Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Je to tim stresem. K doktorce bych sla az pokud by zpozdeni bylo treba 2 mesice. Kvuli par dnům bych tam nebezela.
@Tarena jasný, ale já tam stejně musím na kontrolu. Chodím už 2× ročně a teď budu dva měsíce pracovně pryč, čili by mi to do konce roku nevyšlo podruhé…taky se mi zrovna na toto oddělení nechce
to raději zubari
Ahoj,
toto vynechání menstruace, které popisuješ, tak je na 99% způsobeno stresem.
Stres může ovlivnit menstruační cyklus ženy a vést k vynechání.
Pokud se i tak chystáš k doktorce, tak ti dá pravděpodobně injekci na vyvolání.
@Anonymní píše: Více
No hele, nevím. V nadměrné stresové zátěži jsem nepřetržitě. Mám trvale vybuzený organismus. Doma agresivní, pubertální dítě. Neustálé poslouchám, že jsem vyhublá a víš co, menstruaci mám i po čtyřicítce pravidelnou, ale tak samozřejmě, že každý reaguje na podobné podněty jinak. Možné je cokoliv. Somatizovat můžeš kde co.
@krecik.dzungarsky Právě. Stres mám taky víceméně stále… Ale teď je to nějak jiné
ano jsem ve středu, ale přijde mi, že v jiném a kupodivu jsem v klidu. Hubená jsem celý život, ale najednou i ve středu jim jak protrzene sele ( váha stejná ). Tak že fakt nevím čím to..navíc jak jsem psala za dva týdny odjíždím na dva měsíce pryč a nebudu mít možnost navštívit svého lékaře.
@Anonymní píše: Více
Jestli najednou žereš, tak to podle mě brzy přijde. Jestli odjíždíš na dva měsíce pryč, tak to fakt může být ze stresu.
@krecik.dzungarsky ja jsem zazila extremni stres, kdyz moji 5letou dceru pred myma srazilo auto, letela vzduchem 12 m, byla v bezvedomi, krvacela z nosu a pusy, odvezli ji na ARO, ja jsem tyden nejedla, spala tak hodinu denne. A na muj cyklus to nemelo zadny vliv. Ale vim, ze nekomu stres ovlivnuje cyklus.
@Janča6 píše: Více
No, to je jiný stres, tohle je stres z potlačení ženskosti, něco jako jedu někam na dlouhou cestu, ms by byla teď blbá, nebo ještě bych do toho vlítla…Já věřím tomu, že si takhle něco naprogramujeme podvědomě.
@Takyjedna
takto neberu, ani myšlenka na Roy že by mi cyklus vadil mě nenapadla
Zpoždění o týden mi způsoboval anovulační cyklus cca 1-2× do roka.
Ahoj. Těhotná být nemůžu, protože není s kým. To jen tak na úvod.
Mám už pár dní zpoždění, spíš se mi stává opak - měsíčky dostanu 2-5 dní dříve, a nebo taky na čas. A teď nic. Břicho mě nebolí
jako jindy. Jen mám divný pocit od žaludku a celkově jsme plačtivá jak… To nejde, ani popsat.
K lékařce půjdu, příští týden. Setkala jste se s tím některá? Jediné co teď zažívám je stres, ale jindy ho mám více a hlavně vědomě. Teď ne to jiné
prakticky kdybych věděla, že ne čeká těžké pracovní období, tak se cítím fajn.
Nechapu co se se mnou děje.