Konec snu o studiu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
23.5.25 09:59

To jsi dobrá, že se ti do zdravotnictví chce. Já byla praktická sestra, malé město. Měla jsem malé dítě a nebylo možné sehnat práci v ambulanci (na směny jsem nemohla), tak jsem se odstěhovala do Prahy, kde se dá sehnat práce od 7 do 15:30 úplně v pohodě. Dostala jsem 28.000 hrubého :mrgreen: :mrgreen: Dodělala jsem si tedy Bc., ale chci pracovat v jiném oboru, protože za těch pár šušňů v Praze nezaplatím skoro ani bydlení. A protože jsem podruhé těhotná, na nepřetržitý provoz to zase nebude. Prosím anonym, za příjem se strašně stydím.

• Citovat
  • Upravit
11092
23.5.25 10:56
@Anonymní píše: Více

Ale tak sama si reálně řekni, jak to chceš dělat?
Pokud v té nemocnici ví, že jsi úplně nepolíbená, tak i tak by tě tam chtěli?

Jako já ti fandím, sny se mají plnit, ale tohle je velký hard core.

Ve mně to taky pořád dřímá, ale prostě až v dalším životě.

Doptej se, pokud máš podporu, může to vyjít, ale ať tě to nestojí manželství a zdraví.
To nebudeš studovat úplně tak s prstem v nose.
VOŠ jsou do obtížnosti studia s VŠ Bc. studiem srovnatelné, takže to nebude jednoduché, navíc obor o kterém nic nevís.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
23.5.25 12:01

Tos ale mela nejaky plat sanitarky, ne? Sestry zas tak hrozny plat nemaji, po 10 letech praxe to bude k 50 tis. a vic, pokud jsou smeny.

Zakladatelko, ses si jista, ze nechces na nejakou staz nejdriv? Jen abys dohlidla, co by te taky cekalo. Hodne prace, plat prumerny (kdyz budes rada). Lekari nad tebou nekdy ohrnou frnaky. V ceskem zdravotnictvi je sestra brana jako nesvepravna sekretarka. Je to hromada papiru a sama nemuzes predepsat ani ibalgin. Pro vsechny formality a nizky stav personalu neni na pacienta cas mimo nezbytne ukony. Nekteri lekari si div nenechaj varit kaficka, pritom tu nejvetsi drinu oddres ty. Pacienti casto vdecni nebudou. Casto budou drzkovat, budou agresivni. Sestra je prvni, na kom si vylejou vztek. Je to i hezka prace, ale taky dost tezka a ma svoje negativa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.25 12:27

@Zmatka normální platová tabulka.

• Citovat
  • Upravit
1243
23.5.25 12:41

@Trojlístek kombinovanou formu studují i lidé oborem nepolíbení. Mám teda osobní zkušenost ze studia speciální pedagogiky, máme u nás lidi kteří už práci speciálního pedagoga v podstatě dělají, učitelky atd.. ale pak také lidi bez zkušeností s prací úplně mimo specku.
Začít se zdravotnictvím bude možná těžší, ale studovat obor o kterém nic nevím kombinovaně jde v pohodě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42859
23.5.25 13:12
@JenedaLinda píše: Více

Tady je důležité to, že netušíš, jak to chodí ve zdravotnictví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42859
23.5.25 13:13
@Zmatka píše: Více

Praktická sestra a bez služeb fakt 50 mít nebude ani po 30 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3817
23.5.25 13:36

Myslím, že si práci dětské sestry dost idealizuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.25 13:39
@Zmatka píše: Více

No, chtěla bych vidět v ambulanci, která sestra tam má za normální směnu bez přesčasů padesát tisíc. Ty u nás rozhodně ne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.5.25 13:43

A co v soukromém sektoru? Zkusmo jsem si na jobsech zadala zdravotní sestra bez specifikace lokality a hned mezi prvními mi vyskočila nabídka Židovské obce v Praze za 48-52k, požadovaná praxe 2 roky… A není to výjimka, sester na domácí péči hledají hodně a nabízejí hezký plat, stejně tak i odběrová sestra do plazma centra… Moje úvahy jdou i tímto směrem - do soukromého sektoru. Mám velmi slušnou angličtinu, kterou bych asi v nemocnici bohužel příliš nevyužila, ale jako rodina žonglujeme s variantou do budoucna stěhování do zahraničí, můj muž je ze Skandinávie. Ve těchto zemích jen s maturitou moc šancí v korporátech není, na druhou stranu sestry jsou tam ceněné. Kromě angličtiny studuji i jeho řeč samozřejmě. Nicméně finance v této otázce pro mě nejsou mou motivací.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.5.25 13:55

@Da12 v čem? Budu ráda za osobní zkušenost a vhled do reality, jestli jsi DS

• Citovat
  • Upravit
42859
23.5.25 14:22

Pro PRAKTICKOU sestru? To není všeobecná sestra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
23.5.25 14:46
@JenedaLinda píše: Více

Ale to pořád nejde srovnat.
Sestra a to co píšeš.
Tady jde o životy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.25 15:05

@Havlova všeobecná… Btw jaký je rozdíl praktická x všeobecná?

• Citovat
  • Upravit
42859
23.5.25 15:16

Všeobecná má VŠ (VOŠ) (nebo ty starší SŠ + atestaci), praktická maturitu. A mají i jiné pracovní kompetence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze