Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím,
nemá tady nějaká maminka zkušenosti s kolikou u kojence/batolete??
@Lekninka91 píše:
Syn ještě na bolesti břicha docela trpí. V květnu měl rok..
A davas nějaké kapky nebo něco na zmírnění??
@Barušenko espumisan nebo babycalm, asi zase zkusím nasadit probiotika.. On už byl nějakou dobu
celkem v pohodě, ale pak se mu to zas začlo vracet ![]()
@Lekninka91 já dávala donedávna Sab Simplex 5× denně, stejnak ta bolest tam byla. Pak jsem týden dávala Hylak Forte, ale nevidím žádný výsledek. Laktobacilky podle mě vůbec nezabírají a syn (11 měsíců) poslední 3 dny šílené řve a kroutí se. Ale přijde mi, ze ty bublinky v břiše si udělá taky tím, jak řve a je to potom horší
už jsem zoufalá, vůbec nevím, co dělat! ![]()
@Lekninka91 píše:
@Barušenko espumisan nebo babycalm, asi zase zkusím nasadit probiotika.. On už byl nějakou dobu
celkem v pohodě, ale pak se mu to zas začlo vracet
Espumisan je na zaražený prdíky ne na koliku- kolika žaludku. Nám na koliku zabral lehký odvar z máty. Na netu jsem se dočetla, že není vhodná pro kojence, ale nikde není uvedeno proč. Jestli kvůli silným silicím
dávám ráno a večer lžíci odvaru (dva lístky v 0.5 litru vody) do lahvičky s UM, taky dávám biogaia kapky nebo jak se to jmenuje a laktobacily. A myslím, že zabralo. Syn má koliky jen párkrát do týdne, míval je několikrát denně.
@Barušenko píše:
@Lekninka91 já dávala donedávna Sab Simplex 5× denně, stejnak ta bolest tam byla. Pak jsem týden dávala Hylak Forte, ale nevidím žádný výsledek. Laktobacilky podle mě vůbec nezabírají a syn (11 měsíců) poslední 3 dny šílené řve a kroutí se. Ale přijde mi, ze ty bublinky v břiše si udělá taky tím, jak řve a je to potom horšíuž jsem zoufalá, vůbec nevím, co dělat!
Jojo, ta kolika se zhorší tím křikem. Dostává do sebe vzduch
Nám zabírá kolíbat „na tygříka“, po chvilce syna otočím do polohy „klubíčko“ a dám mu lahvičku s UM, kolika je najednou pryč.
@elena.78 Máta není vhodná, protože vysoké dávky mentolu snižují krevní tlak a při předávkování může způsobit astmatický záchvat. Problém u bylinek je ten, že nikdy nevíte kolik máte účinné látky, u dostatečně těžkých osob to není problém, ale kojence můžete předávkovat celkem snadno.
Ještě jsem našla doma Enticon, zítra mu to dam a uvidim, jestli to vůbec zabere. Má někdo s tím zkušenost?
@Heivka
Ahá
děkuji za vysvětlení. Snad jsem synkovi neublížila, nic nenormálního jsem u něho nepozorovala.