Kolik vás stály plovoučky?

1219
24.4.12 13:46

kolik vás stály plovoučky?

vím,že je to individuální a ceny se pohubují různě dle kvality, ale aspoň jen orientačně. chceme dělat nové podlahy, 50m čtverečných, jak se může cena pohybovat? popřípadě dělal si je někdo sám? moc díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9995
24.4.12 13:57

Ahoj, dělám v podlahářství. Doporučuju značku Quick-step, tam fakt neřešíme reklamace, stojí od 329,– Kč bez DPH za m2. Je to supr věc. Montáž děláme za 140,– to je tak běžné, na 50m2 byste měli dostat slevu tak 10%. Hlavně nekupuj nic v marketech. Jsou to sračky a rozleze se vám to. Podložka stojí tak 50,– za m2 a lišta tak 70,– za bm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9995
24.4.12 13:59

Jinak ten Quick-step se opravdu výborně pokládá. Takže šikovnej chlap to bez problémů dá. V balíkách je i montážní návod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
24.4.12 14:13

my teď o víkendu plánujeme pokládat podlahu. Vzhledem k malým dětem a štěněti volíme tu nejlevnější na trhu a plánujeme pak vyměnit :pankac: - podle stupně zničení.
Teď je v akci v baumaxu za 99m2 :dance:
Asi je to šmejd, ale mi to zatím stačí - prostě vyhrála cena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9995
24.4.12 14:17

@eviliska To chápu, ale je fakt, že u laminátu víc než u jiných podlah se nedostatky brzy projeví. Dobré podlahy zvládnou i štěně i malé děti, špatné nic. Nechci Ti ale kazit náladu. Třeba ta Vaše vybraná bude vyjimka a budete dlouho spokojeni. :pankac: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
24.4.12 14:29

paoloska děkuju. máme malé dítě a chci kvalitní podlahu. přijde mi zbytečné dělat podlahu prozatimně. to už vych radši počkala nějaký ten rok a udělala ji až později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
24.4.12 15:47

fajn diskuze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9995
24.4.12 16:17

@katulka.k Rozumný názor :palec: Jediné, co musíš hlídat u každé i sebekvalitnější plovoučky je voda. Zbytečně nemáčet, vytírat hodně vyždímaným mopem nebo hadrem, použít kvalitní přípravek (dr. Shutz, nebo orig. Quick-step), vlažnou vodu. Pokud něco vyleješ, brzy setřít. Ale neboj. My máme na vzorkovně tuhle podlahu na zemi. Já ji vytírám denodenně, nanosí se sem plno z venku, v zimě sníh a je pořád supr. Fakt doporučuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9995
24.4.12 16:22

A ještě dodatek. Měli jsme na krámě značky Parador i Balterio, tam sem tam reklamace byly, u Quick-stepu se nám to ještě, co tu jsem (4 roky) nestalo. Ceny jsou konkurenční, tedy stejné +-

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
24.4.12 18:17

@katulka.k : no já celkem nemám nač čekat, podlahu potřebuju těď a cenově to vyjde stejně jako koberec - a ten na holý beton nedám, ani kdybych tam dala sebelepší izolaci od země bude to :poblion: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
24.4.12 18:18

nahoru do všech pokojů počítám s klasickou dřevěnou podlahou, jenom ten obývák dole bude prozatimní řešení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9995
24.4.12 20:38

@eviliska Nevím, jak to myslíš s tím, že koberec nedáš na holý beton. Běžně se to tak dělá. Pod koberec ani žádná podložka nepatří, má být na tvrdém rovném podkladu, což je třeba právě vystěrkovaný beton. Jako přechodné řešení mi to přijde lepší než nejlevnější plovoučka. Nechci rýpat, občas k nám přijdou zákazníci, jak se jim rozlézá podlaha, jak stříškuje ve spárách atd. Jediné řešení je pak výměna podlahy. Pokud to máte na rok, dva, tak v pohodě. Na delší dobu bych do toho nešla. Držím palce, ať vám to klapne. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
24.4.12 23:54

Tak nám podlaha vyšla na 125,–kč/metr. Bylo to koupeno v obchůdku, kde prodávali i koberce. Ta podlaha je původem z Německa a i když je levná, tak je podle mě kvalitní. Máme psy, kočku a škrábance nikde. Umývám mopem a ten je mokřejší a nikde není nic nabobtnanýho (co jsem viděla u kamarádky). Spáry drží dobře. Podlahu jsem pokládala já s mamkou. Stačil návod. Máme ji asi 7 let a je pořád jako nová a to tu je docela provoz, který podlaze dává zabrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
25.4.12 09:48

@Paoloska : myslela jsem to tak - je to v přízemí RD, který není podsklepený - takže tam budeme dávat speciální izolaci , která je vhodná pro tento typ podlahy. Kdybych tam dala jenom koberec, byla by od podlahy zima :? - na plovoučku přijde běhoun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
25.4.12 09:49

ono se to špatně vysvětluje, ale je to i podle stavaře ,nejlepší řešení - kdybych nemusela řešit finance, tak bych si asi pořídíla přímo dřevěnou, ale to je kdyby byly v ři…ti ryby :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný