Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ja si vždy představím jak bych si v mrazu lehla venku jen v zimni bunde a mela spat tak asi zmrznu rozhodně bych chtěla ještě teplem spacak. Za me oblict a do fusaku já v mrazu dávala dětem ještě zavinovacku.
Za mě stačí fusak. Pokud se nepletu, tak se má s dítětem chodit ven do -5/-10, teď přesně nevím, takže zas tak velká zima to není. Já bych dala body, punčošky nebo obyčejný overal - je to jednodušší, na to fleesový overal nebo obyčejnou chlupatou kombinézu, čapku, rukavice a dala do fusaku a zakryla tím kočárkovým nánožníkem. Já pod fusakem vždycky vozila deku, kdyby jako byla velká zima, abych ji mohla hodit do fusaku, ale nebyla potřeba. Kombinace zimní kombinézy a fusaku dohromady za mě tedy nee.
Já měla listopadové mimino ve zimě ve fusaku a vložné tašce a bylo to až moc, tašku jsem vozila rozepnutou, v ní bylo dítě v bavlněném overálku, bavlněných dupačkách a ponožkách, na hlavě kuklu z vlněného úpletu, fusak zimní emitex a dítěti bylo akorát, to mu bylo cca 6 týdnů a bylo to na sněhu.
Původní záměr byl vozit ve fusaku a v chlupatkovém overálku a nešlo to, chlupatka zůstala do autosedačky.
Za mně je klasická zimní kombinéza a zimní fusak příliš a moje dítě by se uvařilo
Ja oblekala jak cibuli. Mensich vrstev a nekolik. Do kocaru sem davala zavinovaci zimni fusak. Kombinezu mela na sobe 1×. Narozena v prosinci.
Neboj, nebude to moc. Já dávala do kombinézy, do fusaku a když bylo hodně pod nulou, tak ještě přes fusak teplou deku a miminko zpocené nebylo.
@Ga Briela píše:
Ahoj maminy, čekáme miminko v lednu a zrovna přemýšlím jestli poridit vyteplenou kombinezu nebo fusak? A nebo se to dela tak ze se kombinuje oboji? Oblect ji do kombinezy a pak jeste do fusaku? Nebude to už moc? diky
Ahoj. Čekáme první miminko v prosinci. Už jsem nakoupila fusak, kombinézu i zavinovačku do autosedačky. Myslím, že využiji vše.
Syn byl zmrzlina a navlíkala jsem ho do kombinézy, fusaku do autosedačky, obalila jsem ho do deky a celého jsem ho vložila do fusaku a přes to, to bylo někdy málo
V lednu určitě fusak i kombinéza a deka se určitě taky neztratí ![]()
Já taky čekám na leden a jsme z Krkonoš. Nejdřív jsem chtěla teplou kombinézu ale při pomyšlení že bych malýho rvala do kombinézy a ještě do fusaku (mám lodger) tak jsem propocená za něho… je to uplně zbytečný děti přehřívat.. pokud bude mraz tak stejně s miminkem ven chodit nebudeš… já mám slabej overal a na to max mikinu a do fusaku…
Syn se narodil v říjnu a celou zimu jsem si vystačila s fusakem s ovčí kožešinou a do toho měl jen ponožky, tepláčky, body s dlouhým rukávem, svetřík, rukavice a kulich. I v těch největších mrazech mu bylo krásně teploučko. Pokud ho chcete přikrývat ještě dekou, tak dávejte deku vně fusaku.
Fusak je vymyšlený stejně jako spacák, tzn. dítě by no něj nemělo být moc navlečené.
Ja dite nijak axtra nenavlikam. Narozeno koncem rijna a pouzivali jsme fusak i kombinezu. Bez toho si to neumim představit. Maximálně pokud nevhces kombinezu tak bundu urcite, kdyz horni cast tělíčka z fusaku vice kouká.. a pak kombinéza byt nemusi, ale fusak za me urcite. Nez se maly narodil mela jsem uplne stejne „starosti“ jako ty. Nakonec jsem byla rada za oboji.
@Ga Briela A jaký máte kočárek - my jsme měli hlubokou skořepinovou (Peg Perego - Navetta XL) a měla jsem skutečně obří fusak (30 let starý ovčí - velký tak, aby se vešel do kočárku Liberta), takže když jsem syna dala do kočárku, tak mu lezl jen nos ![]()
@Ga Briela Já ve velkých mrazech dávala obojí. Jinak spíš fusak, jen v kombinéze a pak dekou by mu byla podle mě zima.