Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nechci aby to vyznělo jako rýpání, jen by mě zajímalo, kde jsme my udělali chybu
My materiál střední třída, žádný luxus, vše jsme si dělali sami a i tak nás to vyšlo na jednou tolik ![]()
Příspěvek upraven 12.09.19 v 06:44
My treba mame dum 9.5×8.5 cca.. patrovy a strecha nas vysla na nakych 250 000.. okna a dvere taky nakych 100 000 doufam, ze koukam do spravny tabulky teda, ale myslim, ze jo ![]()
@a12 Jako okna a dveře dohromady 100 tis.? A kolik jich máte a jaké? Nás třeba okna a dveře stály 300 tis., máme jich hodně, dveře jedenáctery. Oken nemáme tolik, část střešní, část francouzská, část normální, střední třídu, plast dvojsklo (šetřili jsme na nich, už teď lituju a to jsou teprve 4 roky stará). Střešní teda máme Velux, ta byly dražší a s těma jsem spokojená. Ale jen ta okna stála s montáží asi 170 tis..
Měli jsme nabídku několika firem., známé i méně známé a toto byla nejlepší cenová nabídka. ![]()
@Anonymní píše:
@a12 Jako okna a dveře dohromady 100 tis.? A kolik jich máte a jaké? Nás třeba okna a dveře stály 300 tis., máme jich hodně, dveře jedenáctery. Oken nemáme tolik, část střešní, část francouzská, část normální, střední třídu, plast dvojsklo (šetřili jsme na nich, už teď lituju a to jsou teprve 4 roky stará). Střešní teda máme Velux, ta byly dražší a s těma jsem spokojená. Ale jen ta okna stála s montáží asi 170 tis..Měli jsme nabídku několika firem., známé i méně známé a toto byla nejlepší cenová nabídka.
tak predpokladam, ze do ceny pocitas i vnitrni dvere to ja samozrejme ne, a ani stresni okna pocitam to, co dodava jedna firma… to jsou plastova okna do celyho baraku, dole bezpecnostni prvky.. okna mame od RI okna.. mame 12 oken, z toho dve maly v koupelne a technicky.. francouzsky nemame zadny
U tech oken taky hrajou roli ty jejich akce a slevy, my chytli velky slevy na okna
@terrka83 okna + dveře 85.000, krov 100.000, tašky km beta 90.000, latě +folie 30.000, heluz +bednění 130.000, ytong 60.000, podlahy 20.000, lino 14.000, sádroše materíál 25.000, práce 15.000, základovka 2 mixy betonu tj. cca 48.000, suť z kravína zdarma, dveře z bauhausu za 1.000+ zárubně 1.800 za kus máme jich 8, elektrika jen kabely 15.00, vn. omítky ložnice +chodba děda zdarma, zbytek omítek firma za 15.000, ytong lepidlem sami jen páp pytlů a to samé štuk, kotel 65.000 + radiátory 20.000, rozvody 25.000, jímka 20.000, obklad siko 20.000 + práce 10.000, vana siko 6.000, umyvadlo +skříňka 3.500. Kuchyň + vybaveni 100.000
U stavebnin jsme měli slevu cca 30% na vše. Zařídil děda. Někde jsem měla na památku i soupisy kolik čeho bylo, ale fakt nevim kde jsou
jinak oken máme 8, dveře venkovni 2.
@a12 Aha, jsem natvrdlá, jen vchodové dveře. No, tak to asi jo, to asi bude srovnatelné, my těch oken budeme mít víc než 12. Co mě překvapilo, máme hodně takových těch pevných oken až k podlaze, tak ta byla nejlevnější, protože byla bez kování. Přitom esteticky super. A nejdražší byla ta francouzská no. Ale fakt jako kvalita nic moc. Naši si nechávali dělat přibližně ve stejné době, dražší a ta okna jsou kvalitativně někde jinde, no… Fakt mě to strašně štve, že jsme zrovna na těch oknách šetřili. Chci říct, všechny ty věci se dají pořídit za dost různé ceny, ale na dost místech může to šetření později mrzet. Takže to, že někdo postaví za 3 mil. a někdo za 6 „stejný barák“, nic moc nevypovídá, ono je to taky o životnosti té stavby…
@Anonymní píše:
@a12 Aha, jsem natvrdlá, jen vchodové dveře. No, tak to asi jo, to asi bude srovnatelné, my těch oken budeme mít víc než 12. Co mě překvapilo, máme hodně takových těch pevných oken až k podlaze, tak ta byla nejlevnější, protože byla bez kování. Přitom esteticky super. A nejdražší byla ta francouzská no. Ale fakt jako kvalita nic moc. Naši si nechávali dělat přibližně ve stejné době, dražší a ta okna jsou kvalitativně někde jinde, no… Fakt mě to strašně štve, že jsme zrovna na těch oknách šetřili. Chci říct, všechny ty věci se dají pořídit za dost různé ceny, ale na dost místech může to šetření později mrzet. Takže to, že někdo postaví za 3 mil. a někdo za 6 „stejný barák“, nic moc nevypovídá, ono je to taky o životnosti té stavby…
prave, prave.. my se snazili nesetrit na materialu na domu a taky na tech oknech, ale pritel hlavne kvuli zlodejum
kdyz tam budu s detma sama a bude mit treba nocni tak ma strach, nejvic prej zlodeji chodi oknem:P
@terrka83 od prosince 2014 to v květnu 2016 neni ani né rok. Nikde nic, žádná prasklina a ni plíseň. Vlhkost ideální, nechali jsme si měřit, o hodně lepší než v domě mamky, který je kamený a plesnivý skoro všude.
Mimochodem znám domy, které tech postup dodrželi, nechali vymrznout atd. a jsou popraskané všude možně i na stropech. Zatím ničeho nelitujeme, třeba začneme, neříkám, že ne, ale zatím to nic nedělá.
@anonymka227 Hm, ušetřili jste hodně velký balík na té práci, co jste si dělali sami nebo od známých. My jsme na všechno měli firmu a u dost těch věcí jsme platili dvojnásobek, i víc. Ten 1,3 mil. je víceméně jen na materiál i vybavení a tam mi přijde, že jste brali to nejlevnější. Zajímalo by mě, jaká může být životnost třeba toho lina (to jste měli cenu tak max 100 kč/m včetně pokládky, my jsme třeba měli vinyl a cena s pokládkou, lepidlem, lištama a všema těma serepetičkama byla cca 700 kč/m a to nám to dělal soused „na černo“ bez DPH). Stejně tak ty vnitřní dveře třeba, máme dřevěné, na míru (jsou tu různě široké zdi - starý barák) vč. obložek bez kování 11 tis. jedny. Topení máme podlahovku, tam to šlo včetně pokládky a izolací někde mezi 150 - 200 tis., vy místo toho máte radiátory za 20 tis. a to mi ještě přijde, že nějak za levno, když vezmu, kolik stojí žebříkové radiátory do koupelny, co jsme kupovali. Vanu jsme chtěli kvalitní, máme Kaldeweiku se spešl úpravou proti špíně - 17 tis. v akci + kvalitní baterie 4 tis,… a takhle bych mohla pokračovat. Takže ono se to nasčítá. Opravdu by mě zcela bez rýpání zajímalo, jestli budete spokojení i třeba za 10 let s tím vybavením, co jste vybrali. Nemyslím, že máme luxus, to by byly třeba dřevěné podlahy, hliníková okna s trojsklem, lepší sanitární keramika (máme JIKA), kvalitnější obklady do koupelny (brali jsme z těch levnějších, obkladač nadával jak špaček, prý jsou křivé a tenké),… a stejně nás to vybavení stálo násobně víc, než vás…
No tak toho lina určitě malá
ale to jsme s tím i kupovali, mamka měla mnohem kvalitnější a dražší a za 5 let ho museli vyhodit, takže na to, aby vydrželo těch 5 let to stačí, přiznám se nebyli finance, jinak by bylo lepší
s dveřma jsme spokojeni jsou to masonite a líbí se nám akorát levné kliky jsou fakt děs
podlahovku nemáme a radiátory nám sehnal kamarád za nákupku a příbuzný levně prodal 2 co mu zbyli. Jinak radiatoru mame 5+žebřík. Hodně plochy zabere kotelna, takže obyt prostor není tak velký. 2 pokoje, ložnice, koupelna, wc, dohromady obyvak, kuchyň a jídelna, špajz, chodba, tech. místnost
@anonymka227 aha, no my jsme předtím bydleli v bytu v novostavbě. Taky se tam dost šetřilo, levná plovoučka, obkladačky, sanita, dveře, kliky, okna, prostě vše. Po těch 10 letech to bylo fakt na kompletní výměnu, bylo to už fakt hnusné. Takže u baráku jsme nešetřili až tolik, protože to je moje noční můra, že sotva to kompletně doděláme, tak můžem začít znovu. Ale my jsme rekonstruovali starej barák několik let a stále ještě není hotov třeba exteriér, takže pořád ještě „stavíme“, takže představa, že budu za chvíli vše měnit, je pro nás horor. ![]()
@Nikous12 jasně… mě to napadlo kvůli tomu železobetonu
urcite mate krasne bydleni. my začínáme příští měsíc hrubou stavbu. Hrozne se těším a zároveň se bojim jak to všechno zvládneme