Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@vanesskaa00 píše: Více
spadla bych na tvém místě nohama na zem a pronajala si s přítelem 2+1, v klidu se sžila s ním a s dítětem, po rodičáku začla makat, šetřit a nějaký „domeček“ bych kupovala, až bych měla aspoň 20% pořizovací ceny a hypošku si mohla vzít jen sama s přítelem(lépe tedy manželem)..
nikoliv s věcným břemenem jeho táty a za peníze z tátova bytu, který je navíc ještě ženatý, takže vám do toho celého může klidně hodit vidle jeho manželka, pokud je taky členkou družstva…
@Lucy75 píše: Více
Počkej, zas na druhou stranu, proč s tím tátou nezkusit bydlet? Třeba to bude klapat, zvlášť, když v tom bytě vlastně není. A ušetří peníze za nájem, což můžou rovnou odkládat na základ hypotéky.
@Lucy75 Ano, to že se to takhle táhne s tím prodejem družstva nám bylo už řečeno, ale pozdě. paní realiťačka nám nezmínila x věcí. A to nemluvím o tom, že jeden den napsala že přijde pán na prohlídku, pak dala vědět že ten den to nestihne že dá vědět “ zítra “ jestli se bude konat prohlídka, to chápu, v pořádku. A ten druhý den, celej den nic nenapsala, tak jsem řekla přítelovi ať jí napíše jestli teda bude prohlídka nebo ne, protože přítel byl u mě a jeho otec nebyl doma, takže tam nikdo nebyl v bytě no a paní realiťačka napsala po půl hodině “ Ano dnes je prohlídka, za 15minut jsme tam “ Docela jsem z toho byla haló. A to nebylo jen to. A s tou rekonstrukcí ten přesun pračky jak si psala, tak to je mimo byt, to bylo myšleno na chodbu do toho “ kumbálu, špajzky” tam by se musela natáhnout voda, elektrika atd, to nemůžem udělat jen tak, to stejný s kuchyněj předělat vodu atd. Víme že přestehovat skrin můžeme kolikrat chcem kam chcem atd ale tam šlo o překopání vody, elektriky, natáhání nový atd to jsem měla na mysli, že bez svolení nemůžem. A ta velikost bytu, už jsem tu psala teď přispevek že otec obývá pouze svoji ložnici, rano jde do práce, po práci rovnou k manželce kde je do večera u ní něco tam dělá na zahradě na baráku atd, je jedno jestli prší sněží mrzne nebo je 30 stupnu, furt je tam. V kuchyni ani nevaří, max si namaže chleba, udělá čaj toť vše. Obědvá v práci. Večer přijde, vykoupe se a jde si do ložnice na pc a takhle se to furt opakuje denodenně. Do obýváku taky nechodí, tam si jde vzít max oblečení. Takže přítel tam má pro sebe obývák, ložnici svoji a 2 další pokoje a ani to celý sám nedokáže využít
A vím to z toho důvodu že jsem s přítelem 5 let a chodím tam skoro každý den i přes noci, takže vím jak to tam chodí. Aby zas nikdo neříkal jak to můžu tohle všechno vědět.
@Lucy75 Není členkou družstva, ta se bytu vzdala před 20 rokama někdy, kdy se rozvedla s tím pritelovym otcem, nasla si jinýho atd to je na dlouho. No a teď po 20 letech se zase vzali, protože ona pracuje osvč nemá mesicne skoro zadny penize, tak se vzali a tak to rekla i ona, cituji “ kdyby se s tatou neco stalo, at neco zdedim a at ma duchod “
@Janli Protože ona má domeček kde má obyvak spojenej s kuchyni a loznici, a proste ho tam nechce ze by se z nej prej zblaznila. Tohle nechape nikdo v okoli. Manzele, nebydlej spolu, chlap chodi k ni jen pracovat, pomahat ale ona ho tam proste nechce. To nepochopis, to by si musela zazit proste
Tak za prvé, materska je skoro stejně vysoká jako tvůj plat. Bavím se o rodičovské, kdy fakticky přispíváš rozdíl mezi svým dosavadním platem a rodičakem. Což jsou desetitisíce měsíčně a ty ještě plánuješ dávat něco mavic
co kdybyste se s přítelem pobavili a ty chtěla ať jdete na rodicak na půl úvazek spolu? To by tě poslal někam se vsadím, protože by se najednou šáhlo na JEHO peníze. Uvědom si, že mu chceš spořit peníze jeho hypotékou, dospělými chlapovi
,ještě se mu budeš starat o dítě a nedivila bych se, kdyby si dělala ještě komplet služku a kuchařku a navíc i tchánovi. A ještě řekni, že ty by sis ho klidně vzala, ale on se na svatbu necítí a ty i přes to dáš jeho příjmení
pokud si chce přítel koupit barák, ať si ho kouká koupit za svoje, né za tvoje, chápeš? Zjišťovat info ano, ale dotovat ne!!! A tvoje práce v domácnosti, to že opustis zaměstnání a budeš na rodicaku, to všechno je dotování!!! Ve chvíli, kdy na tom budeš sama s alimenty lépe, než s chlapem v domácnosti, tak s ním fakt nebuď, on tě zneužívá a ty si platíš džigola. Nic proto tomu, ale ty si to nemůžeš dovolit.
@vanesskaa00 nojo, ale s manželkou mají evidentně nestandardní zvláštní vztah, který se kdykoliv zase může změnit a nakonec tam tatínka budete mít celodenně…
a to je teda 4+1, jo? že tam jsou ještě dva volné nevyužité pokoje, obývák a tátova ložnice?
pokud je to takhle velký byt, tak by to možná šlo, ale nevím, zda jsi někdy kromě svých rodičů s někým bydlela?? začneš časem vnímat desítky maličkostí, které mohou být důvodem sporu.. od ponožek v koupelně na zemi po neumytý zaschlý hrnec na sporáku, prostě cokoliv.. k tomu miminko, co může celé noci prořvat, to bude děda nadšenej…
Bydlete s otcem, když má tak velký byt a prakticky v něm není. Šetřete a časem si pořídíte něco svého nebo se to nějak vyvine. Byt nemusíte kdovíjak rekonstruovat, stačí vymalovat, vyměnit vanu wc a linku, pokud je to potřeba.
@Yasmen Takhle to vubec neni jak pises. Pritel sam rekl ze nechce po me abych platila neco co chce on. Ale me prijde zase blby proste zit nekde a zit si jak kralovna zadarmo, neco bych obcas zaplatila. On rikal ze byl sel klidne on na rodicak, to rikal jeste predtim nez jsme resili ten byt, dum a tyhle veci. Sluzku a kucharku mu nedelam. On je na uklidit jak ujetej, vsechno furt uklizi, musi bejt peclivy, srovnany, kolikrat mi rekne at neuklizim ze si to udela sam
i kdyz prijde sem k nam, kde bydlim tak kolikrat vidi ze je tam nadobi tak jde a jde ho mejt i kdyz mu rikame at to nedela ze to udelame, si prijdu nekdy i trapne
On je jak druha zena v domacnosti. A kucharku taky ne, on jak bydlel jen s otcem do ty doby nez sme se poznali, tak si varili proste jen plechovky, nebo si kupovala. Ted samozrejme kdyz neco varim pro sebe nebo nasim tak udelam i jemu zejo, nekdy udelam i vic aby treba si ochutnal i tata jeho ale ten si popravde ochutnal za tech 5let co jsme spolu minimalnekrat. Nebo kdyz varime s pritelem spolu tak tata jeho si proste neda. On si je hubenej, vychrtlej, ale proste si radsi namaze chleba s maslem, nebo si da parek a hotovo. jo a hlavne pivo
O svatbe jsme mluvili taky uz nekolikrat. Ja sem mu rikala ze k zivotu nepotrebuju mit papir abych vedela ze nekoho miluju. Zase naopak on rikal ze by me chtel timhle zpusobem tu lasku vyznat. Ja ho chapu, on je v tomhle fakt cíťa.
Ale domluvili jsme se at on “ neblazni” ze to nebudem tedkon resit. On by i vsechno kupoval, platil ale proste ja nechci aby vsechno co chci me kupoval, platil. Ja chodila 2 roky do prace, mam nasetrino, muzu si neco koupit atd. Samozrejme zase nema tech 5 milionu na ten barak, musel by si vzit milion neco to hypo jak sem psala
@Lucy75 Ano je. Plus je tam ještě jedna mistnustka vedle jednoho pokoje ktera ma asi 2×2 metry ale to v planech neni jako obytna ale jako nejakej sklad na veci napr nebo tak, ale tak z toho se dá taky udelat satna nebo neco zejo. Za neumytí zachlý hrnec toho se nebojim
a takovych veci. Pritel je jak druha zena v domacnosti, jeho bavi strasne uklizet a mit vsechno srovnany, atd. To samy jeho tata neni na bordel, tam je to vsechno vyklizeny, srovnany. Ja taky nemam rada bordel, jsem spis ten typ vsechno srovnany atd. Oni jsou oba takhle cistotny a sporadany, to jsem popravde nevidela chlapy aby meli takhle cisto, srovnano atd.
@Okta Ano, diky. Treba se vyvinou pozemky na kterych se melo stavet uz pred 5 rokama a ted je tam zase zaseto
![]()
tak to máš, holka, teda fakt víc štěstí než rozumu ![]()
já viděla v chlapských domácnostech takový bordel, mrdník, špínu a smrad, že se mi chtělo zvracet…
za těchto okolností by to spolu-bydlení možná šlo..
JO a šatna je super! stačí tam dát regály a věšáky a ušetří ti to spoustu prostoru kvůli skříním…
jako vanu vymlátit klidně můžete a dát tam sprcháč, pokud byste nehýbali výrazně s vodou a elektřinou, tak klidně novou linku, menší úpravy fakt nejsou ani v družstevním bytě problém…
ALE musíte si rozhodnout, zda to teda budete budovat pro sebe, nebo prodávat.. jako těhotná bych teda tuhle jistotu mít chtěla, že vím, kde budu chystat postýlku apod.
@Lucy75 Jasný no. To vidim např u mýho táty. Ten přijde, zasedne k tv, kafe a jede do večera tohle. Přítel ne, ten přijde z práce, a hned začně něco dělat, vysávat i když je
nebo prostě něco uklízet. Neřikám že to dělá každej den. Ale fakt na tohle on je 1000% Právě s tou vodu by se tam muselo docela dost pohnout no. Každopádně až se malý narodí, tak jsme se dohodli s přítelem a našima, že by jsme byli chvíli tu u mě, přeci je to moje první a ráda bych kolem sebe někoho kdo už někoho vychoval, naši s tim nemají problém, naopak budou prej rádi. A mezitim buď dopadne ten domeček a nebo ne, a nějak dopadne ta rekonstrukce a něco co můžem bez svolení by se mezitim předělalo. ![]()
@vanesskaa00 ty si to maluješ moc pěkně… ale ono to pak nebude tak růžové.. zalehne do vany… v kolik na jak dlouho?? říkám ti rovnou bude to náročné.. nešla bych do toho ani za zlaté prase!!!
Já jsem rozvedená a já to náhodou chápu, chytrá to žena! Taky už jsem si párkrát říkala, že kdybych nebyla blbá a podobně to vedla s (ex)manželem, nemusela jsem být dneska rozvedená, protože bych neměla věčně nervy na pochodu.
Ale, samozřejmě, je otázka, jestli bych nebyla rozvedená stejně, protože by to zas nejspíš nevyhovovalo (ex)manželovi, že. ![]()