Kolik si říct plat na administrativního pracovníka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16189
9.12.19 10:22
@Anonymní píše:
15 Kč hrubého? Nebo čistého? Pokud čistého, zda se mi to moc… 8o

Mzda se vždy uvádí v hrubém. Za mě je na tuhle práci 15tis. hrubého adekvátní. Já bych upřímně víc než 30tis. hrubého na plný úvazek zaměstanci, který jen poskládá zaslané info do jiného typu dokumentu, nedala (a pokud to někdo dává, tak nechápu, proč jedná tak neekonomicky - za poloviční úvazek s možností pracovat doma, v podstatě jen se základní znalostí práce s PC a žádnými požadavky by podle mě našel v klidu schopné a levnější).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101642
9.12.19 10:32
@Anonymní píše:
Hele, kolik by sis řekla, kdyby se jednalo o stejnou práci na plný úvazek? Od toho bych se odpichla a chtěla pak za poloviční cca 70% té částky. Mám s tím zkušenost a nikdy neděláš na poloviční úvazek jen půlku práce, navíc náklady na dojíždění atd. jsou stejné, pokud tam máš být denně. Polovinu peněz bych chtěla jen v případě, že bych pracovala z domova a měla volnou pracovní dobu.

Jo, tak už konečně chapu, proc zamestnavatele nechteji davat polovicni uvazky :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: když by je meli 2 lidi na polovicni vyjit na jeden a pul nasobek toho jednoho na plny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1462
9.12.19 10:34

Rekni si vic, sef ti na to rekne ze to je moc a usmlouvate to na nizsi castku, vsichni spokojeni… kdyz si reknes malo, tak ti nikdy nikdo sam od sebe neprida a nerekne, to je ale malo, pojdme se domluvit na vyssim platu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.19 10:34

Teda, když vidím ty platy, o jaké byste si řekly, tak bych se asi na práci měla vykašlat… :lol: Jsem na RD a přes partnera, který má OSVČ jako vedlejší činnost, není plátcem DPH a vždy za mě předá fakturu, pracuji za 125 Kč/hod, takže dostanu plnou částku. Pro menší firmu spravuji e-shop (úprava textů, produktů, fotek…), spravuji soc. sítě a od doby, co syn chodí do školky (3 dny v týdnu), občas jedu do kanceláře a začínám faktury apod. Partner zase spravuje hardaware a software za stejnou cenu. :lol: Takže pokud bych pracovala 4 hodiny denně (po-pá), tak mám 10 tis (aktuálně cca 6, pracuji jen na šéfův pokyn, když něco potřebuje, ale zase 90 % práce z domu nebo jak chci, dokonce mi ani nedává termín, do kdy to potřebuje mít hotové :lol: ).

• Citovat
  • Upravit
101642
9.12.19 10:35
@Anonymní píše:
Těch 20tis je snesitelných, nejsou lidi. :P Zbytečně se nepodhodnocuj.

Ano, nejsou lidi, ale takovy, co neco umi. Na jednoduche administrativni prace je neni treba preplacet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
9.12.19 10:42
@Anonymní píše:
Teda, když vidím ty platy, o jaké byste si řekly, tak bych se asi na práci měla vykašlat… :lol: Jsem na RD a přes partnera, který má OSVČ jako vedlejší činnost, není plátcem DPH a vždy za mě předá fakturu, pracuji za 125 Kč/hod, takže dostanu plnou částku. Pro menší firmu spravuji e-shop (úprava textů, produktů, fotek…), spravuji soc. sítě a od doby, co syn chodí do školky (3 dny v týdnu), občas jedu do kanceláře a začínám faktury apod. Partner zase spravuje hardaware a software za stejnou cenu. :lol: Takže pokud bych pracovala 4 hodiny denně (po-pá), tak mám 10 tis (aktuálně cca 6, pracuji jen na šéfův pokyn, když něco potřebuje, ale zase 90 % práce z domu nebo jak chci, dokonce mi ani nedává termín, do kdy to potřebuje mít hotové :lol: ).

Noo mě to příjde extrém za administrativu chtít 18-20tis na 4hod. uvázek. Já bych si tipla cca 13-14tis. na 4 hodinový úvazek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.19 10:48
@Veru1987 píše:
Noo mě to příjde extrém za administrativu chtít 18-20tis na 4hod. uvázek. Já bych si tipla cca 13-14tis. na 4 hodinový úvazek.

Mně právě taky. :lol: Ale jsem z kraje, kde jsou platy jedny z nejnižších v ČR, tak možná proto. Partner byl poslední rok projektovým manažerem za 20 tisíc čistého (+ stravenky, aby se neřeklo :lol: ), naštěstí už práci změnil.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.12.19 10:51
@j.a.n.i1 píše:
Ano, nejsou lidi, ale takovy, co neco umi. Na jednoduche administrativni prace je neni treba preplacet.

Právě, že nejsou lidi na ty jednoduché administrativní práce. Je to opruz, a ten zaměstnavatel to ví, proto minule platil to, co platil.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.12.19 10:56

U nás ve firmě v Praze berou lidé na administrativních pozicích 18-20tis za plný úvazek a zůstávají tam, protože lepší podmínky nikde moc nenabízejí (na tyto neodborné práce). Víc nabízejí jen zahraniční firmy, kde už musíš ovládat daný jazyk jak na úrovni ekonomie tak i oboru, kterému se firma věnuje.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.12.19 10:57

Ještě pardon za OT, ale jak tak koukám na ty všeobecné dojmy o ceně práce, tak kdybych se řídila takovými radami, tak dělám za třetinu, co teď. To se pak nelze divit, že ta příjmová hladina je tady tak, jak je. :nevim: 15 tis u nás bere za půl úvazek uklízečka, a nijak nejásá. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
16189
9.12.19 11:05
@Anonymní píše:
Právě, že nejsou lidi na ty jednoduché administrativní práce. Je to opruz, a ten zaměstnavatel to ví, proto minule platil to, co platil.

Ty se nějak vyznáš.
Tipla bych si, že minule platil to, co platil, protože to bylo na ruku a jen za odvedenou práci. Tzn., že neměl žádné náklady jako zaměstnavatel (odvody pojistného, dovolená, neschopenka, školení BOZP, lékařská prohlídka, náklady na zpracování mzdy atd.).
Troufám si říct, že kdyby zaměstnavatel vyvěsil inzerát do školek v okolí, tak během jediného dne se mu na ten podle tebe „opruz“ za 15tis. na půl úvazku přihlásí několik zájemkyň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16189
9.12.19 11:10
@Anonymní píše:
Ještě pardon za OT, ale jak tak koukám na ty všeobecné dojmy o ceně práce, tak kdybych se řídila takovými radami, tak dělám za třetinu, co teď. To se pak nelze divit, že ta příjmová hladina je tady tak, jak je. :nevim: 15 tis u nás bere za půl úvazek uklízečka, a nijak nejásá. :nevim:

A jestli podle tebe uklízečka má nárok na průměrnou mzdu, administrativní pracovnice, která zkopíruje text a fotky a uloží dokument má nárok na nadprůměrnou mzdu… Tak která polovina pozic by tedy měla být hodnocena podprůměrně? Můžeš uvést pár příkladů, kdo by podle tebe měl brát podprůměrnou mzdu a v čem se ty pozice liší od uklízečky a jednoduché administrativy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.19 11:16

Tak že myslíte, že když si řeknu 15 tisíc hrubého na zkrácený úvazek, kdy smlouva bude klasická ne dohoda, že je to adekvátní?

Jinak co se týká výdajů. Jezdila bych na kole a nebo busem, jedna cesta je 12 Kč, předpokládám, že oběd si buď dám až doma nebo někde v restauraci: záležitost kolem stovky.

To záleží na tom, zda se budu moci někde převlékat z cyklo oblečení do něčeho reprezentačního…
Stravenky předpokládám nejsou. Nic neříkal a ne to nenapadlo

• Citovat
  • Upravit
53190
9.12.19 12:04
@Anonymní píše:
Tak že myslíte, že když si řeknu 15 tisíc hrubého na zkrácený úvazek, kdy smlouva bude klasická ne dohoda, že je to adekvátní?

Jinak co se týká výdajů. Jezdila bych na kole a nebo busem, jedna cesta je 12 Kč, předpokládám, že oběd si buď dám až doma nebo někde v restauraci: záležitost kolem stovky.

To záleží na tom, zda se budu moci někde převlékat z cyklo oblečení do něčeho reprezentačního…
Stravenky předpokládám nejsou. Nic neříkal a ne to nenapadlo

Zkus si rict tak o tisicovku dve vic, nez za kolik bys tu praci brala, at mas prostor propro vyjednavani. Kdyby z tvych 15ti bylo 13,uz asi moc nadsena nebudes, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
9.12.19 22:33

Já bych si řekla 18 000. Je to kousek nad tím, co jsou ochotni nabídnout a zároveň to není mimo mísu, takže by ti dali třeba jen o něco málo míň. Neříkej si málo, nebo ti dají málo. Jo a hrubýho. Vždycky se má říkat v hrubým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat