Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, mám doma 5 týdenní mimco, malej je uzasnej, milují ho nadevše, ale ta kolika, ta me rozseka. Malej vlastně cely den tlačí, cvicim s nim jak diva, nahrivam, probiotika dávám, kapky různé co jsou na trhu jsou bez účinku, mazu Pupik masti, dávám na bříško, odrihava si a stejně furt rudné, tlačí, i když se odprdi, i když se vykáká, přes den je to lepší, prostě někdy se kroutí už u kojení a pak párkrát než usne, ale sousisly spánek déle než hodinu nedá, v noci je to peklo, ma zavřena očka ale od jedne hodiny furt tlačí, chvíli klid, já usnu a zase nanovo, takhle pořad, já jsem nevyspala a asi mi brzo hrabne. Nějaké zkušenosti mate s tím? Je mi ho desne líto, ale přibírá normálně a je vlastně docela smíšek, když je mu chvíli OK směje se od ucha k uchu a reaguje už i na hračky…ale já takhle dlouho nevydrzim, ani pres den se u něj spát nedá…
@Ketty655 Vyžadovat co největší angažovanost tatínka, zkusit nosit v šátku, Karpa (bílý šum, zavinutí) a říkat si, že to do konce třetíhoměíce většinou poleví. Takže už máš půlkuskoro za sebou. ![]()
@Svistice ta půlka me těší, ale nevím zda druhou půlku duševně preziju
bílý sum pouštim
@Ketty655 píše:
@martina.se dávám, ale vadila by mu ta kapka denně?
jo, náš takhle reagoval právě na vigantol..dala jsem jiné D a byl klid.
@Ketty655 Soucítím
Bylo to u nás úplně stejné. Hodně nám pomohl ten zmíněný Karp - šum a hlavně pevné zavinutí. Možná trošku pomohly kapičky Baby Calm. Jinak nic, jen čas. Takže hlavně ať se zapojí tatínek a ty se mezi tím malinko prospi
A neboj, přežiješ to, i když se to zdá neuvěřitelně daleko ty tři měsíce
Taky jsem počítala každou minutu a vykřikovala, že to nedám ![]()
@Ketty655 píše:
@martina.se aha a jaké to D jsi dávala prosím?
baby-D od Jamiessonu, seženeš v lékárně.. stačilo na pár dní vysadit vigantol a u nás tyhle stavy okamžitě přešly..
![]()
@kamce píše:
Tejpovani miminek
No u nas to dela v ostrave jana curdova, jinde jsem nehledala