeleninu, ( cuketa, mrkev, červená řepa, brambory, květák, brokolice, rajčata, ovoce- hrušky, banány, jakblka…) nebo jsem vařila z mražených směsí, nejlépe Nowaco.
V Kauflandu mají VŠECHNO tohle dostupné, já nevím, kde je problém?Příspěvek upraven 27.12.12 v 19:47
Tak to mate dobrý kaufland
u nas dneska nebyl ani banan, jo rajčata byla (ale ty pry 8 měsični ještě nemůže) a cuketa, květak, hrušky nebyly.. jo byla tam několik nažloutlych zapařenych brokolic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dají se koupit i sušené švestky, meruňky to jsem vařila tak, že třeba 3 jablka a k tomu hrst sušeného ovoce uvařit spolu a rozmixovat.
Já jako základ ovocných přesnídávek měla snad pokaždé jablko a k tomu nějaké další ovoce na střídačku, čerstvé banán, hruška, pak měla i nějaké mražené maliny, lesní plody, borůvky, ale to jsem napřed zkusila trošku jestli se neosype a to samé byly mandarinky, pomeranče, měla je nějakou dobu i vařené v přesnídávce nebo v ovesné kaši, než jsem zjistila, že je sní i čerstvé ![]()
Někde se dají sehnat borůvky i čerstvé v zimě.
A taky někdo známý dal domácí kompotované broskve a meruňky, višně, tak s toho jsem jí udělala přesnídávku nastavenou jablkem.
V 8 měs. už jedla nějakou dobu ovocné jogurty, tak měla i v jogurtu nějaké ovoce.
Loni jak došla zelenina Česká co byla v zásobě v mrazáku, tak jsem dávala mraženou, někdy i ta co je na krámu v zimě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@agulla prosimtě a kde jsi byla na tom, že 8 mi měsíční dítě nemůže banán? PRÝ?
![]()
Děvče moje sedni k netu, začni studovat, tady je toho víc, než dost, i zde na miminu, stačí zadat do zadavače třeba jídelníček 8 mi měsíčního, 9 ti měsíčníh o, 10 ti měsíčního… A zblázníš se z přemíry informací.
A nejen tady.
Celkově e na internetu rad a receptů na 100 dětských životů ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 myslím, že spíš myslela rajče..Ale i to jsem už od 7M zkoušela trošku dát do přírkmu a byl bez reakce. I celer dvám - prostě zkouším po troškách. Ono když se @agulla podíváš na skleničky, tak rajče v nich je kolikrát už od 6M a možná i dříve..Teda oni dají do skleniček kolikrát kde co, ale zrovna rajčete bych se v malém množství nebála dávat. Třeba zajímavý článek je tady http://www.alergieimunita.cz/…aku-kojence/ už se tu v některých diskuzích i zmiňoval. Spíš tak pro zamyšlení, ono za pár let to bude zase jinak, ale prostě bych se nebála dávat v malém množství nové a nové potraviny - pokud má mít reakci na rajče/celer..tak reakce bude i za měsíc/dva.
Příspěvek upraven 27.12.12 v 20:07
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 zakladatelka psala, že rajčata by 8mi měsíční dítko nemělo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 píše:
@agulla prosimtě a kde jsi byla na tom, že 8 mi měsíční dítě nemůže banán? PRÝ?![]()
Berry taky jsem to četla dokonce myslím tady na emiminu, že není vhodný banán, protože je sladký a není to ovoce z ČR
taky mě to celkem překvapilo, co už by dítě mohlo, když né banán
a rajče jsem dávala normálně od půl roku uvařit do jídla a čerstvé někdy v 8 měs. i okurek nebo papriku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit