Kolik strávíte času při dělání fotoknihy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13331
29.6.15 08:44
@Sára 1 píše:
To jsi dobrá, že hned po focení. A máš v tom přehled. Takže máš v každém měsíci několik složek - podle data? Ale co když máš třeba 10krát třeba jen jednu nebo dvě fotky - tak na to taky děláš složku? Co když ale chceš něco najít - třeba nějaký konkrétní výlet a netušíš, kdy to bylo? Nebo se chceš podívat na nějaký přehled výletů?
To se mi líbí, že to máš po rokách a všechno v jedné fotoknize, ale když to děláš průběžně, tak jak víš, jestli máš šetřit místem a tu jednu akci můžeš dát na třeba 5 stránek nebo na 1 stránku?

Opravdu se vyplatí nebýt líná a hned po focení ten den nahrát do určité složky s měsícem. Ušetří ti to spoustu práce. Místem nešetřím, chci mít pěknou knihu a nevím kolik toho v daném roce nafotím. Když mám víc stejných fotek, vyberu tu nejhezčí a zbytek bez milosti mažu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
29.6.15 10:54
@Sára 1 píše:
To jsi dobrá, že hned po focení. A máš v tom přehled. Takže máš v každém měsíci několik složek - podle data? Ale co když máš třeba 10krát třeba jen jednu nebo dvě fotky - tak na to taky děláš složku? Co když ale chceš něco najít - třeba nějaký konkrétní výlet a netušíš, kdy to bylo? Nebo se chceš podívat na nějaký přehled výletů?
To se mi líbí, že to máš po rokách a všechno v jedné fotoknize, ale když to děláš průběžně, tak jak víš, jestli máš šetřit místem a tu jednu akci můžeš dát na třeba 5 stránek nebo na 1 stránku? [/citacJá todělám obdobně jako chipsa - v PC mám udělanou složku FOTO, podsloužkou je každý rok a každý rok už mám pak řazený podle dat a jak říkám, pokud používáš zoner a chceš třeba po 14 dnech focení stáhnout fotky a chceš je hned mít roztříděný podle datumu - otevřeš Zoner, klepneš v horní liště na Import, dole pak na Kopírovat a ono se ti to pěkně roztřídí podle datumu. Já pak hned promažu z nejhoršího a pojmenuju. Počkej zkusím ti to vyfotit jak to vypadá u mě, jestli to teda půjde.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
29.6.15 10:59

Mám to jen heslovitě a koukám, že jsem zrovna vycvakla hodně neurčitý věci. Když jedem na výlet, tak si pak píši třeba Táborsko, Jezeří - prostě to, co mě hned nakopne a vím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101950
29.6.15 12:04

Jak rika muj tata nauceny focenim na film, nejvetsi uspora casu je myslet u mackani spouste, pak clovek nemusi sedet x hodin u mazani fotek. On maze max. do 5% a fotky ma stejne hezke ci lepsi, nez lidi s tisici fotkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
29.6.15 12:05
@dorota1 píše:
Zdravím, já dělám knihu pravidelně 1× za rok :) 30×30cm/440 stran, dělám ji průběžně celý rok, času u toho strávím mraky, zvlášť pokud se blíží tisk :) někdy celý týden nic, někdy 10 hodin týdně, naštěstí se nedívám na žádné seriály :) Vytvářela jsem u CEWE, i u Happy fota, myslím, že i u bonity… ale zakotvila jsem momentálně u BLURB kvůli formátu. Teď už tam vytvářím třetím rokem… a jsem spokojená… Od první kýčovité knihy jsem se časem propracovala ke střídmější formě :)

Jak už jsem ti psala, tvý knížky jsou prostě podle mého gusta. Fakt jsou perfektní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15504
30.6.15 18:40
@benulik píše:
Mám to jen heslovitě a koukám, že jsem zrovna vycvakla hodně neurčitý věci. Když jedem na výlet, tak si pak píši třeba Táborsko, Jezeří - prostě to, co mě hned nakopne a vím.

Máš to pěkně v těch složkách. Akorát mně pak třeba vadí prohlížení, když mám v jednom dni třeba jen 3 fotky a takových dnů je hodně - pokaždé to zvlášť otvírat. Ono to možná jde jednoduše, ale já nevím jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15504
30.6.15 18:41
@j.a.n.i1 píše:
Jak rika muj tata nauceny focenim na film, nejvetsi uspora casu je myslet u mackani spouste, pak clovek nemusi sedet x hodin u mazani fotek. On maze max. do 5% a fotky ma stejne hezke ci lepsi, nez lidi s tisici fotkami.

No tak to určitě. Pokud někdo umí fotit. Já moc ne. Taky jsem si kolikrát říkala, že se naučím nějaký program, mrknu na nějaké tipy a rady k focení a pořád nestíhám a nestíhám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
30.6.15 19:12
@Sára 1 píše:
No tak to určitě. Pokud někdo umí fotit. Já moc ne. Taky jsem si kolikrát říkala, že se naučím nějaký program, mrknu na nějaké tipy a rady k focení a pořád nestíhám a nestíhám.

Víš, program ti může pomoc v úpravách, ale s fotoaparátem se musíš naučit sama, v tom ti žádný program nepomůže. Chce to cvik, fotit fotit. Nic není jen tak a zadarmo. Já jsem třeba už odmala blbla s praktikou na kinofilm, mám za sebou tisíce fotek, povedené i zkažené. A foto kniha je jistá svoboda tvůrčího umění, já dělám druhou, ta první byla nic moc. Udělala jsem první, pochopila jsem chyby a snad ta druhá kniha bude lepší. A o tom to je..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
30.6.15 20:36

Já nevím jestli je to katastrofa nebo pohroma, ale u nás je to tak, že se s přítelem při focení střídáme. Vzájemně se kritizujeme a nadáváme si jako malé děcka :mrgreen: Bohužel máme jenom jednu zrcadlovku a když jdeme někam na výlet, tak se hádáme kdo ji bude mít a ostatní kolem nás koulí očima :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15504
30.6.15 20:40
@chipsa píše:
Víš, program ti může pomoc v úpravách, ale s fotoaparátem se musíš naučit sama, v tom ti žádný program nepomůže. Chce to cvik, fotit fotit. Nic není jen tak a zadarmo. Já jsem třeba už odmala blbla s praktikou na kinofilm, mám za sebou tisíce fotek, povedené i zkažené. A foto kniha je jistá svoboda tvůrčího umění, já dělám druhou, ta první byla nic moc. Udělala jsem první, pochopila jsem chyby a snad ta druhá kniha bude lepší. A o tom to je..

Však já to tak myslela - program na úpravy. A pak nějaké rady a tipy k focení - už jsem párkrát na něco narazila a člověka třeba nějaké věci vůbec nenapadnou. Když se podívám na svou první fotoknihu, tak děs. Neměla jsem představu, jaká velikost fotek je OK, jaká je už malá, jak ve skutečnosti vypadá pozadí, rámečky. Teď to není o moc lepší, protože mám mezi fotoknihama velký časový odstup. Kdybych udělala jednu, měla ji před sebou, koukla do PC a měla čas, dělala je častěji, tak určitě vypiluju hodně věcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8679
30.6.15 20:41

Dlouho nejhorsi je vybrat fotky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15504
30.6.15 20:43
@chipsa píše:
Já nevím jestli je to katastrofa nebo pohroma, ale u nás je to tak, že se s přítelem při focení střídáme. Vzájemně se kritizujeme a nadáváme si jako malé děcka :mrgreen: Bohužel máme jenom jednu zrcadlovku a když jdeme někam na výlet, tak se hádáme kdo ji bude mít a ostatní kolem nás koulí očima :roll:

Moje fotky nejsou nic moc. Ale když vidím, jak fotí přítel :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: Já to nechápu - pravidelně tam nemám kousek hlavy, kolikrát je to fakt rozmazaný a prostě snad není fotka, která by stála za to. Nevím, čím to je. Můj táta si hraje na fotografa a občas fotky jsou tragédie. Teď v porodnici fotil - použitelná fotka není snad ani jedna. Fotí z blbýho úhlu a všichni vypadáme blbě - já s rukama u pusy např. - upozorňovala jsem ho na to - prostě děs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
30.6.15 21:44

@Sára 1 že se do toho pletu… ale důležitý je taky množství který vyfotíš… z 30× vyfocené situace je větší pravděpodobnost, že tam bude alespoň jedna použitelná fotka, než když si někdo myslí, že 2× cvakne a má to… já třeba jsem schpná během 10min vyfotit 50 fotek… něco vyhážu hned ve foťáku a ze zbytku si vyberu třeba 1 foto, které stojí za to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
1.7.15 07:36
@Sára 1 píše:
Moje fotky nejsou nic moc. Ale když vidím, jak fotí přítel :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: Já to nechápu - pravidelně tam nemám kousek hlavy, kolikrát je to fakt rozmazaný a prostě snad není fotka, která by stála za to. Nevím, čím to je. Můj táta si hraje na fotografa a občas fotky jsou tragédie. Teď v porodnici fotil - použitelná fotka není snad ani jedna. Fotí z blbýho úhlu a všichni vypadáme blbě - já s rukama u pusy např. - upozorňovala jsem ho na to - prostě děs.

Přesně tohle dělá moje máma a nenechá si to vysvětlit. Neumí mířit na střed, postavy jsou neohraničené, nebo rozmazané, má talent fotit to nejhorší a nejblbější :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15504
1.7.15 07:38
@chipsa píše:
Přesně tohle dělá moje máma a nenechá si to vysvětlit. Neumí mířit na střed, postavy jsou neohraničené, nebo rozmazané, má talent fotit to nejhorší a nejblbější :zed:

Já to ale nechápu, že to nevidí. :nevim: A táta si ještě myslí, jaký je fotograf a jaké krásné fotky vymyslel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný