Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@anonymka227 píše:
Vyšel nás komplet na cca 1.300.000 Kč, je to 9,5m na 17m včetně kotelny, jen přízemí. Skoro vše jsme dělali sami. Kopli jsme 12.srpna 2014 a 30.prosince 2014 se stěhovali, to jsme neměli hotovou kuchyň, ale jinak vše ost. ano
To se mi zdá skoro nemožné, to za tak krátkou dobu stihnout. Vždyť základová deska vyzrává minimálně měsíc, podlahy taktéž apod. Navíc ta cena se mi zdá také velmi nízká, když pomyslím že střecha, cihly, základovka, koupelna, podlahy, dveře + zárubně, kotel, rozvody topení, vnitřní a venkovní omítky apod to jsou statisícové položky, do těch 1,3mil se mi zdá nereálné se vejít
My jsme ted na 1,6m prave dodelavame obklady a podlahy, dlazby, stehovat bychom se meli v lete pres 300 tis. jeste mame k dispozici. dum ma dole kuchyn s obyvakem, pracovnu, koupelnu, spajzku, technickou mitnost, nahore 3 pokoje, koupelna a satna. Nam je 30 a 26 bydlet bychom meli do dvou let od kopani zakladu.. puvodni plan byl svepomoci ale dost nam delali firmy. do 2mil. s vybaveni bychom se meli vejit. Ale nepocitam do toho zahradu.
@terrka83 píše:
To se mi zdá skoro nemožné, to za tak krátkou dobu stihnout. Vždyť základová deska vyzrává minimálně měsíc, podlahy taktéž apod. Navíc ta cena se mi zdá také velmi nízká, když pomyslím že střecha, cihly, základovka, koupelna, podlahy, dveře + zárubně, kotel, rozvody topení, vnitřní a venkovní omítky apod to jsou statisícové položky, do těch 1,3mil se mi zdá nereálné se vejít
naprosty souhlas
pocitam spravne ze bydleli za 4 mesice? za mne hloupost
my co jsme hledali firmy, tak jsme nasli dum jednim tahem ty udelali dum za pul roku ale byla to firma a byl to montovany dum.. a jak rikas mesic zakladovka, nez polozis na podlahu dlazbu tak to taky aspon 3-4 tydny musi vyschnout, omitky to samy..
@a12
Přesně, navíc i izolace pod střechu apod. se dává až po naprostém vyschnutí podlah a omítek, jinak je na nic a naprosto zničená. Takový dům pak je samá plíseň a jeho životnost hodně malá, když se nedodrží ty lhůty. Navíc ty odpařující se složky jsou i zdraví škodlivé, vše má svůj čas
Nestavěli jsme, kupovali jsme od developera nově postaveno, bez kuchyně, úplně holé, pouze koupelny hotové. A to jsme si vybírali dlažbu, obklady, sanitu. Dům jako takový nás stál 5,3mil, řadovka u Prahy, koukáme na ceduli Praha z okna
Dům má 160m2, zahrada 450m2, celý dům z Porothermu. Vnitřní vybavení nás vyšlo cca 600tis., ale ještě pořád postupně dokupuje a ladíme, tak jsme už určitě výš. Na zahradě byl založený trávník, ale hrozný. Takže úprava zahrady nás vyšla hned na začátku na 100tis., teď si pořád pohráváme, doděláváme. O víkendu se udělala terasa - pergola a polykarbonát na zastřešení, to vyšlo na 50tis., stavíme si garáž, ještě nás vepředu čeká zastřešení a plot se samonosnou bránou na dálkové ovládání, tam počítáme dalších 250tis., před necelý měsícem se udělalo dětské hřiště. A ještě letos chceme stihnout bazén, to je taky párset tisíc. A pak si dáme asi chvíli pokoj a budeme šetřit
Manželovi je 30, mně 27, dvě děti.
Alena
@Anonymní píše:
Nestavěli jsme, kupovali jsme od developera nově postaveno, bez kuchyně, úplně holé, pouze koupelny hotové. A to jsme si vybírali dlažbu, obklady, sanitu. Dům jako takový nás stál 5,3mil, řadovka u Prahy, koukáme na ceduli Praha z oknaDům má 160m2, zahrada 450m2, celý dům z Porothermu. Vnitřní vybavení nás vyšlo cca 600tis., ale ještě pořád postupně dokupuje a ladíme, tak jsme už určitě výš. Na zahradě byl založený trávník, ale hrozný. Takže úprava zahrady nás vyšla hned na začátku na 100tis., teď si pořád pohráváme, doděláváme. O víkendu se udělala terasa - pergola a polykarbonát na zastřešení, to vyšlo na 50tis., stavíme si garáž, ještě nás vepředu čeká zastřešení a plot se samonosnou bránou na dálkové ovládání, tam počítáme dalších 250tis., před necelý měsícem se udělalo dětské hřiště. A ještě letos chceme stihnout bazén, to je taky párset tisíc. A pak si dáme asi chvíli pokoj a budeme šetřit
Manželovi je 30, mně 27, dvě děti.Alena
A ještě doplnění, hypo máme, brali jsme si 55% z kupní ceny. A příští rok chceme kupovat ještě další nemovitost, ale to už byt na horách. Jezdíme tam pořád. A když tam nebudeme my, máme v plánu krátkodobý pronájem. Splácet jednou ročně můžeme mimořádnou splátku do výše 20%, tak toho hodláme každý rok využít. Úroková sazba loni 1,79%, fixace na pět let. Jsou to teď strašně levné peníze. Ale při konci fixace hodláme doplatit celé, snad to dál půjde tak jak má.
Alena
@terrka83 píše:
@a12
Přesně, navíc i izolace pod střechu apod. se dává až po naprostém vyschnutí podlah a omítek, jinak je na nic a naprosto zničená. Takový dům pak je samá plíseň a jeho životnost hodně malá, když se nedodrží ty lhůty. Navíc ty odpařující se složky jsou i zdraví škodlivé, vše má svůj čas
nekdo tohle vubec neresi no
po tejdnu na zakladovce zacnou stavet, vylejou podlahy a za tejden na to perou plovoucku, ktera se jim za par mesicu sroluje ![]()
@terrka83 no tak nevěř, ale je to tak
můžu ti poslat foto i s datumem
mám na to fotoknihu s přesným postupem
12.8. ve 12.52 se prvně hráblo, 12.8. vyhrabáno a v 17.17 drenážování, 13.8. betonování základů, 16.8. hrabání vody a elektriky, 18.8. ztracené bednění, 21.8. navážení sutě a země pod desku + odpady,21.8. obezdívání bednění, 25.8. zavezení štěrkem, 26.8. od 9.00 betonování desky v 15.15 hotovo, 1.9. 2 kamiony cihel, 5.9. založení prvního šáru + odpo zdění, 6.9. zdíme pod okna, 7.9. zdíme pod věnec, 8.9. překlady nad okna, 9.9. věncovky, 12.9. betonování věnce. 16.9. lepení izolace pod příčky + zakl příček, do 29.9. zdění příček, 3.10. krov z vazníků + odpo laťování + zabednění štítů, 4.10. od 8.00 do 16.00 pokl tašek, 11.10. vysekání vody, 13.10. vys elektriky, 19.10. hrabání přípojky elektriky, 24.10. tahání elektriky, 27.10 pokl polystyrenu pod beton, 28.10 betonování podlah fi z
budějovic, 3.11. zdění budlíku na elektriku, 6.11. bet zakl pod zápraží, 7.11. zdění bednění pod zápraží, 11.11. obklad koupelny, 11.11. podbití střechy, nahazování chodby a ložnice, 14.11. štukování ložnice a chodby, 17.11.-20.11. nahazování + štukování, 21.11. šroubování zásuvek, 24.11. bet zápraží, 27.11. připojení kotle a první zatopení, 1.13.-3.12. sádroše na strop, 3.12. zapojení elektriky, 19.12. poklad lina, 23.12. zabudování dveří a obložek. Ještě dodám děda je zedník a měl stavební firmu, takže veškeré str. vybavení + jeho rady a zkušenosti byli k dispozici. Já čekala malou, takže celý den doma a přítel živnostník, který se věnoval jen stavbě. + pomoc rodiny, přátel
@a12 Bydlíme tu přes rok a nic se neděje, děda vše schválil, podlahy dělala firma a nebyli vylévané, ale nějaké strojově dělané a hned druhý večer byli tvrdé tak, že se po nich dalo chodit
@anonymka227 píše:
@terrka83 no tak nevěř, ale je to takmůžu ti poslat foto i s datumem
mám na to fotoknihu s přesným postupem
12.8. ve 12.52 se prvně hráblo, 12.8. vyhrabáno a v 17.17 drenážování, 13.8. betonování základů, 16.8. hrabání vody a elektriky, 18.8. ztracené bednění, 21.8. navážení sutě a země pod desku + odpady,21.8. obezdívání bednění, 25.8. zavezení štěrkem, 26.8. od 9.00 betonování desky v 15.15 hotovo, 1.9. 2 kamiony cihel, 5.9. založení prvního šáru + odpo zdění, 6.9. zdíme pod okna, 7.9. zdíme pod věnec, 8.9. překlady nad okna, 9.9. věncovky, 12.9. betonování věnce. 16.9. lepení izolace pod příčky + zakl příček, do 29.9. zdění příček, 3.10. krov z vazníků + odpo laťování + zabednění štítů, 4.10. od 8.00 do 16.00 pokl tašek, 11.10. vysekání vody, 13.10. vys elektriky, 19.10. hrabání přípojky elektriky, 24.10. tahání elektriky, 27.10 pokl polystyrenu pod beton, 28.10 betonování podlah fi z
budějovic, 3.11. zdění budlíku na elektriku, 6.11. bet zakl pod zápraží, 7.11. zdění bednění pod zápraží, 11.11. obklad koupelny, 11.11. podbití střechy, nahazování chodby a ložnice, 14.11. štukování ložnice a chodby, 17.11.-20.11. nahazování + štukování, 21.11. šroubování zásuvek, 24.11. bet zápraží, 27.11. připojení kotle a první zatopení, 1.13.-3.12. sádroše na strop, 3.12. zapojení elektriky, 19.12. poklad lina, 23.12. zabudování dveří a obložek. Ještě dodám děda je zedník a měl stavební firmu, takže veškeré str. vybavení + jeho rady a zkušenosti byli k dispozici. Já čekala malou, takže celý den doma a přítel živnostník, který se věnoval jen stavbě. + pomoc rodiny, přátel
takze 26.8 jste dodelali zakladovku a 5.9 uz jste na ni stavelI? ![]()
@anonymka227 píše:
@a12 Bydlíme tu přes rok a nic se neděje, děda vše schválil, podlahy dělala firma a nebyli vylévané, ale nějaké strojově dělané a hned druhý večer byli tvrdé tak, že se po nich dalo chodit
tak chodit se po nic samozrejme da to i po vylevanych se muze po dvou dnech chodit..
@anonymka227 vy jste za dva dny zmakli sadrose? to jste dobry, nam firma rekla 10 dni prace..
Na penu to jde rychle no, sousedi zrovna stavi, taky z heluzu a delali lepidlem jen na valecek, tak jsme koukali na moznosti lepeni, a treba nemecku je stavet na penu zakazany ![]()
Začali jsem 2014, k nastěhování 2015 (mně 31 let). Cena domu (dřevostaba) vč. interieru 2,9 mil. (bez pozemku a venkovních úprav: plot, nájezd, zahrada aj.). Na patro, užitná 140m2. Ale dalo by se i levněji, máme docela drahé vybavení interieru (dlažba 1000,–/m2, krbová vložka za 150tis, zabudované venkovní okenní rolety aj.) Myslím, že v nějakém základním standardu k užívání se dá u té dřevostavby dostat na 2,2m.