Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@smile_xxx tak 40 Euro na jednu hodinu je moc drahé (1 002,77 Česká koruna)
Podle mě k tomu přistupuješ blbě. „Ono to porad nezmizelo“,no jo, tak pokud čekáš, že to za tebe psycholog vyřeší, tak se holka asi nedočkáš…Psycholog má být jen pomocnou berličkou, pokud si myslíš, že ti i těchto 6 návštěv nic nedalo, tak zkus jiného..a pokud nechceš a nechce se ti za ně platit, tak je asi chyba někde, nemyslíš? Však pokud jde o tvé zdraví, tak peníze budou daný asi správným směrem, ne? Tak si holt nekoupíš jedny boty nebo nehty, nu…v hlavě si to musíš přepnout sama, odmakat z většiny taky. Doktor tě má vyslechnout a nasměrovat, zbytek je ale na tvé vůli, vůli si urovnat priority a pomalu začít na sobě krok po kroku makat.
Neočekávej ze ti psycholog ze dne na den spraví tu tvoji hlavičku. Musíš především TY sama děvče. Najdi na sobě něco hezkého, ano, něco se určitě najde a připomeň si jak jsi vlastně krásná protože jsi to TY. Nikdo není jako ty. Každá jsme krásná.
![]()
To je vlastně zvláštní způsob uvažování…lidé dávají běžně 15-25 tisíc za dovolenou… A tobě přijde 6000 za léčbu hodně
… přitom mít duši v pořádku je důležitější než dovolená
.
Vážně se nedá na něčem ubrat, abys mohla pravidelně docházet na terapie?
Ale nepočítej, že tě terapeut opraví. To je spíš na tobě. A bude to dřina.
Jinak tohle mě nikdy nenapadlo… víceméně jsem obdivovala ženy, které jsou vždy za všech okolností upravené…a ono za tím může být i tohle…
Existují různé podpůrné skupiny, v dnešní době existují workshopy na netu snad úplně na všechno, stačí použít google, youtube a můžeš začít hned.. nikdo jiný to za tebe neudělá ![]()
https://www.youtube.com/results?…
@Magical-eyes píše: Více
Může nemusí, pokud je tím ale člověk posedlý, tak může to být i tělesná dysmorfie.
Ahoj, už dlouhodobě mě trápí tělesná dysmorfie. Může to být tak 15 let. Jsem příliš zaměřena na svoh vzhled, vlasy, tvář, jak vypadá moje postava. Řešila jsem to i na škole s psychologem, ale ono to pořád nezmizelo. Přešla léta, byla jsem asi 6× u psychologa, ale bohužel ono to zase dost leze do peněz. Nevím, tedy, jak to řešit, když člověk všeobecně nenávidí své tělo. Nikdo kromě rodiny, manžela mě nemůže vidět bez makeupu (i když i toto těžko nesu). Vždy se musím všude, kde se dá dívat do zrcadla, kontrolovat…