Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@a12 píše:
naprosty souhlaspocitam spravne ze bydleli za 4 mesice? za mne hloupost
my co jsme hledali firmy, tak jsme nasli dum jednim tahem ty udelali dum za pul roku ale byla to firma a byl to montovany dum.. a jak rikas mesic zakladovka, nez polozis na podlahu dlazbu tak to taky aspon 3-4 tydny musi vyschnout, omitky to samy..
Pravděpodobně se jedná o dřevostavbu a ty jsou skutečně schopny stát za tak krátkou dobu - velmi záleží na tom kde stavíš, jak velké to máš a jak originální to máš a v neposlední řadě taky kolik toho mají oni, ale 4 měsíce fakt není nereálná doba ![]()
Edit: Aha, už to dočítám, zajímavé
@anonymka227 přeji vám samozřejmě, aby se vám bydlelo dobře, ale s urychlenými domy mám bohužel dost jiné zkušenosti a z jednoho či dvou let bydlení opravdu nepoznáš vůbec nic. Většinou se to sesypává až tak kolem 4 - 5 roku a dál, bohužel od té chvíle je to buď na kompletní rekonstrukci nebo na neustále řešení důsledků furt do kolečka. A ne, neznám jedinou výjimku, problémy dělají i domy urychlené jen mírně, natož takto extrémně. Když už jste stavěli pořádný dům, tak jste ho měli postavit tak, aby něco vydržel, ale samozřejmě každý svého štěstí strůjcem.
@anonymka227 píše:
@terrka83 od prosince 2014 to v květnu 2016 neni ani né rok. Nikde nic, žádná prasklina a ni plíseň. Vlhkost ideální, nechali jsme si měřit, o hodně lepší než v domě mamky, který je kamený a plesnivý skoro všude.
On ten rozdíl bude především v tom jak dlouho stojí dům mamky a jak dlouho ten váš. Potíže, které vyplývají z urychlené stavby a nesprávných stavebních postupů se takhle rychle prostě neprojevují.
@anonymka227 píše:
Mimochodem znám domy, které tech postup dodrželi, nechali vymrznout atd. a jsou popraskané všude možně i na stropech. Zatím ničeho nelitujeme, třeba začneme, neříkám, že ne, ale zatím to nic nedělá.
Ano, občas se to stát může, i když většinou je to spíš tak, že se ty postupy dodrží, ale jen tak částečně, případně se použijí nevhodné materiály, nevhodný návrh apod., taky záleží po jaké době popraskáno. Je velký rozdíl mezi prasklinama po 5 letech a po 20.
Barák 160m2 dole a 160m2 nahoře. Asi 7 500 000kč. Kolem jednoho milionu stálo jen dřevo v baráku. Vše dub. Koupelny a dlažba dole 750 000 kč. 22 oken, 2 vchodové dveře a zasklená zimní terasa. 6+1, 3 koupelny. Ale jen obývák má 55 m2 to samé ložnice nad obývákem.
@anonymka227 píše:
@terrka83 okna + dveře 85.000, krov 100.000, tašky km beta 90.000, latě +folie 30.000, heluz +bednění 130.000, ytong 60.000, podlahy 20.000, lino 14.000, sádroše materíál 25.000, práce 15.000, základovka 2 mixy betonu tj. cca 48.000, suť z kravína zdarma, dveře z bauhausu za 1.000+ zárubně 1.800 za kus máme jich 8, elektrika jen kabely 15.00, vn. omítky ložnice +chodba děda zdarma, zbytek omítek firma za 15.000, ytong lepidlem sami jen páp pytlů a to samé štuk, kotel 65.000 + radiátory 20.000, rozvody 25.000, jímka 20.000, obklad siko 20.000 + práce 10.000, vana siko 6.000, umyvadlo +skříňka 3.500. Kuchyň + vybaveni 100.000
Asi jste fakt hodně šetřili, ale nezlob se, to že jste postavili dům 9,5×17 za 1,3mil z cihel a ještě s betonovou střechou ti nevěřím. V tom tvém výpise např. sádrokartony materiál 25tis? Na stropy 160m2? Tak to jste fakt polovinu museli nakrást nebo co, to je nereálné. I když jak píšeš, že jste měli slevu ve stavebninách 30%, tak to není možné. Podlahy za 20tis na 160m2? Také nereálné. Lino za necelých 90Kč za metr, podle podlahové plochy, kterou jsi uvedla? I když píšeš, že třeba omítky Vám dělal příbuzný, tak ten materiál si asi taky sám nevyrobil. Spíš to vypadá, že Vás příbuzní dotovali a kupovali něco ze svého, že o tom ani nevíš, nebo ti to tvá drahá polovička neřekla. Navíc ti tam v tom rozpise chybí dost základních věcí, nebo vy nemáte komín, izolaci střechy, venkovní omítky, do základovky jste nedávali žádné železo, drenáž domu, okapy, přípojky apod? Navíc spousta peněz jsou také práce, které si sám prostě neuděláš (bagr na základovku, různé revize, zapojení kotle, tlakové zkoušky, apod.) To co jsi vypsala, je tak polovina toho, co je na dům třeba a už i tak jsi u milionu. Ale to je jedno, klidně si stůj za svým ![]()
Příspěvek upraven 12.09.19 v 06:47
@terrka83 Ježiš tak snad vim kolik jsme na to měli peněz, museli jsme se vejítta vešli jsme se, to, že ty tomu nevěříš, neznamená, že to tak neni. Revizi elektriky dělal známý za 5.000, ale všechno tu rozepisovat fakt nebudu. Revize vody zdarma, revize komínu 2.000. Fasádu ještě nemáme teď, takže zatim nevím a do ceny jsem nepočítala, ts okapy, dokupovaly se až potom nebyli na ně peníze, stály nás 25.000 i s prací, izolace střechy nejlevnější vata s tim, že až budou peníze necháme dofoukat. Vata cca 10.000. Ano podlahy za 25.000
měli jsme dohodnuto přes stavebniny a tato částka byla za veškeré podlahy v domě. Stavebniny jsou STAVO PLUS, tak se můžeš klidně zeptat
lino kupované na netu o 10.000 levnější než v brenu a bylo úplně stejné. Jinak lepidlo a štuk se koupilo na palety a a kdo dělal tak odebíral z palety. Na kolik vyšla nevim, ale do 1.300.000 mám rezervu právě na takové věci + perlinka, izolace proti radonu, zásuvky atd.
Příspěvek upraven 17.05.16 v 10:16
Bagr si sám neuděláš, když máme doma veškerou st mechanizaci po dědovi + přítel je zemědělec? Hrabal si to sám variňákem a zavážel bobíkem + traktorem. Nemám důvod někomu něco dokazovat, za to ty asi jo. Já vím, jak to bylo a že jsme víc peněz neměli a vešli jsme se. Nechápu proč si myslíš, že bych si v takový věci vymýšlela.
Přidávám pár faktur a dokladů. U betonů jsem se sekla, to se omlouvám, vyšly nás na 25.000. Okna + venk. dveře na 89.000. Rozvody vody a odpadu + připojení jímky na 30.000. Cihly na 130.000. Na některé věci jsme doklady neměly a třeba tu střechu nemůžu najít, ale doufám, že už konečně pochopíš, že si ty částky nevymýšlim. Píšu jen to, za čím si můžu stát.
Příspěvek upraven 17.05.16 v 10:28
A ještě se omlouvám lino nás vyšlo i s lištama, spojkama atd. na 27.357. Ale to nic nemění na tom, že za všechno jsme nedali víc jak 1.300.000 Kč, protože mi fakt víc peněz neměli.
Lino je PVC Trento Pearwood 264D - metráž (Zvolte šířku: 4_m) z www.kobercove-centrum.cz a cenu jsem psala výš. Tím moje obhajování ceny končí, zakladatelka se ptala, já jsem odpověděla, nic víc jsem nechtěla. To že mě tu začnete obviňovat, že si vymýšlím, že není možné za tolik postavit, tak asi je a my jsme toho příkladem. Skoro vše jsme dělali sami - od prvního kopnutí až po malování. Nechali jsme si udělat sádroše, střechu (vazníky + laťování + pokládka fólie) na pokládku jsme udělali v rodině brigádu a to samé při základové desce, bylo nás tu cca 10 lidí. Hodně příbuzných nám pomohlo, bez nich by to nešlo, ale to jsem nikde neřekla. Když jsou lidi, jde to tak postavit. Já i když jsem byla těhotná jsem taky dělala jak mourovatá, všechno jsme si vydřeli a nikdo nám nic extra neplatil, vše jsme jezdili platit vždy na konci měsíce do stavebnin sami. Tím už doopravdy končím. Je mi líto, že se do mě tak navážíte, protože já fakt nelžu. Já jsem jen napsala, že je možné se na takovou cenu dostat. To že mi nevěříte, to je Váš problém. Já to myslela dobře.
@anonymka227 píše:
@terrka83 Ježiš tak snad vim kolik jsme na to měli peněz, museli jsme se vejítta vešli jsme se, to, že ty tomu nevěříš, neznamená, že to tak neni. Revizi elektriky dělal známý za 5.000, ale všechno tu rozepisovat fakt nebudu. Revize vody zdarma, revize komínu 2.000. Fasádu ještě nemáme teď, takže zatim nevím a do ceny jsem nepočítala, ts okapy, dokupovaly se až potom nebyli na ně peníze, stály nás 25.000 i s prací, izolace střechy nejlevnější vata s tim, že až budou peníze necháme dofoukat. Vata cca 10.000. Ano podlahy za 25.000měli jsme dohodnuto přes stavebniny a tato částka byla za veškeré podlahy v domě. Stavebniny jsou STAVO PLUS, tak se můžeš klidně zeptat
lino kupované na netu o 10.000 levnější než v brenu a bylo úplně stejné. Jinak lepidlo a štuk se koupilo na palety a a kdo dělal tak odebíral z palety. Na kolik vyšla nevim, ale do 1.300.000 mám rezervu právě na takové věci + perlinka, izolace proti radonu, zásuvky atd.
Příspěvek upraven 17.05.16 v 10:16 [/cit
No jo, ale to tedy nemůžeš napsat, že vás komplet dům stál 1,3mega, když spoustu věcí ještě nemáte uděláno a budete dodělávat, až budou peníze. To vás vyjde ještě na pár stovek tisíc. A nerozčiluj se tak, nic tady dokazovat nemusíš, je to každého věc jak kvalitně a za kolik si postaví dům
@anonymka227 píše:
Bagr si sám neuděláš, když máme doma veškerou st mechanizaci po dědovi + přítel je zemědělec? Hrabal si to sám variňákem a zavážel bobíkem + traktorem. Nemám důvod někomu něco dokazovat, za to ty asi jo. Já vím, jak to bylo a že jsme víc peněz neměli a vešli jsme se. Nechápu proč si myslíš, že bych si v takový věci vymýšlela.
Nemyslím si, že si vymýšlíš, evidentně jsi o tom přesvědčená. Každý má svou pravdu. ( mimochodem ta nafta taky snad něco stála, ne? A určitě ne málo. I když podle toho, co píšeš, Vám to možná jezdí na olej z řepky, kterou pěstujete za domem, ne?)
@anonymka227 píše:
Bagr si sám neuděláš, když máme doma veškerou st mechanizaci po dědovi + přítel je zemědělec? Hrabal si to sám variňákem a zavážel bobíkem + traktorem. Nemám důvod někomu něco dokazovat, za to ty asi jo.Já vím, jak to bylo a že jsme víc peněz neměli a vešli jsme se. Nechápu proč si myslíš, že bych si v takový věci vymýšlela.
Veškeré dokazovací příspěvky jsou tu vidět ale jenom od tebe, účtenky po tobě nikdo nechtěl, poslala jsi je sem bůh ví proč sama ![]()