Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
…který velikostí a postavou zhruba odpovídá chrtovi nebo ridgebackovi…?
Dostal jsem na pár dnů na starosti psa, křížence neznámého původu, který velikostně přibližně odpovídá zmíněným plemenům. Nechali mi pro něj pytel levných granulí, ale nemám představu, kolik asi váží a kolik bych mu těch granulí měl dát…
Pes se mi jeví trochu podvyživený, pod kůží se mu dost zřetelně rýsují žebra…
![]()
@bse.pedro nasypej a co sežere tak sežere. jestli jsou to marketovky tak je jasné že z toho nic nemá. 4% masa je tak pro slepice ![]()
@bse.pedro píše: …který velikostí a postavou zhruba odpovídá chrtovi nebo ridgebackovi…?Dostal jsem na pár dnů na starosti psa, křížence neznámého původu, který velikostně přibližně odpovídá zmíněným plemenům. Nechali mi pro něj pytel levných granulí, ale nemám představu, kolik asi váží a kolik bych mu těch granulí měl dát…Pes se mi jeví trochu podvyživený, pod kůží se mu dost zřetelně rýsují žebra…
![]()
![]()
U většiny podobných plemen by měla být žebra na pohmat, ale ne vyloženě vystrkovat ven. S tou hmotností je to takové nejisté, když vezmeme nějaký hrubý průměr, tak 25 - 35 kg, ale to je fakt velmi nahrubo. Škoda že ti nedali víc instrukcí, bych od majitele čekala trochu větší zájem
nicméně pro jistotu bych dala spíš nějakou rozumnou dávku (v rámci dané hmotnostní kategorie) a pokud máš krmit 2×, tak bych do toho vložila malou třetí dávku k obědu, klidně jakoby místo pamlsků že si s ním pohraješ a nějakou větší hrst mu dáš. Aby se náhodou nestalo že se zničeho nic přejí a bude mu zle. Za těch pár dnů vychrtlost stejně asi nespravíš pokud by byl fakt podvyživený ![]()
Kolik je pejskovi let? My máme pidiplemeno a dáváme plnou misku (adekvátní velikosti) - někdy sní všechno, někdy jen trošičku, každopádně je jí 14 let a i přes ty plné misky je čím dál kostnatější, dají se jí počítat nejen žebra, ale i obratle
A to se opravdu nemá špatně.
Měl jsem psa na starosti před několika měsíci, když jeho majitelé, kteří u mě bydlí v nájmu, odjeli na 3-4 dny k příbuzným a ten pes sežere asi všechno, co mu nasypu, zřejmě nepozná svou míru a možná je málo a nepravidelně krmený, ty lidi jsou věčně ožralý hovada, který si koupí chlast, i když nemají na jídlo…
Nerad bych tomu psovi nějak ublížil…
![]()
Nemáš doma váhu, ho zvážit? Pokud je to s chrtem, tak zebra videt budou, ty nejsou moc oplacany.
@bse.pedro píše:
@mackA159 @Markéta80Měl jsem psa na starosti před několika měsíci, když jeho majitelé, kteří u mě bydlí v nájmu, odjeli na 3-4 dny k příbuzným a ten pes sežere asi všechno, co mu nasypu, zřejmě nepozná svou míru a možná je málo a nepravidelně krmený, ty lidi jsou věčně ožralý hovada, který si koupí chlast, i když nemají na jídlo…Nerad bych tomu psovi nějak ublížil…
![]()
Pokud není čipovanej, odvez ho do vzdálenějšího útulku, tam mu bude líp.
Kolem 30 kilo. Kolik mu je? Mladí psi větších plemen se nejprve vytáhnou do výšky a jsou „samá noha“, přibírají pomalu. A to je dobře, nezatěžují tolik rostoucí klouby. Žebra jim lezou dlouho. Naopak zas pokzd je to starší pes, tam zas ubývá svalová hmota.
Už jsem odpovídal částečně v předchozím příspěvku, psovi je přibližně rok nebo dva, vím, že jako štěně jsem ho kdysi krmil 2× denně, ale teď jsem nedostal žádné instrukce… ![]()
Majitele jsem viděl předevčírem, kdy mě o krmení požádal, že prá jede řešit nějaké rodinné problémy /nemoc, úmrtí/ a že mi pro psa nechá granule a masové konzervy, našel jsem jen granule… Páníček, který už asi dva měsíce nepracuje a už před 14ti dny měl zaplatit nájem, což se nestalo, navíc jsem mu půjčoval prvně na autobus a pak na jídlo, že prý jim každým dnem přijdou dávky, měl před sebou při našem posledním rozhovoru cigára, placatku kořalky a pivo…
Jak jsem dnes náhodně zjistil, v pátek dali do zastavárny nějakou TV za 1000,–Kč… Jsou bílí… ![]()
@bse.pedro tak koukni na tabulku cca váha 35kg a přidej mu trošku víc
Z nekvalitní stravy pes ani nabrat nemůže. Krmnou dávku rozděl na 2 porce ![]()
@Kriss Tina píše:
Nemáš doma váhu, ho zvážit? Pokud je to s chrtem, tak zebra videt budou, ty nejsou moc oplacany.
Váhu nemám…
![]()
@Zlatývoči píše:
Kolem 30 kilo. Kolik mu je? Mladí psi větších plemen se nejprve vytáhnou do výšky a jsou „samá noha“, přibírají pomalu. A to je dobře, nezatěžují tolik rostoucí klouby. Žebra jim lezou dlouho. Naopak zas pokzd je to starší pes, tam zas ubývá svalová hmota.
přesně si nepamatuju, ale jsou mu cca 2 roky…
![]()
@bse.pedro píše:
@krtek93 @NimieUž jsem odpovídal částečně v předchozím příspěvku, psovi je přibližně rok nebo dva, vím, že jako štěně jsem ho kdysi krmil 2× denně, ale teď jsem nedostal žádné instrukce…
Majitele jsem viděl předevčírem, kdy mě o krmení požádal, že prá jede řešit nějaké rodinné problémy /nemoc, úmrtí/ a že mi pro psa nechá granule a masové konzervy, našel jsem jen granule… Páníček, který už asi dva měsíce nepracuje a už před 14ti dny měl zaplatit nájem, což se nestalo, navíc jsem mu půjčoval prvně na autobus a pak na jídlo, že prý jim každým dnem přijdou dávky, měl před sebou při našem posledním rozhovoru cigára, placatku kořalky a pivo…![]()
Jak jsem dnes náhodně zjistil, v pátek dali do zastavárny nějakou TV za 1000,–Kč… Jsou bílí…