Kde kupujete ovoce, zeleninu a jaké příkrmy vaříte v zimě?

604
27.12.12 19:11

Kde kupujete ovoce, zeleninu a jake příkrmy vařite v zime?

Ahoj maminky,

chci se zeptat ty, ktere si dělate domaci příkrmy kde nakupujete ovoce a zeleninu a co z toho vařite?

Dneska jsem byla v kauflandu a z ovoce tam měli jenom jablka a citrusove plody.. :( to mam davat pořad jenom jablka? ze zeliny mrkev, brambora… opravdu jsem se zděsila.. zeleninu ještě nějakou mraženou, ale ovoce?? jake davate?

Diky je nam 8 měsicu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9090
27.12.12 19:15

@agulla nějakou zeleninu mám ze zahrady a jinak se snažím kupovat mraženou, pokud neseženu, tak nakupuju většinou přímo v obchodech s ovocem-zeleninou. Jablka mám svoje domácí, v létě jsem ještě dělala broskové přesnídávky, jinak kupuju většinou banány. Nic jiného většinou nedávám, čekám na sezónu, nemyslím si, že by malá nějak trpěla, hold ostatní ovoce ochutná později :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
27.12.12 19:24

Já bych to tak neřešila - jíst se má sezónní ;) Ta moje dřív jedla jenom jablka a hrušky, teď v roce vzala na milost banán, nemyslím, že tím nějak trpí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
27.12.12 19:33

Taky máme 8m a ted přes zimu dávám z ovoce nastrouhané jablko nebo banán, jinak občas obměním za kupovanou přesnídávku (s jiným ovocem) nebo kombinuju s jogurtem, rozmačkanou sušenkou, zkrátka aby to neměl každý den stejný. A ze zeleniny dávám mrkev, bramboru, petržel, špenát (nadýmavou zeleninu zatím radši nedávám) a k tomu různé maso, občas přílohu těstoviny, rýži, krupici a jednou týdně žloutek. A jak píše @Verca1989, ostatní sezoní ovoce holt pozná dýl ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
27.12.12 19:33

Tak mi máme zachvíli 7 měsíců a v Kauflandu kupuju jablka, banány, hrušky, avokádo, různé přesnídávky a jogurtíky od Nestlé pro malé děti, teď máme malinu 4ks za 67,– k obědu vaříme brambory, mrkev, brokolici, květák, rýži, kuskus, kukuřičnou krupici, těstoviny, pörek, hrášek, kukuřici, kuřecí a krůtí masíčko. Všechno si nakrájím / zeleninu na kousíčky maso taky a zamrazím. Pak z toho vařím. Kaufland máme 30km daleko, tak nakoupím do zásoby. Jinak co se týče příkrmů ze špenátu, tak ty kupuju. Špenát má dost dusičnanů proto tu kupovanou skleničku :mavam: Jinak recepty píši postupně podle toho co stíhám na top recepty http://www. toprecepty. cz/recept/30718-zelenina-s-krutim-masem-a-spagetami-/-od-6-mesice-// http://www. toprecepty. cz/recept/30719-kureci-maso-v-mrkvi-a-ryzi-/-od-6-mesice-// http://www. toprecepty. cz/recept/30717-zeleninove-pyre-s-masem-a-krupickou-/od-zacatku-6-mesice// ve vyhledávání TOP RECEPTŮ podle autora ALCAK BALOVA :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
27.12.12 19:38

Ovocne presnidavky domaci nevarim, davam Sunarek 100%ovoce.
Co se zeleniny tyce, tak mam neco zamrazene domaci, neco mrazene kupovane a neco kupuju u zelinare. Ale je jasne, ze pres zimu jsou prikrmy zavisle na nabidce a vetsinou na jedno brdo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
27.12.12 19:43

Už tu padlo dost rad, tak já přidám - kupuj červenou řepu. Ta je levná, okolo 15 Kč/kg a moc dobrá např. s brambory. Ty jo, teď si nepamatuju, odkdy se má zavádět, jestli pro 8 měs. už ano nebo ne, to kdyžtak najdeš na netu v tabulkách. A bacha na to, mimčo bude mít červenou stolici, což ničemu nevadí, tak abys nezačala zbytečně plašit. :mrgreen:

Jo a dětem ta „jednostrannost“ vůbec neva, ba naopak. Klidně bych během jednoho měsíce střídala třeba 3-4 druhy zeleniny (mrkev, řepa,

Příspěvek upraven 27.12.12 v 20:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
27.12.12 19:45

8 měsíců - červená čočka, kuskus, jáhly, pohanka, bulgur - zdravá výživa.
Jinak to, co jsem koupila kdekoli - čerstvou zeleninu, ( cuketa, mrkev, červená řepa, brambory, květák, brokolice, rajčata, ovoce- hrušky, banány, jakblka…) nebo jsem vařila z mražených směsí, nejlépe Nowaco.
V Kauflandu mají VŠECHNO tohle dostupné, já nevím, kde je problém? :think:

Příspěvek upraven 27.12.12 v 19:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
27.12.12 19:46

Zatím čerpám z podzimních zásob - snažila jsem se něco zamrazit - něco nakoupeno na trhu, něco ze zahrádky (mrkev, petržel, celer, porek, brokolici, květák, broskve, rajčata, hrušky, borůvky a maliny) kupuju mražený hrášek, kukuřici, špenát. Brambory, jablka a trochu červené řepy je ještě u tchýně ve sklepě, tak si vždy jen pár dovezu. Ale až za chvíli dojde, tak budu asi kupovat mraženou. V Globusu mají Alnaturu (bio mražená zelenina), tak tu ev. v obchodech spíš naší než dováženou, ale uvidíme co se mi podaří sehnat. Jinak mražené ovoce po vařím (dělám si ob den přesnídávku s jablkem a něco k tomu), někdy dám jen jablko, banán nebo i ochutnat stroužek/dva mandarinky, nebo trošičku pomeranče. Reakce na to neměl a moc mu chutná. Taky když jím já zeleninu (okurku, papriku), tak jsem mu dala už po troškách ochutnat. Dost obměňuju přílohy - brambor, rýže, pohanka, jáhly, těstoviny z tvrdé pšenice, vločky, kuskus, červená čočka a i masa střídám - hlavně králík, krutí a hovězí, sem tam kuře, losos a už zkusil i kousek zvěřiny z mladého kusu :oops: Když nedělám přesnídávku, tak dostává koupenou - Sunárek, Babylov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
604
27.12.12 19:56
@berry4 píše:
8 měsíců - červená čočka, kuskus, jáhly, pohanka, bulgur - zdravá výživa.
Jinak to, co jsem koupila kdekoli - čerstvou zeleninu, ( cuketa, mrkev, červená řepa, brambory, květák, brokolice, rajčata, ovoce- hrušky, banány, jakblka…) nebo jsem vařila z mražených směsí, nejlépe Nowaco.
V Kauflandu mají VŠECHNO tohle dostupné, já nevím, kde je problém? :think:Příspěvek upraven 27.12.12 v 19:47

Tak to mate dobrý kaufland :-)) u nas dneska nebyl ani banan, jo rajčata byla (ale ty pry 8 měsični ještě nemůže) a cuketa, květak, hrušky nebyly.. jo byla tam několik nažloutlych zapařenych brokolic :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.12.12 19:57

Dají se koupit i sušené švestky, meruňky to jsem vařila tak, že třeba 3 jablka a k tomu hrst sušeného ovoce uvařit spolu a rozmixovat.
Já jako základ ovocných přesnídávek měla snad pokaždé jablko a k tomu nějaké další ovoce na střídačku, čerstvé banán, hruška, pak měla i nějaké mražené maliny, lesní plody, borůvky, ale to jsem napřed zkusila trošku jestli se neosype a to samé byly mandarinky, pomeranče, měla je nějakou dobu i vařené v přesnídávce nebo v ovesné kaši, než jsem zjistila, že je sní i čerstvé :lol:
Někde se dají sehnat borůvky i čerstvé v zimě.
A taky někdo známý dal domácí kompotované broskve a meruňky, višně, tak s toho jsem jí udělala přesnídávku nastavenou jablkem.
V 8 měs. už jedla nějakou dobu ovocné jogurty, tak měla i v jogurtu nějaké ovoce.
Loni jak došla zelenina Česká co byla v zásobě v mrazáku, tak jsem dávala mraženou, někdy i ta co je na krámu v zimě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
27.12.12 20:00

@agulla prosimtě a kde jsi byla na tom, že 8 mi měsíční dítě nemůže banán? PRÝ? :-O :roll:
Děvče moje sedni k netu, začni studovat, tady je toho víc, než dost, i zde na miminu, stačí zadat do zadavače třeba jídelníček 8 mi měsíčního, 9 ti měsíčníh o, 10 ti měsíčního… A zblázníš se z přemíry informací.
A nejen tady.
Celkově e na internetu rad a receptů na 100 dětských životů ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
27.12.12 20:03

@berry4 myslím, že spíš myslela rajče..Ale i to jsem už od 7M zkoušela trošku dát do přírkmu a byl bez reakce. I celer dvám - prostě zkouším po troškách. Ono když se @agulla podíváš na skleničky, tak rajče v nich je kolikrát už od 6M a možná i dříve..Teda oni dají do skleniček kolikrát kde co, ale zrovna rajčete bych se v malém množství nebála dávat. Třeba zajímavý článek je tady http://www.alergieimunita.cz/…aku-kojence/ už se tu v některých diskuzích i zmiňoval. Spíš tak pro zamyšlení, ono za pár let to bude zase jinak, ale prostě bych se nebála dávat v malém množství nové a nové potraviny - pokud má mít reakci na rajče/celer..tak reakce bude i za měsíc/dva.

Příspěvek upraven 27.12.12 v 20:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
27.12.12 20:03

@berry4 zakladatelka psala, že rajčata by 8mi měsíční dítko nemělo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.12.12 20:07
@berry4 píše:
@agulla prosimtě a kde jsi byla na tom, že 8 mi měsíční dítě nemůže banán? PRÝ? :-O :roll:

Berry taky jsem to četla dokonce myslím tady na emiminu, že není vhodný banán, protože je sladký a není to ovoce z ČR :pankac: taky mě to celkem překvapilo, co už by dítě mohlo, když né banán :D a rajče jsem dávala normálně od půl roku uvařit do jídla a čerstvé někdy v 8 měs. i okurek nebo papriku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí