Kolik za manuální práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@brulinka tak ono dneska neco prodat a stabilne prodavat se ziskem neni jen tak. Sikovnych obchodaku tolik neni. Navic v s. r.o muzete mit rozdeleny podil treba 70 na 30. Ale souhlasim, ze ta svadlena oddre tu „cernotu“ a nechava na vyrobcich kus sebe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty platy jsou fakt hrozny
to je des. Me nekdy fakt udivuje kolik je zamestnavatel platit a neni mu to blby.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@brulinka jo i tak by to šlo, že bych byla hlavní odběratel
…tak ono vést ten obchod se vším všudy a být tam taky zabere čas. A ne každýho by to bavilo
…ale jak říkáš, když se to naučím sama, bude to jednodušší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No protože už i ta „ruční práce“ je dost drahá- Pokud si švadlena váží své práce, může si účtovat i 100,– na hodinu ne-li více. Pak třeba takové ušité softshelky na kterých dobrá švadlena třeba stráví půl dne, a materiál za 300,–/metr vyjdou docela draho a to tam nemáš ani svoji přirážku.. Nemluvě o zdravotním a sociálním..
Já sama šiju na stroji.. takový nákrčník apod. Mě vyjde na 15,– za materiál ale dobrou půl hodinku na tom strávím a jsme někde na 65,– a to je klasická cena..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bohužel dneska normální minimální mzda je pokud vím něco okolo 55 na hodinu, takže 70 ještě bohužel dobrý. kolik lidí dělá za minimální mzdu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Šarlota4 píše:
Ty platy jsou fakt hroznyto je des. Me nekdy fakt udivuje kolik je zamestnavatel platit a neni mu to blby.
No blbý - dokud mu za tu mzdu bude někdo dělat, tak by byl blbej on, kdyby platil víc. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@loulek ja bydlím kousek a dělala jsem za 62,10 hrubého v jednom velkém marketu, víkend 1 v měsíci volny a směny jak se hodili vedoucí, někdy 6(podle smlouvy) někdy 12-14hodin s jednou přestávkou. A tchýně dělá ve fabrice u lisu 3smeny provoz za 51,– čistého, 8hodin a někdy víkendy. Ten Zlinsky kraj je na práci tragický ![]()
- Citovat
- Upravit
@brulinka No vidis a ja bych rekla, ze to je presne naopak
Prijde mi minimalne stejne obtizne neco prodat s dobrym ziskem jako to vyrobit, vubec v tak mizernem odvetvi jako je obleceni, to je velkej kumst nezkrachovat a musi to byt hodne dobrej obchodnik podle me.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja bych ti poradila udelat si kadernickej kurz, neni nic lepsiho, kde clovek nepotrebuje maturitu. Chlap je ostrihanej do deseti minut, minimalni naklady a cena kolem 70 korun i vic a jak dlouho na to clovek dre jinde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lauraka píše:
Ja bych ti poradila udelat si kadernickej kurz, neni nic lepsiho, kde clovek nepotrebuje maturitu. Chlap je ostrihanej do deseti minut, minimalni naklady a cena kolem 70 korun i vic a jak dlouho na to clovek dre jinde
Nedávno jsem byla na zastřižení konečků a kadeřnice si naúčtovala 1500 za dvacet minut práce (přičemž nejvíc času zabralo foukání)
Tak jsem docela koukala a přemýšlela, jestli jsem si nevybrala špatně povolání ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to katastrofa. Spousta zamestnavatelu si mysli, ze tzv. minimalni mzda je to, co maji platit. A potom kdyz si clovek rekne-aspon neco nebo nikde ti vic nedaji a praci vezme, tak je jasne, ze neni duvod zvysovat odmenu. Zvlast, kdyz „na vase misto ceka x dalsich“.
Na jednu stranu si to zpusobili lidi samy, ze se vzdy najde nekdo, kdo to odre za minimum penez /vcetne cizincu/. Ano, rekneme si- a co mam delat? Najem platit musim… Jenze kdyby si stejne rekli, ze za takovou almuznu delat nebudou, tak by asi zamestnavatel musel plat zvednout, ne?
Ja bych za 70 hr. ani neotevrela dvere.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My taky u lisu a za 85kc/h standardně a s normou to rostlo..takze sme mívali i 110kc..a nebylo to do umoru bez přestávek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blobfish zase to kadernictvi je v poho kdyz mas vlastni kadero. V Praze muze platit klidne 20-40.000 za pronajem. Vezmi si kolik musi oskubat lidi, aby na to vydelala + material, elektrina, socialka, zdravka. Moje kamoska rikala, ze se ji vyplatit strihat az co je na matersky a dela to jako vedlejsak. Ta zas platila pronajem kresla, material, odvody za sebe - jenze mensi mesto, takze ceny musi drzet rozume. Navic nikdy neostrihas kazdy den treba 10 zakazniku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lauraka pockej 70kc za strich chlapa v kadernictvi nebo doma jako vedlejsak?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit