Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Jj, jen si vechno poradne priprav. Ja rodila o tri tydny driv, do toho jsme se stehovaly, takze jsem porod a navrat z porodnice mela fakt trochu hekticky.
Rikala jsem si, ze pripravy dokoncim az se prestehujem, ale nejak to nevyslo.
Posledni noc ve starem bydleni mi praskla voda a uz to jelo. ![]()
Ja uz mam raubire vzhuru, tak posvacime a vyrazime do ulic, abych ho trochu unavila. ![]()
Uz mas vybrany kocarek?
ahoj Jani, přeji krásný slunečný víkend
. Včera jsem se nedostala vůbec na net, bylo to dost náročné, měla jsem samé běhání po doktorech a pak jsem jela s manželem k mojim rodičům do Prahy a do práce odevzdat neschopenku
. Také jsem ráno byla na tom velkém ultrazvuku a moc mě nepotěšili
mám tam zase jít v pondělí něco se jim nezdálo, prý má zvětšené „ledviny“ nevím přesně
.. prý je to pořád v normě, ale přesto mě chtějí znovu prohlédnout v pondělí
snad to bude všechno v pořádku mám docela strach. Také jsem byla po ultrazvuku u své gynekoložky a ta mě říkala že mám být klidu a že je to normální stav a že to ty miminka mívají ale že pro jistotu mě budou dělat ten ultra. znovu a že je možné že mě pošlou na kliniku do Prahy aby se na to podívali. Tak uvidíme, za 14 dní musím také na cukrovku ..
tak alespon zjistím kde to v té nemocinici je. Manžel pěkně si šel ven užvat naší psí ratolest a já mám ted chvíli haváááááj
![]()
Kočárek už jsem vybírali a něco jsme předběžně vybrali ale je to 3 měsíce na zpět, tak je možné že ještě se nakonec rozhodnem pro jiný ale také tam budeme muset zajet a už ho objednat.
Ahoj Romco,
neboj, uvidis, ze vsechno bude v poradku, presne jak rikala tva doktorka, jen si vas pohlidaji, prohlidnou, pro jistotu. Jen se ale clovek zbytecne vyplasi, vid?
Na test na cukrovku se netesim, pul dne clovek neji a to je pro me uplna katastrofa.
Jestli se to nezmenilo, tak na tu cukrovku se chodilo do odberoveho centra, kde jsi uz urcite na odberech byla.
Ja jdu na kontrolu ted v utery, je to prvni kontrola s odbery, takze nesmim zapomenout na ranni moc. To zas bude akce se Stepou.
Se bude ptat, co to maminka dela, proc to dela a bude chtit pomahat urcite.
![]()
Mi ted mame s tatinkem klidecek, Stepa odjel s nasima na vylet, tak si to musime uzit. V posledni dobe je jak z divokych vajec, tak je to dost narocne.
Ja mam kocarek na druhe mimco vybrany uz asi rok, ale ted jsem zjistila, ze je od tohoto tydne v cele CR nedostupny, tak jsem z toho zoufala.
Jeste se mi libi dva, ale je to uz vyssi cenovy hranice, tak ty mi urco neprojdou. ![]()
Tak se opatrujte a netrap se tim ultrazvukem, bude to v poradku, uvidis. ![]()
děkuji za podporu, snažím se na to nemyslet
uvidím v to pondělí jak to dopadne, na žádných odběrech jsem ještě nebyla, všechny mě vždy dělali u gynekoložky od krve přes moč. Sestra mě říkala, že je to u vrátnice .. tak snad to tam najdu
a aspon zjistím jak tam mají ordinační dobu.
Ted zjištuji že už nemám skoro nic na sebe
at zkouším jak skouším už se do ničeho nedostávám, mám tedy koupené těhu kalohoty
a ještě že je mám ale do triček a svetrů už se nedostanu, tak tu koukám po netu, kde co mají a že bych si ze dvě trička koupila udělala si radost
ale zatím marně, v Kolíně asi žádný obchod s těhu móou není co?? Asi na konec budu muset zajet do Prahy i když tak je to také bída
, jsem si říkala že snad si po mateřský otevřu krámek aby mohli maminy v Kolíně také chodit pohodlně oblečené ![]()
Tak to mas jeste dobre, ja se ve svem zacatecnim 10tt nevejdu uz ani do jednech kalhot.
Nejak brzy se mi kuly brisko, asi jak to tam mam vsechno povolene, vytahane po Stepovi. Takze ja uz nosi tehu kalhoty z prvniho tehu a jeste asi mrknu na jedny, abych mela na stridacku.
Pujdu se podivat do bazarku Kacenka na sidlisti, snad tam neco bude.
Myslim, ze i nejake tehu obleceni maji v Kourimce v detskem obchudku Daniela, ale tam to bude drahe a jestli jsi nic neobjevila na netu, tak tam taky moc neporidis. Navic bych te predtim kramem docela varovala, jsou tam desne prijemny a vstricny, kdyz nakupujes, ale jakmile mas se zbozim problem, nedejboze reklamaci, to najednou otoci. ![]()
Jj, to odberove centrum je u vratnice, jde se po takovych schudkach. Jsou tam od rana do odpoledne, nijak se tam neobjednavas, jen si tam s doporucenim dojdes.
Děkuji za info,
to je co jsem potřebovala, mít někoho kdo mě poradí a případně navede
, snad nevadí že jsem si tě dala do přátel
Sand pořídím něco v Praze. Já za své těhu zatím přibrala jen 2 kg ale už to začíná pomalu lést nahoru, a jsem spíš ráda, že to tak je.. nejsem žádná vyzábliknka tak že zásoby jsem již měla uschované
Manžílek si mě pěkně vykrmil něchtěl žádné tiňtítko
Snad to s tou cukrovkou zvládnu
slyšela jsem a četla jsem že je to hnus, to že nebudu baštit není tak hrozné to i vydržím teda snad, ale tu vodu ..hmm..
Co ty Jani jak si to zvládala ty??
Za sebe muzu rict, ze vypiti vody v pohode, je to proste sladka voda, takova limonada. Ja prave spatne nesla ten prazdny zaludek. Nemyslela jsem na nic jineho, nez az se poradne nacpu. ![]()
To jsi sikulka, ze jsi zatim pribrala jen 2 kilca. U Stepi jsem pribrala 13kg, coz je taky docela v pohodicce, tak doufam, ze ani ted to nebude vic.
To vis, ze nevadi, ze sis me dala do pratel. ![]()
Kdybys cokoliv potrebovovala po Koline najit, radi pomuzeme, poradime. ![]()
Ja sedim uz dobu u pc a zoufale hledam ten svuj vysneny kocar a vypada to, ze ho snad budu muset objednat z ameriky.
Ch jo.
Pujdu neco pokutit, i kdyz se mi ale vuuubec nic nechce delat.
Jsem dnes nejaka lemra lina. ![]()
Ahojky jukni u pracáku v Kolíně je dětský bazárek Smajlík mají tam i těhu oblečení a jiné věci opravdu krásné.Jinak test na cukrovku mám za sebou a uplně v poho.něco jako hodně přeslazený čaj a pokud se ti nedělá špatně při odběru krve tak je to v poho.Omlouvám se že sem chodím takhle málo ale eště pracuji tak nestíhám,ale vše napravím.Zatím papa
leze na mě chřipka a je mi zle ach jo.
Romčo už víš co budeš mít?a kolik jste přibrali já zatím asi 8-10kg a už se nemůžu vejít do ničeho.Těhu kalhoty mám dvoje a supr,akorát jsou lepší s gumou mám s upletem aby mě to neškrtilo a kloužou mi po pupíku.
![]()
Niki, takze tehu obleceni maji i ve Smajlikovi? Tak to tam taky musim vyrazit.
Ja zatim pribrala jen kilo, ale ja jsem oproti vam v zacatku. Ale pocitam s tim, ze nepriberu vic jak 13kg jako u prvniho tehu. Tak jsem zvedava. ![]()
Jestli na tebe leze chripka, tak hodne cesnekuj, hodne ovoce a je super zazvor nastrouhany, z toho vymackat stavu, tu smichat se stavou z citronu a s medem. To je nase rodinna medicina.
A urcite to neprechazej, ale poradne to vylez. ![]()
cernus píše:
Niki, takze tehu obleceni maji i ve Smajlikovi? Tak to tam taky musim vyrazit.
Ja zatim pribrala jen kilo, ale ja jsem oproti vam v zacatku. Ale pocitam s tim, ze nepriberu vic jak 13kg jako u prvniho tehu. Tak jsem zvedava.
Jestli na tebe leze chripka, tak hodne cesnekuj, hodne ovoce a je super zazvor nastrouhany, z toho vymackat stavu, tu smichat se stavou z citronu a s medem. To je nase rodinna medicina.A urcite to neprechazej, ale poradne to vylez.
Neboj kdyby bylo nejhůř určitě zalezu do postele.Jasně těhu oblečení mají i ve Smajlíkovy,minimalně asi 4kalhoty a nákou tuniku hezké věci opravdu,kdybys to tam nemohla najít pani je moc ochotná možná až moc
.Jinak u hospody na Barborce je noví bazárek a tam mají povlečení do postýlek atd.A další mě ted nenapadaj no jo jdu si lehnout neni mi njlíp ahojky ![]()
ahoj NIkilusi, tak to jsi mě uklidnila že to není zase tak hroznzý uf uf, moc jste mě holiky potěšily.
tak uvidím, pak vám řeknu
. Děkuji za typ na to oblečení zkusím se tam podívat. Zatím mám nahoře poze 2kg
,ale jak jsem psala již Janě, nejsem žádné tiňtítko tak že zásoby už byly
.
Jinak pohlaví nevíme bude to překvápko
Já jsem to chtěla vědět, ale manžel ne, tak s ním budu držet basu
.Jinak já jsem do ted také pracovala,ale nakonec jsem si nechala napsat neschopenku dost mě bolí záda. Tak se pěkně vykurýruj a at jsi pořádně zdravaá ![]()
Holiky nevíte jak je to s registrací v porodnici??
Musím tam zajet a zeregistrovat se nebo nějak jinak? Prosím o radu
.
nikilusi píše:
Ahojky jukni u pracáku v Kolíně je dětský bazárek Smajlík mají tam i těhu oblečení a jiné věci opravdu krásné.Jinak test na cukrovku mám za sebou a uplně v poho.něco jako hodně přeslazený čaj a pokud se ti nedělá špatně při odběru krve tak je to v poho.Omlouvám se že sem chodím takhle málo ale eště pracuji tak nestíhám,ale vše napravím.Zatím papa
leze na mě chřipka a je mi zle ach jo.
Romčo už víš co budeš mít?a kolik jste přibrali já zatím asi 8-10kg a už se nemůžu vejít do ničeho.Těhu kalhoty mám dvoje a supr,akorát jsou lepší s gumou mám s upletem aby mě to neškrtilo a kloužou mi po pupíku.![]()
![]()
Romco, za me nebyla potreba zadna registrace, jen se snad v 36tt musel dojit sespsat do porodnice porodopis. Tak se to snad nezmenilo. To je hruza, jak jsem spoustu veci za ty tri roky zapomela. ![]()
Pani, ja bych asi to prekvapeni do porodu nevydrzela. Jsem desne zvedava, kdo ze se mi v brisku ukryva.
Typuju, ze to bude zase kluk, tak jsem zvedava.
Pro dnesek se uz asi rozloucim, soupnu si do trouby popcorn, pustime si pritelem nejaky filmecek a pak supky do hajan.
Tak dobrou nooooc, krasne sny a zase ziiiiitra.
![]()
Dobré ráno dámy
No tak sice mě trochu bolí v krku ale jinak včera to byl silný migrenoví záchvat.Já vim ohledně porodnice o předporodním kurzu a jinak vůbec nic.Takže pujdem na kurz a zeptáme se.
Romčo prosím tě sem sklerotik v kolikátém jsi týdnu?
Jani ty bydlíš tady někde v Kolíně vid?
Já chci chodit do práce do konce února a pak už být doma snad na mateřské to taky musím vyzistit.Holky nevíte kolik se platí tady v Kolíně za psa jako poplatek myslím,já si až teprve ted i s mimísem vyběhávám trvalé bydliště,musím tady přihlásit naší čubinku a hlavně musím na socialku a na matriku děs opravdu se mi chce.Tak zatím papa zas přijdu jdu trochu poklidit
Jo Jani kdy je vidět ručička atd,když dítě kope?já jsem v 27tt a sice Michal-Míšánek kope o 106 ale zatím to takhle vidět nebylo.
![]()
Niki, jj, bydlim v primo v Koline, konkretne na Zalabi.
O migrenach vim sve, ja ji mela minuly tyden v sobotu, odpoledne jsem prozvracela, fuj fuj. Takze te uprimne lituju, je to pekne svinstvo. ![]()
S tema kopaneckama si to moc nepamatuju, bylo to bud zhruba nejak jako jsi ty ted, spis ale dele. Byla to sranda, jak se objevovaly ruzne boule po brisku, nekdy jsem i mela uplne brisko ke strane, jak asi Stepik vystrcil zadecek. ![]()
Na materskou se chodi 6-8 tydnu pred porodem. Mi minuly rok platily za Agus 200kc a bydlime v rodinem domku. Ted si mi to uplne pripomela, letos jsem tam jeste nebyla. ![]()
Kdepak mame dneska Romcu?
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat