Kolika u staršího dítěte!?

94
16.6.18 21:23

Kolika u staršího dítěte!?

Zdravím,

nemá tady nějaká maminka zkušenosti s kolikou u kojence/batolete??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12007
16.6.18 21:25

Syn ještě na bolesti břicha docela trpí. V květnu měl rok..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
16.6.18 21:28
@Lekninka91 píše:
Syn ještě na bolesti břicha docela trpí. V květnu měl rok..

A davas nějaké kapky nebo něco na zmírnění??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12007
16.6.18 21:31

@Barušenko espumisan nebo babycalm, asi zase zkusím nasadit probiotika.. On už byl nějakou dobu
celkem v pohodě, ale pak se mu to zas začlo vracet :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
16.6.18 21:42

@Lekninka91 já dávala donedávna Sab Simplex 5× denně, stejnak ta bolest tam byla. Pak jsem týden dávala Hylak Forte, ale nevidím žádný výsledek. Laktobacilky podle mě vůbec nezabírají a syn (11 měsíců) poslední 3 dny šílené řve a kroutí se. Ale přijde mi, ze ty bublinky v břiše si udělá taky tím, jak řve a je to potom horší :nevim: už jsem zoufalá, vůbec nevím, co dělat! :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
16.6.18 22:19
@Lekninka91 píše:
@Barušenko espumisan nebo babycalm, asi zase zkusím nasadit probiotika.. On už byl nějakou dobu
celkem v pohodě, ale pak se mu to zas začlo vracet :?

Espumisan je na zaražený prdíky ne na koliku- kolika žaludku. Nám na koliku zabral lehký odvar z máty. Na netu jsem se dočetla, že není vhodná pro kojence, ale nikde není uvedeno proč. Jestli kvůli silným silicím :think: dávám ráno a večer lžíci odvaru (dva lístky v 0.5 litru vody) do lahvičky s UM, taky dávám biogaia kapky nebo jak se to jmenuje a laktobacily. A myslím, že zabralo. Syn má koliky jen párkrát do týdne, míval je několikrát denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
16.6.18 22:24
@Barušenko píše:
@Lekninka91 já dávala donedávna Sab Simplex 5× denně, stejnak ta bolest tam byla. Pak jsem týden dávala Hylak Forte, ale nevidím žádný výsledek. Laktobacilky podle mě vůbec nezabírají a syn (11 měsíců) poslední 3 dny šílené řve a kroutí se. Ale přijde mi, ze ty bublinky v břiše si udělá taky tím, jak řve a je to potom horší :nevim: už jsem zoufalá, vůbec nevím, co dělat! :(

Jojo, ta kolika se zhorší tím křikem. Dostává do sebe vzduch :? Nám zabírá kolíbat „na tygříka“, po chvilce syna otočím do polohy „klubíčko“ a dám mu lahvičku s UM, kolika je najednou pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
16.6.18 22:37

@elena.78 Máta není vhodná, protože vysoké dávky mentolu snižují krevní tlak a při předávkování může způsobit astmatický záchvat. Problém u bylinek je ten, že nikdy nevíte kolik máte účinné látky, u dostatečně těžkých osob to není problém, ale kojence můžete předávkovat celkem snadno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
16.6.18 22:55

Ještě jsem našla doma Enticon, zítra mu to dam a uvidim, jestli to vůbec zabere. Má někdo s tím zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
17.6.18 22:33

@Heivka
Ahá :think: děkuji za vysvětlení. Snad jsem synkovi neublížila, nic nenormálního jsem u něho nepozorovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí