Kolik strávíte času při dělání fotoknihy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13331
1.7.15 07:39
@dorota1 píše:
@Sára 1 že se do toho pletu… ale důležitý je taky množství který vyfotíš… z 30× vyfocené situace je větší pravděpodobnost, že tam bude alespoň jedna použitelná fotka, než když si někdo myslí, že 2× cvakne a má to… já třeba jsem schpná během 10min vyfotit 50 fotek… něco vyhážu hned ve foťáku a ze zbytku si vyberu třeba 1 foto, které stojí za to :)

Tak to dělám i já, od toho máme zrcadlovky, že jo.. Neumím si představit, že bychom se vrátili k kinofilmu na 36 snímků:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
1.7.15 07:44
@Sára 1 píše:
Já to ale nechápu, že to nevidí. :nevim: A táta si ještě myslí, jaký je fotograf a jaké krásné fotky vymyslel.

Měli jsme rodinnou oslavu, dívala jsem se na máminy její fotky. Tchán je tem bez hlavy, s vyvaleným břichem, ostatní na fotkách žerou nebo vypadají jako z jiné planety:) Hned jsem jí to smazala, takové fotky jsou jenom pro ostudu a nepoužitelné. Tak ještěže že s přítelem ve focení střídáme a máme lepší šance udělat pěknou fotku.. :nevim: Máma samozřejmě nechápe, co se rozčiluji nad tchánem bez hlavy :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101950
1.7.15 18:54
@dorota1 píše:
„@Sára 1“//www.emimino.cz/profil/sara-1/ že se do toho pletu… ale důležitý je taky množství který vyfotíš… z 30× vyfocené situace je větší pravděpodobnost, že tam bude alespoň jedna použitelná fotka, než když si někdo myslí, že 2× cvakne a má to… já třeba jsem schpná během 10min vyfotit 50 fotek… něco vyhážu hned ve foťáku a ze zbytku si vyberu třeba 1 foto, které stojí za to :)

No a tata prijde, praskne jednu a ma to :mrgreen: vic bere pouze v dost spatnych svetelnych podminkach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
2.7.15 10:03

Někdo má na pěkné fotky talent. Většinou starší lidi už jsou natolik vyfotografovaní a zkušení, že o tom nepotřebují přemýšlet. Udělají jednu fotku a hotovo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
2.7.15 20:55

Jupíííííííííííí, zpracovala jsem prosinec :dance: :dance: Konečně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
3.7.15 20:59

Holky, taková blbovina:) Deformace, normálně nepoužitelná, spíš pro srandu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
13.7.15 09:03

Ahoj holky, zajímaly by mě názory na fotoknihu Bontia? Já jsem v Bontiy nikdy nic nedělala, ale kamarádka tam dělá knihy. Z důvodu, že je to levnější. Já zase dělám Fotolab, který je dražší, ale doufám, že kvalitnější. Pořád se chlubí, jak ušetřila a má krásné knihy. Tak už mě to nedalo, včera jsem k ní zašla a u kafe si ta díla prohlížela. Celkový dojem tedy nic moc. Nechtěla jsem jí to říkat, ale kniha mě přijde dost rozmazaná a nekvalitní, hlavně při zvětšených fotkách. Fotografie mohu srovnat, protože jsme byli spolu na výletě a použili jsme do knihy ty stejné fotografie. Konkrétně já fotky rozmazané nemám ve Fotolabu, ale ona v Bontiy ano. Hlavně je to tedy dost vidět, když třeba zvětšila fotku na celou stránku. Jaké máte zkušenosti vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
13.7.15 09:09

@chipsa tak to je snad kvalitou (velikostí, rozlišením) fotek, ne? Použila je stejně velké, neořezávala, nepřeváděla z rawu do jpegu a podobně? Stáhla si je přímo z karty nebo jsi jí je zmenšila a poslala mailem?

Příspěvek upraven 13.07.15 v 09:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
13.7.15 09:20

Nevím, s Bontiou zkušenosti nemám. Ale je to dost zarážející že fotografie, které pocházejí přímo z mého fotoaparátu jsou u mě krásně ostré i při roztáhnutí na celou stránku, zatímco ona je má rozmazané..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
13.7.15 09:23
@chipsa píše:
Nevím, s Bontiou zkušenosti nemám. Ale je to dost zarážející že fotografie, které pocházejí přímo z mého fotoaparátu jsou u mě krásně ostré i při roztáhnutí na celou stránku, zatímco ona je má rozmazané..

už jsem upravila předchozí komentář… jakým způsobem přišla k těm fotkám? Stáhla si je přímo z tvé karty? Nebo je měla už přeposlané zpracované, stáhla je z rajčete nebo je upravovala, ořezávala, měnila barvy a jas a podobně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
13.7.15 09:33

Fotky jsem jí posílal přes Uschovnu.CZ, tam si je stáhla do počítače. Potom si myslím že je dále upravovala běžným způsobem. Občas je potřeba něco ořezat, zesvětlit, ztmavit.. Tyto běžné úpravy dělám i já. Jenže ona nemá špatné jenom ty moje fotografie. Má ty knihy takové celkově a všechny. Všimla jsem si, že menší obrázek je v pohodě, ale při pokusu o zvětšení už má fotky rozmazané jako bláto. Má celkem dobrý foták, když si stáhnu fotky od ní, jsou v pohodě. Já když si dám do knihy fotku od ní, tak problém nemám. Takže mám podezření, že problém je spíše u Bontie, u nekvalitní fotoknihy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
13.7.15 09:43

Je pro mě dost zarážející, že Bontia nabízí v akcích kolem 800 Kč plnou XXL fotoknihu s co největším počtem stran - už nevím kolik.. Zatímco u Fotolabu dám za 154 stran něco kolem 3000 Kč. Dražší, ale kvalitnější, já si na Fotolab nemůžu stěžovat. Zatímco kamarádka má moře stran za 800 Kč, ale dojem nic moc.. Takže si myslím, že cena se musí odrazit někde na kvalitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
13.7.15 12:39

Kamarádka je strašně citlivá, přesvědčená že má nejlepší knihu na světě. Neměla jsem to srdce jí to říct, ale na jejím místě bych šla knihu hned reklamovat. Kvalita tisku a barev je děs a hrůza. Ona má u Bontie několik foto knih, dělané s odstupem několika let. Všechny jsou otřesně nekvalitní. Je to hezké, že Bontia má spoustu akcí a slev, ale asi ví proč.. To já jsem se dnes dívala na svoji první knihu u fotolabu, nafocenou ještě mobilem, bez zrcadlovky, tehdy jsem si ještě nehrála s úpravami a neznala jsem nejrůznější vychytávky. Rok 2011 - 2013. Ale tisk mám pěkný, ne tak rozmazaný a vybledlý jako kamarádka u Bontie :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
13.7.15 15:36

My máme od Bontie, ale na rovinu, kdyby jsme pokaždé nedostali voucher, tak by jsme u nich už také nedělali. Právě tak nízká cena se na té kvalitě hodně odráží. Je to prostě spíše pro nenáročnější - ne každý chce dát za knihu právě ony 3000, takhle má za 800,– teoreticky pěknou památku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15504
13.7.15 16:03

Když tu píšete o kvalitě, tak jak je na tom Happyfoto? Já mám fotoknihy jen od nich, tak netuším, jak jsou na tom kvalitově ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný