Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@janickaIII píše:
Jestli chceš měkké boty z Decathlonu, tak se divej spíš na tenisky než turistické. Ty turistické jsou tvrdé a často ve špičce úzké. Já teď kupovala na lítání na zahradě tyhle
https://www.decathlon.cz/…8524740.htmlA řekla bych, že jsou tak na hraně, na hoďku/dvě ok ale na celodenní výlet ne.
Zkusila jsem objednat. Děkuji za tip. Chci co právě jen tak na zahradu, na kolo. Prostě na chvíli. Na celodenní výlety má ty keen, jak botasky tak sandále. Ale at má něco pro jistotu, když se bota promočí
@Veru1987 píše:
Zkusila jsem objednat. Děkuji za tip. Chci co právě jen tak na zahradu, na kolo. Prostě na chvíli. Na celodenní výlety má ty keen, jak botasky tak sandále. Ale at má něco pro jistotu, když se bota promočí
jo přesně takhle to mám taky, jedny kvalitní boty a když je nouzovka, tak má ty druhé z decathlonu. Jak jsem psala, tyhle jsou dost na hraně, ale na hoďku, dvě si myslím, že v pohodě.
Jedny boty z decathlonu mi pro dítě doporučil i fyzioterapeut a ortoped. Naštěstí v decathlonu není problém s vrácením zboží, tak přinejhorším vyzkoušíte a uvidíte.
@janickaIII muzu se zeptat v jake velikosti ty boty mate? Pokud něco kolem 33, mohla bys mi prosím změřit šířku stélky? Diky moc.
@Midaku bohužel, mám vel. 27, zkus napsat do decathlonu, dole u produktu mají otázky a odpovědi, často tam prodavači odpovídají.
Ahojda, já celkem hodně dbám na kvalitu bot, nejedu tedy v barefoot, ale v hodně ohebých ano. Dcera nosí tyhle tenisky už x sezon, jsou lehoučké a ohebné. Jen dcera má úzkou nohu, nevím, zda by dítěti s širší nožičkou nebyly úzké ![]()
https://www.decathlon.cz/…8558994.html
@Veru1987 píše:
Boty z druhé ruky nechci. Tomu nevěřím. Dle mě je to nějak schozené vždy, každž chodí jinak.
Taky jsem nejdřív nechtěla a pak jsme si o tom víc zjišťovala, a u BF pro malé děti. Kde děti boty vydrží často sotva půl roku je schození M i žně jen při velké vade při chůzi.
Ale samozřejmě. Volba je na vás. Píšu co jsme si zjišťovala já ![]()
@janickaIII Tak jsme je dneska vyzvedli, jsou super. Měkké, myslím že i na šířku ji stačí. No určitě to není na dlouhé bytí v tom. Ale na střídačku s keeny ji stačí. Děkuji za radu. Náhodou nějaký tip na sandále nemáš? Určitě koupím keen sandále. Ale uvažovala jsem ještě nějaké otevřené, ale taky ať jsou širší a měkká podrážka.
@Veru1987 jé tak to mám radost, že jste spokojené
sandále řeším taky, ale vypadá to, že asi pořídím od protetiky takové ty polootevřené (polouzavřené), dají se pořídit cca kolem 700,– v odkazu je mall a ten je má předražené tady nebo loni jsme měli dobré od DD step, ale nevím jestli bude letos podobný model. Jinak ty levnější moc nevím. Co jsem koukala loni tak buď byly neskutečně tvrdé a nebo zase na mě moc otevřené. Nechci, aby mělo dítě uplně otevřenou špičku (přeci jen lítáme dost v lese a nechci aby si zarazil klacek do nohy, možná je to blbost, ale prostě to tak mám
)
@janickaIII píše:
@Veru1987 jé tak to mám radost, že jste spokojenésandále řeším taky, ale vypadá to, že asi pořídím od protetiky takové ty polootevřené (polouzavřené), dají se pořídit cca kolem 700,– v odkazu je mall a ten je má předražené tady nebo loni jsme měli dobré od DD step, ale nevím jestli bude letos podobný model. Jinak ty levnější moc nevím. Co jsem koukala loni tak buď byly neskutečně tvrdé a nebo zase na mě moc otevřené. Nechci, aby mělo dítě uplně otevřenou špičku (přeci jen lítáme dost v lese a nechci aby si zarazil klacek do nohy, možná je to blbost, ale prostě to tak mám
)
Já právě spíše sháním otevřené sandále. Nějaké klidně jen pásek, třeba růžové k sukni. Uzavřené i s tou špičkou bude mít keen, ty jsou za mě top, ta řada cnx. Je to sice asi 1200Kč, ale loňské jsem prodala za 500 uplně v klidu. Ty keen jsou nezničitelné, na odrážedlo, do lesa, a v dokonce se mohou prát.
@Veru1987 píše:
Já právě spíše sháním otevřené sandále. Nějaké klidně jen pásek, třeba růžové k sukni. Uzavřené i s tou špičkou bude mít keen, ty jsou za mě top, ta řada cnx. Je to sice asi 1200Kč, ale loňské jsem prodala za 500 uplně v klidu. Ty keen jsou nezničitelné, na odrážedlo, do lesa, a v dokonce se mohou prát.
Aha, tak to zase děkuju za tip já
jak mají tyhle Keen pevnou patu?